עבודה אקדמית? חפשו עכשיו במאגר הענק, האיכותי והעדכני ביותר:

מוענק על כל האתר 7 אחוז הנחה בעת "חרבות ברזל". קוד קופון: "מלחמה"

ב"ה. אנו חב"דניקים ולא נחטא בגזל: יש גם עבודות אקדמיות בחינם (גמ"ח). 15,000 עבודות אקדמיות במחיר שפוי של 99 - 390 שח.  סרטון על מאגר העבודות האקדמיות

اللغة العربية Русский

français              አማርኛ

לא מצאתם עבודה מתאימה במאגר? סמסו לנו דרישות לכתיבה מותאמת אישית - ונפנה למומחה חיצוני בעל תואר שני בתחום שלכם לכתיבה הנתפרת לצרכים שלכם בדיוק!

פרסמו את עבודותיכם הישנות אצלינו וקבלו הכנסה פסיבית נהדרת!

חוות דעת על מרצים

הוצאת ויזה לדובאי תשלום מאובטח בעברית

אמריקן אקספרס – ויקיפדיה    (לא דיינרס)    

תוצאת תמונה עבור פייבוקס 5% הנחה ב-פייבוקס  

bit ביט on the App Store   ×ª×©×œ×•× בחיוב אשראי טלפוני דרך נציג שירות 24/7העברה בנקאית

 

עבודת תזה בחינם רשויות מקומיות - סמכויות תכנון ובניה של עיריות ורשויות מקומיות (עבודה אקדמית מס. 9291)

‏0.00 ₪

72 עמודים.

עבודה אקדמית מספר 9291

עבודת תזה בחינם רשויות מקומיות - סמכויות תכנון ובניה של עיריות ורשויות מקומיות

עבודה אקדמית זו בקובץ PDF ולא הכי עדכנית ולכן בחינם. העבודות האקדמיות שברחבי המאגר שבתשלום הן בקובץ וורד פתוח ועדכניות. כל הזכויות שמורות לכותב התזה

שאלות המחקר:
מהם הגורמים לכישלונם של תהליכי ביזור סמכויות במערכת התכנון בישראל?

שאלות המשנה הנובעות מהשאלה המרכזית הינן: האם חוסר ההצלחה נובע מבעיות מבניות בהליך הביזור?

האם מקורו בתפישת השלטון המרכזי את השלטון המקומי ובוועדות המקומיות?

או אולי בחסמים הקיימים ברשויות המקומיות המסכלים את קבלת הסמכויות?

תוכן עניינים:

מבוא

סקירת ספרות    

פרק א' - מארג היחסים שבין השלטון המרכזי לשלטון המקומי   

פרק ב' - מגמות ביזור סמכויות משלטון מרכזי לשלטון מקומי   

פרק ג' - בין רגולציה לביזור   

פרק ד'- יחס בין דרג פוליטי לדרג ביורוקרטי ברשויות המקומיות   

סיכום סקירת הספרות   

המחקר     

שאלת המחקר  

 השערת המחקר   

מתודולוגיה   

ממצאים וניתוח    

ניתוח יישומו של תיקון  - במבט על השלטון המקומי   

ניתוח יישומו של תיקון  – במבט על השלטון המרכזי   

דיון ומסקנות    

סיכום     

ביבליוגרפיה    

נספחים

תפישת המדיניות המוצהרת כיום, ביחס שבין שלטון מרכזי לשלטון מקומי, דוגלת בביזור ;, סמכויות לרשויות המקומיות )אלתרמן, 1008 ; דרי, 1004 ; רזין, ; בן אליא, Bannink and Ossewaarde, ; Biela, Hennl and Kaiser, (. הדבר ניכר בכלל מערכי השירותים המסופקים על ידי הרשות המקומית וכך גם בסמכויות התכנון. כלומר, השינויים במערכת התכנון המתרחשים כיום ממוקדים בהעברת סמכויות תכנון מהשלטון המרכזי לוועדות המקומיות. , מגמה זו החלה לתפוס תאוצה עם תיקון 41 לחוק התכנון והבניה )להלן: "החוק"( משנת 1005 אשר הביא לשינויים מהותיים בהליכי התכנון, יעילותם ומקצועיותם, וקיבל ביטוי ממשי עם קבלת תיקון 66 לחוק , אשר הציע כלים סטטוטוריים להעברת סמכויות התכנון מהוועדות המחוזיות למקומיות. גם בימים אלה מגובשת רפורמה חדשה לחוק אשר החלה כתיקון 08 וכיום היא נמצאת במסגרת כתיבת חוק תכנון ובניה חדש, אשר מכוונת להאיץ את מגמת ביזור הסמכויות לוועדות המקומיות ולהסתמך על התכנון ברמה המקומית. עם זאת, ובניגוד להצהרות המדיניות והביטויים הסטטוטוריים לכך, קשה להצביע על פעולות משמעותיות שבוצעו במסגרת הליכי הביזור שבין השלטון המרכזי לשלטון המקומי. כך למשל, במסגרת תיקון 66 פותח מנגנון "הסמכת ועדות", אשר נועד להעביר סמכויות סטטוטוריות ומנהליות לוועדות מקומיות שיעמדו בקריטריונים נדרשים ויוסמכו על ידי שר הפנים בהמלצת מינהל התכנון. בפועל, לאחר 6 שנים של יישום התיקון והפעלת המנגנון, הוסמכו רק 11 ועדות מתוך 110 בכל הארץ. יתר על כן, רק 1 ועדות מתוך רשימה מצומצמת זו יכולות בפועל לממש את הסמכתן, כפי שיוסבר בהמשך. לפיכך, קשה כיום להצביע על שינוי משמעותי במערכת התכנון המקומית בישראל. מרבית הוועדות עדיין מתקשות לעסוק בתכנון יוזם, לבצע את עבודות הפיקוח והאכיפה ולקחת אחריות על מרחב התכנון שברשותם זאת בעוד שמרבית ההליכים וההחלטות התכנוניות בעלות המשמעות מתקבלות בוועדות המחוזיות, במועצה הארצית ובוועדות המשנה לסוגיהן. באמצעות ניתוח מגמות הביזור לצד תפקידי הרגולציה המוטלים כיום על השלטון המרכזי, וכן ניתוח היישום של רפורמות ותיקוני חקיקה בשנים אחרונות, במרכזם תיקון 23 ותיקון 47 לחוק, ננסה להבין את הסיבות לכך שהליכי ביזור סמכויות תכנון לרשויות המקומיות אינם ממומשים. השאלות העומדות בבסיס הניתוח הינן: האם חוסר ההצלחה נובע מבעיות מבניות בהליך הביזור? האם מקורו בתפישת השלטון המרכזי את השלטון המקומי ובוועדות המקומיות? או אולי בשל חסמים הקיימים ברשויות המקומיות המסכלים את קבלת הסמכויות? כמו כן, אבחן מהם התנאים שיכולים לאפשר, או לפחות לסייע, להצלחתם בעתיד של הליכי ביזור סמכויות תכנון לרשויות מקומיות. 4 התזה המרכזית של מחקר זה, תתמקד בסתירה האינהרנטית הקיימת בתפקידו של הרגולטור שבו-זמנית לתהליכי הבקרה והרגולציה הנדרשים ממנו נדרש גם לבצע תהליכים של ביזור סמכויות. כמו כן, אטען כי ישנם חסמים אובייקטיבים )משאבים ויכולות( וחסמים סובייקטיביים )התנגדויות( מצד רשויות מקומיות, לקבל את הסמכויות, או את חלקן. לבסוף, אבחן כיצד מאזן הכוחות שבין הדרג הפוליטי לדרג הביורוקרטי ברשויות המקומיות משפיע על הליכי ביזור הסמכויות. בניתוח כשלון יישומן של הרפורמות הקודמות תוך התמקדות בתיקון 66 , אבחן את מטרותיהן ואת השגתן/אי השגתן תוך התבוננות בתנאים בהם הן התקיימו ובתפקידם של ה"שחקנים" השונים אשר לקחו בהן חלק. על בסיס זה ניתן יהיה להבין טוב יותר את הכוחות המניעים והבולמים את התהליכים ולסייע באיתור הכלים והמנגנונים אשר עשויים לתרום להצלחת תהליכי הביזור.

ביבליוגרפיה לדוגמא (בעבודה האקדמית כ-20 מקורות אקדמיים באנגלית ובעברית) 

אלתרמן, ר'. נקודות תורפה במערכת התכנון ובניה ודרכים לשפרן. בהוצאת חיפה, המרכז לחקר העיר והאזור. הטכניון מכון טכנולוגי לישראל. הפקולטה לארכיטקטורה ובינוי ערים, המרכז לחקר העיר והאזור. .

אלתרמן, ר' השוואה בין מערכות של תכנון סטטוטורי במדינות נבחרות, מונוגראף בהוצאת חיפה, המרכז לחקר העיר והאזור. הטכניון - מכון טכנולוגי לישראל. הפקולטה לארכיטקטורה ובינוי ערים , המרכז לחקר העיר והאזור.

בן-אליא, נ'. לקראת מדיניות ביזור דיפרציאלי בשלטון המקומי, מכון פלורסהיימר למחקרי מדיניות, ירושלים.

עבודה אקדמית זו בקובץ PDF ולא הכי עדכנית ולכן בחינם. העבודות האקדמיות שברחבי המאגר שבתשלום הן בקובץ וורד פתוח ועדכניות

כל הזכויות שמורות למחבר