עבודה אקדמית? חפשו עכשיו במאגר הענק, האיכותי והעדכני ביותר:

מוענק על כל האתר 7 אחוז הנחה בעת "חרבות ברזל". קוד קופון: "מלחמה"

ב"ה. אנו חב"דניקים ולא נחטא בגזל: יש גם עבודות אקדמיות בחינם (גמ"ח). 15,000 עבודות אקדמיות במחיר שפוי של 99 - 390 שח.  סרטון על מאגר העבודות האקדמיות

اللغة العربية Русский

français              አማርኛ

לא מצאתם עבודה מתאימה במאגר? סמסו לנו דרישות לכתיבה מותאמת אישית - ונפנה למומחה חיצוני בעל תואר שני בתחום שלכם לכתיבה הנתפרת לצרכים שלכם בדיוק!

פרסמו את עבודותיכם הישנות אצלינו וקבלו הכנסה פסיבית נהדרת!

חוות דעת על מרצים

הוצאת ויזה לדובאי תשלום מאובטח בעברית

אמריקן אקספרס – ויקיפדיה    (לא דיינרס)    

תוצאת תמונה עבור פייבוקס 5% הנחה ב-פייבוקס  

bit ביט on the App Store   ×ª×©×œ×•× בחיוב אשראי טלפוני דרך נציג שירות 24/7העברה בנקאית

 

עבודה אקדמית קריפטוגרפיה, הצפנה מחשבים, צופן (עבודה אקדמית מס. 9921)

‏290.00 ₪

 20 עמודים.

עבודה אקדמית  קריפטוגרפיה, הצפנה מחשבים, צופן


תוכן עניינים

 

תוכן עניינים.. 2

מבוא. 3

מונחים כלליים.. 3

הצפנה קלאסית. 5

הצפנה סימטרית. 6

סודיות מושלמת. 7

הצפנה א-סימטרית. 8

קריפטאנליזה מודרנית. 11

אורך מומלץ למפתחות אלגוריתמים אסימטריים.. 12

פרימיטיבים קריפטוגרפיים.. 13

פרוטוקולים ומנגנונים קריפטוגרפיים.. 13

קריפטוגרפיה ותורת הקוונטים.. 14

הצפנה קוונטית. 15

חוקיות וזכויות שימוש.. 15

אזכורים בספרות. 18

ביבליוגרפיה. 20

 

קריפטוגרפיה היא ענף במתמטיקה ומדעי מחשב לעיסוק ומחקר בשיטות אבטחת מידע ותקשורת נתונים על רבדיהם השונים, בסביבה פתוחה הנגישה לצד שלישי המכונה "אויב" או "מתחרה". התחום מאגד תחתיו פיתוח ואנליזה של פרוטוקולים המתמודדים בהיבטים שונים של אבטחת מידע בנוכחות צד שלישי (מתחרה). מהם, חשאיות או הצפנה, הרשאות גישה, סיסמה, הוכחת ידיעה, פרוטוקול אתגר-מענה, מנגנוני חתימה דיגיטלית, חלוקת סוד, חישוב רב משתתפים שומר סודיות, אימות זהויות, מניעת הכחשה ועוד. תוך שימוש באבני בניין קריפטולוגיות כצופן סימטרי, צופן זרם, מפתח פומבי, פונקציות גיבוב,אימות והבטחת שלמות, מחולל פסבדו אקראי וכדומה.

קריפטוגרפיה מודרנית משתלבת בתחומי מחקר אחרים כמתמטיקה, סטטיסטיקה והסתברות, תורת האינפורמציה, מדעי מחשב והנדסת אלקטרוניקה. יישומיה רבים ומגוונים וכוללים בין היתר, אבטחת רשתות תקשורת, תקשורת סלולרית, חומת אש, מסופי משיכה, כרטיסי אשראי, דואר אלקטרוני, מסחר אלקטרוני ועוד.

השם "קריפטוגרפיה" מקורו במילה היוונית "קריפטו" שמשמעותה נסתר או אמנות ההסתרה, ו"גרפיה" שמשמעותה רישום. בתרגום חופשי נעשה שימוש בשם באופן חליפי למונח קריפטולוגיה שפירושו תורת ההסתרה (Crypto-logia -), אם כי משמעותו רחבה יותר מתחום ההצפנה בלבד[1].

מונחים כלליים

במובן הבסיסי, המונח הצפנה מתאר הסתרת משמעותו של מסר קריא באמצעות פונקציה שמקבלת כפרמטר מפתח הצפנה והופכת את המסר לרצף של סימנים המכונה צופן שאינו מובן לאיש. שחזור הטקסט המוצפן למצבו הקריא באמצעות פונקציה הופכית מתאימה עם מפתח הפענוח, קרוי פענוח. שיטות הסתרת מידע שאינן עושות שימוש במפתח הצפנה קרויות סטגנוגרפיה.

המונח קריפטוגרפיה משמש לתיאור הענף המדעי שעוסק במחקר שיטות הצפנה, אלגוריתמים קריפטוגרפיים, פרוטוקולים ומנגנוני אבטחת מידע, הדרכים ליישומם והשיטות לפיצוחם. בניסוח פורמלי, משמשת המילה קריפטוגרפיה לתיאור שיטות יישום ההצפנה ואילו קריפטאנליזה מתמקדת בחקר השיטות לשבירתה. את תחום המחקר המאגד את שניהם מכנים קריפטולוגיה. בניסוח לא פורמלי, ניתן לעשות שימוש במילה קריפטוגרפיה כדי לתאר את הענף כולו.

המונח צופן (Cipher) מתייחס לאלגוריתם הצפנה, כאשר קלט האלגוריתם נקרא "טקסט קריא" או "טקסט גלוי" (באנגלית: Plaintext). ואילו פלט האלגוריתם נקרא "טקסט מוצפן" או "כתב סתר" (באנגלית: Ciphertext). בשפה העברית משמשת המילה צופן גם כשם עצם לכתב סתר או קוד.[2]

קריפטוגרפיה מודרנית מטפלת בשלושה נושאים עיקריים:

  • סודיות.

סודיות מושגת על ידי הצפנה שנעשית על ידי השולח באמצעות מפתח הצפנה סודי ובמסגרתה המסר הגלוי מועבר למצב מוצפן ופענוח שנעשה על ידי המקבל ובמסגרתו המסר המוצפן חוזר להיות גלוי. לעתים מפתח ההצפנה זהה למפתח הפענוח ולעתים שונה. בשני השלבים האמורים משתמשים המצפין והמפענח בפרוטוקולים ובאלגוריתמים קריפטוגרפיים ידועים לביצוע משימות ההצפנה. כאשר השיטות בהן השתמשו גלויות ומוסכמות מראש, רק מפתח ההצפנה סודי.

  • אימות והבטחת שלמות (Integrity).

במערכת קריפטוגרפית שלמה, סודיות לבדה אינה מספקת. יש צורך בנוסף בפרוטוקול אימות זהויות שנועד למנוע התחזות וכן לספק דרך לדעת מיהו מקור המידע, בדומה לפונקציה שממלאת חתימה על גבי המחאה.

  • פרוטוקול הבטחת שלמות.

תפקידו להבטיח שהמידע (שאינו בהכרח מוצפן) אותנטי, כלומר שלא נעשה בו שינוי זדוני כלשהו על ידי צד שלישי, אויב או מתחרה. כל שינוי אפילו קל מאוד יתגלה מיד על ידי המשתתפים הלגיטימיים, מה שיגרום למערכת להיפטר מהמידע הפגום ולשלוח הודעת שגיאה מתאימה.

בנוסף קיימים תהליכים נלווים כמו מנגנון הכנת מפתחות הצפנה ופרוטוקול העברת מפתחות, שחלקם לא בהכרח קריפטוגרפיים. תהליכים אלו בדרך כלל שקופים מבחינת המשתמש. כאשר משתמש מתחבר לשרת או כאשר מתבצעת עסקה מקוונת, נעשות ההכנות הדרושות ברקע מבלי שהמשתמש יחוש בכך מלבד הדרישה מעת לעת לספק אמצעי זיהוי כלשהם כמו סיסמה, מספר כרטיס וכדומה[3].

ביבליוגרפיה לדוגמא (בעבודה האקדמית כ-20 מקורות אקדמיים באנגלית ובעברית)


 יפתח הייטנר, קריפטוגרפיה - לא רק הצפנה, אוניברסיטת תל אביב 

 שפי גולדווסר, קריפטוגרפיה - סודות והוכחות, מכון ויצמן

סיימון סינג, סודות ההצפנה, תל אביב: הוצאת ידיעות אחרונות

תמיר טסה, מבוא לקריפטוגרפיה: מדריך למידה, הוצאת האוניברסיטה הפתוחה

 A. S. Tanenbaum, Computer Networks, 4th ed. Prentice Hall

 

 

 


העבודה האקדמית בקובץ וורד פתוח, ניתן לעריכה והכנסת פרטיך. גופן דיויד 12, רווח 1.5. שתי שניות לאחר הרכישה, קובץ העבודה האקדמית ייפתח לך באתר מיידית אוטומטית + יישלח קובץ גיבוי וקבלה למייל שהזנת

‏290.00 ₪ לקוחות חוזרים, הקישו קוד קופון:

מחיקה ובלעדיות/מצגת


שדה אימייל הינו חובה