עבודה אקדמית? חפשו עכשיו במאגר הענק, האיכותי והעדכני ביותר:

מוענק על כל האתר 7 אחוז הנחה בעת "חרבות ברזל". קוד קופון: "מלחמה"

ב"ה. אנו חב"דניקים ולא נחטא בגזל: יש גם עבודות אקדמיות בחינם (גמ"ח). 15,000 עבודות אקדמיות במחיר שפוי של 99 - 390 שח.  סרטון על מאגר העבודות האקדמיות

اللغة العربية Русский

français              አማርኛ

לא מצאתם עבודה מתאימה במאגר? סמסו לנו דרישות לכתיבה מותאמת אישית - ונפנה למומחה חיצוני בעל תואר שני בתחום שלכם לכתיבה הנתפרת לצרכים שלכם בדיוק!

פרסמו את עבודותיכם הישנות אצלינו וקבלו הכנסה פסיבית נהדרת!

חוות דעת על מרצים

הוצאת ויזה לדובאי תשלום מאובטח בעברית

אמריקן אקספרס – ויקיפדיה    (לא דיינרס)    

תוצאת תמונה עבור פייבוקס 5% הנחה ב-פייבוקס  

bit ביט on the App Store   ×ª×©×œ×•× בחיוב אשראי טלפוני דרך נציג שירות 24/7העברה בנקאית

 

עבודה אקדמית נערות בסיכון, ראיונות מטופלות, חצי מובנה, הקשר משפחתי, נוער בסיכון איכותני-נראטיבי, הקשר אמא-נערה,עיצוב הזהות המינית של הנערה במצוקה,נוער בסיכון,נערות במצוקה (עבודה אקדמית מס. 11066)

‏390.00 ₪

27 עמודים

עבודה אקדמית מספר 11066

עבודה אקדמית נערות בסיכון, ראיונות מטופלות, חצי מובנה, הקשר משפחתי, נוער בסיכון איכותני-נראטיבי, הקשר אמא-נערה,עיצוב הזהות המינית של הנערה במצוקה,נוער בסיכון,נערות במצוקה

שאלת המחקר

כיצד בא לידי ביטוי הקשר אמא-נערה בעיצוב הזהות העמדות וההתנהגות המינית של הנערה במצוקה?

תוכן עניינים

מבוא

היקפי ומאפייני התופעה

סקירת ספרות

ניתוח המקרים באמצעות שני הסברים תיאורטיים הקשורים לתחום המשפחה- דיון ביקורתי על יכולת ההסברים והמחקרים של התיאוריות

אבחנה משפחתית

סיכום והמלצות להתערבות, מחקר וטיפול עתידיים

ביבליוגרפיה-

נספחים (תמלולי הראיונות הנרטיביים)

בעבודתי אבדוק את עולמן של הנערות במצוקה,בהתאם לחשיבות הקשר עם אימן לצורך עיצוב זהותן ,עמדותיהן והתנהגותן המינית.  

נערות במצוקה הן מתבגרות בגילאים 13-21 הנמצאות במצב של מצוקה וסיכון עקב קשיים במערכת הביתית שלהן,היותן קורבנות לאלימות ולפגיעות מיניות,קשיים בתפקוד במסגרות ועוד.

הנערה במצוקה הינה מתבגרת המתמודדת עם קשיי גיל ההתבגרות,אך בעוד שמתבגרים אחרים מוצאים תמיכה בסביבה המשפחתית,חברתית,עלולה הנערה במצוקה ,לעיתים מחוסר תמיכה כזו,למצוא פתרונות הרסניים לבעיותיה,גם בתחום המיני.

 בגיל זה מתרחשת ההתפתחות המינית המלווה בדחפים מיניים ובשינויים גופניים. תקופה זו מאופיינת בחיפוש אחר הזהות העצמית ומינית. מבחינה גופנית, רוב הנערות באות מחברה פטריאכלית, הנערות אינן מקבלות הסברים מאימותיהן על השינויים החלים בגופן ולכן הופעת הווסת הראשונה והחוויה הראשונה של ההתבגרות לקראת נשיות היא חוויה קשה המלווה בפחד ובדחייה . מבחינה בין אישית,ישנו קושי ליצירת קשרים חברתיים  ונורמטיביים.  מבחינה מנטאלית,רגשית: אמהות קשות ודומיננטיות או חלשות, מקשות על תהליך ההזדהות עם האם ובנוסף החברה המסורתית אינה מכירה בגיל ההתבגרות.

          אבחן את המשפחה כמודל הבנייתי לנערות במצוקה המדגים את המשפחה כמערכת המעבירה סוציאליזציה ומכילה גבולות ברורים של תת-המערכות המהווים תנאי לתפקוד משפחתי טוב, מכיוון שכך חברי תת-המערכת מבצעים את תפקידיהם ללא הפרעות בלתי צפויות מצד תת-מערכות אחרות וההיפך. אבחן האם הנערות במצוקה שייכות למשפחות "סבוכות" או "מנותקות".

 בנוסף אבחן את תיאוריית העברה בינדורית. למרות המהפכה גדולה בשנים האחרונות, כאשר נוצרו נורמות וציפיות חדשות לגבי מיניותה של האישה.נמצא שגם בתקופה זו לאימהות תפקיד משמעותי בהעברת עמדותיהן בנושא תפקידי מין ומיניות,אך נמצא שדור הבנות מושפע גם ממה שחווה בחייו שלו. למשל :מחקר שבדק עמדות והתנהגות מינית של נערות במצוקה, הראה שאף על פי שהנערות ביטאו עמדות שמרניות ביותר כלפי מין,הן נטו להתנהגות מינית מתירנית בחיי היומיום.

בעבודה זו בדקתי איך סביבת האם המעצבת משפיעה על זהותה, עמדותיה והתנהגותה המינית של הנערה במצוקה. ונמצא כי ככל שהנערה תחוש כי היא רחוקה מעולם הערכים של אימה היא תאמץ התנהגות מתירנית.

          השאלה ששאלתי את עצמי: האם תופעת הנערה במצוקה סובבת רק סביב הוריה ומשפחתה או האם ישנם גורמים נוספים המשפיעים עליה, כמו קבוצת השווים- לשם כך ישנו צורך מחקרי לא רק תיאורטי.

1. מחקר גדול יותר ובאזורים שונים ברחבי הארץ:לנערות במצוקה,מחקר זה צריך להיות אינטגרטיבי ולהכיל בנוסף לקשר עם האם, משתנים מגוונים כמו: הקשר עם קבוצת השווים,טמפרמנט, דת, מוצא,תקשורת עם האב,נטייה גנטית לפתולוגיה,דימוי עצמי והערכה עצמית,מידת הצלחה בלימודים , מידת ההסתגלות לשינויים ועוד.

כל המשתנים הללו יכולים להשפיע ישירות או בעקיפין על התנהגותה של הנערה .

2.הקמת מרכזי ייעוץ למתבגרות: מתבגרות תוכלנה לקבל ייעוץ בנושאים הקשורים לקיום יחסי מין ואמצעי מניעה. מרכז זה יהיה נגיש לשירות ויכיל פעילויות שונות בהתאם לצרכיי המתבגרות. המרכז יכיל צוות רב מקצועי הכולל: פסיכולוג, עובד סוציאלי, רופא, אחות . זאת בכדי לקבל מענה מהיר ולא לתת לנערה להתרוצץ בשירותים השונים. ( לדוגמא: טיפול בבעיות גניקולוגיות וקשיי תקשורת עם ההורים).

ריכוז זה עשוי להגדיל את הנגישות וההיענות לטיפול. יש להגביר את הנגישות על ידי בניית השירות בקהילה עצמה ובכך להקטין מחסומים פסיכולוגיים הקיימים כאשר יש פנייה לשירותים הנמצאים מחוץ לקהילה.במידה ומרפאות מסוג זה או דומה לו יוקמו ברחבי הארץ תוכלנה הנערות לפנות אליהן לקבלת ייעוץ ותמיכה בנושא התנהגות מינית, תחומים אשר בהם הנערות מתקשות למצוא מקור לעזרה ותמיכה.

3. פיקוח מוגבר של מוסדות החינוך בכדי לאתר ולטפל בנערות במצוקה: יש לבדוק האם ניתן למקסם את הטיפול שמוסדות החינוך מטפל. הנוסף, ברגע שיש זיהוי של נערה במצוקה על ידי המוסד, יש להפנות אותה ואת הוריה לטיפול משפחתי הכולל מעורבות של בית הספר, הבית החם ועוד.

דוגמא מראיון עם נערה בסיכון:

ס', בת 17 , לומדת בתיכון בצפון הארץ , בת למשפחה ממוצא מזרחי (קווקזי) בת עשרה נפשות,נמצאת כשלוש פעמים בשבוע בבית החם לנערות- מוגדרת כנערה במצוקה. ( הופנתה על רקע של קושי בהסתגלות לבי"ס הכולל בין היתר החסרת ימי לימודים רבים).

א. תארי את הרגשתך הגופנית והנפשית בתחילת גיל ההתבגרות.

"את יודעת, זה לא גיל הכי מדהים בעולם – פתאום הגוף שלך משתנה. פתאום גודל לך החזה והמותניים וזה לא הכי מתאים לפעמים. אבל באיזה שהוא שלב התרגלתי לזה והבנתי שככה קורה לכולם. דווקא בגיל 14 התחלתי להיות ממש מקובלת בכיתה ולא התביישתי בגוף שלי".

ב. האם את מרגישה שאת בטוחה ומאמינה בעצמך וביכולותייך?

"אני מרגישה שאני בטוחה במה שאני עושה בחיים שלי. אני לצד המשפחה שלי ,קודם כל – הם הכול בשבילי. אני מאמינה שאני יכולה לעשות דברים . עוד לא החלטתי מה אני אהיה אבל ההורים יעזרו לי להחליט. אני מאמינה שאני יצליח"

ג. איך היית מגדירה את היחסים עם משפחתך?

"בסדר. אני מאוד מחוברת למשפחה שלי. אומנם אני לא רואה אותם הרבה, כי ההורים עובדים קשה ולפעמים לא קל לנו. אבל אני מאוד מחוברת לאימא ואבא. בייחוד לאימא. היא כמו חברה. גם האחיות שלי עוזרות לי תמיד. הלוואי על כולם משפחה כמו שלי. כולם עוזרים אחד לשני, למשל: פעם רבתי עם אחותי ומיד כולם התאספו לעזור לנו לפתור את הריב". חוץ מזה הם לא נותנים לי להתמודד עם שום דבר לבד. אני תמיד מקבלת עזרה."

ד. איך משפחתך מתמודדת עם בעיות ?

"בדרך כלל מנסים קודם כל לפתור אותם יפה. בדרך כלל מוצאים פתרונות. אם לא הולך אז מקסימום עורכים איזה מפגש משפחתי לפתור את זה. חוץ מזה כבר איזה בעיות יכולות להיות.. הכול בסדר".

ה. איך היית מגדירה את היחסים עם אימך?

"כמו חברה טובה. אנחנו מדברות על הכול, היא כל הזמן מייעצת לי מה לעשות עם החבר, עם הלימודים. אני מרגישה שאני יכולה לבוא אליה עם כל מה שאני מרגישה, היא שם עבורי. בכל מקרה הלוואי על כל אחד כזאת אימא. למרות שלפעמים קצת חונקת אותי,אבל אין מה לעשות..כל דבר היא רוצה לדעת.. מה אני עושה עם החברה ובייחוד עם החבר."

 ו. האם את רואה את אימך כמודל חיקוי עבורך?

"ברור. אימא שלי אישה טובה וישרה. הלוואי שאהיה כזאת שאגדל. גם עם אבא שלי, היא מתחשבת בו והם חברים טובים.הייתי רוצה להיות בת זוג כמוה. מתחשבת, מעריכה, מעניקה".

ז. האם את מרגישה שאת מקבלת מענה רגשי וחומרי ממשפחתך ובין היתר מאימך,אם כן פרטי.

"האמת שכן, תראי, אין לנו ממש כסף בבית, בגלל זה אני לא יכולה לקבל כל מה שאני רוצה אבל מבחינת שיחות או אם אני צריכה איזה עצה או משהו, תמיד מישהו עוזר לי. האמת שאני מבקשת לרוב מאימא אם זה קשור לעניינים של נשים- למשל פעם היו לי כאבי בטן וחשבתי שיש לי משהו.......

ביבליוגרפיה לדוגמא (בעבודה האקדמית כ-20 מקורות אקדמיים באנגלית ובעברית)

בן-יהושע צבר, נעמה (עורכת) מסורות וזרמים במחקר האיכותני - תפיסות, אסטרטגיות וכלים למתקדמים. תל אביב, מופת. (2016)

אלמוג עוז ותמר אלמוג, מחקר דור הY, מוסד שמואל נאמן למחקר מתקדם במדע וטכנולוגיה (2015)

קומם, מ. נערות במצוקה- בעיה אישית או תוצאה של מציאות חברתית.בתוך:אתר האינטרנט של העמותה לתכנון ופיתוח שירותים לילדים ובני נוער בסיכון ומשפחותיהם.


העבודה האקדמית בקובץ וורד פתוח, ניתן לעריכה והכנסת פרטיך. גופן דיויד 12, רווח 1.5. שתי שניות לאחר הרכישה, קובץ העבודה האקדמית ייפתח לך באתר מיידית אוטומטית + יישלח קובץ גיבוי וקבלה למייל שהזנת

‏390.00 ₪

מחיקה ובלעדיות/מצגת


שדה אימייל הינו חובה