עבודה אקדמית? חפשו עכשיו במאגר הענק, האיכותי והעדכני ביותר:

מוענק על כל האתר 7 אחוז הנחה בעת "חרבות ברזל". קוד קופון: "מלחמה"

ב"ה. אנו חב"דניקים ולא נחטא בגזל: יש גם עבודות אקדמיות בחינם (גמ"ח). 15,000 עבודות אקדמיות במחיר שפוי של 99 - 390 שח.  סרטון על מאגר העבודות האקדמיות

اللغة العربية Русский

français              አማርኛ

לא מצאתם עבודה מתאימה במאגר? סמסו לנו דרישות לכתיבה מותאמת אישית - ונפנה למומחה חיצוני בעל תואר שני בתחום שלכם לכתיבה הנתפרת לצרכים שלכם בדיוק!

פרסמו את עבודותיכם הישנות אצלינו וקבלו הכנסה פסיבית נהדרת!

חוות דעת על מרצים

הוצאת ויזה לדובאי תשלום מאובטח בעברית

אמריקן אקספרס – ויקיפדיה    (לא דיינרס)    

תוצאת תמונה עבור פייבוקס 5% הנחה ב-פייבוקס  

bit ביט on the App Store   ×ª×©×œ×•× בחיוב אשראי טלפוני דרך נציג שירות 24/7העברה בנקאית

 

עבודה אקדמית קידום ניצני אוריינות גיל הרך, התנהגות הורים כלפי קריאה קשר לאוצר מילים ומודעות פונולוגית אצל ילדיהם, אוריינות מרחבית גיל הרך, קריאה עידוד אוריינות על ידי הורים, מחקר אמפירי (עבודה אקדמית מס. 9247)

‏290.00 ₪

23 עמודים.

עבודה אקדמית מספר 9247

עבודה אקדמית קידום ניצני אוריינות גיל הרך, התנהגות הורים כלפי קריאה קשר לאוצר מילים ומודעות פונולוגית אצל ילדיהם, אוריינות מרחבית גיל הרך, קריאה עידוד אוריינות על ידי הורים, מחקר אמפירי

שאלת המחקר:

כיצד בא לידי ביטוי הקשר של התנהגות הורים לגבי קריאה ועידוד ניצני אוריינות על ידי הורים לבין פיתוח אוצר מילים ומודעות פונולוגית של ילדיהם?

תוכן עניינים:

מבוא. 

התנהגות הורים ואוריינות מרחבית

א. אינטראקציה הורים-ילדים והתפתחות ניצני אוריינות. 

1. שיח הורה-ילד והתפתחות ניצני אוריינות. 

2. קריאת ספרים הורה-ילד וניצני אוריינות. 

3. כתיבה הורה-ילד והתפתחות ניצני אוריינות. 

ב. תאור מחקר: קריאת ספרים לילדים בהשוואה לכתיבה עם ילדים: התרומה להתפתחות ילדי גן 

1. מטרות המחקר - 

2. הנבדקים

3. כלים..

סביבת הילד

תיווך האם

תפקודי האוריינות העצמאיים של הילד

4. תוצאות

ג. דיון ומסקנות

מקורות

נספחים

טבלה מס' 1

מנבאים

העבודה תבדוק הקשר של התנהגות הורים לגבי קריאה ועידוד ניצני אוריינות על ידי הורים לבין פיתוח אוצר מילים ומודעות פונולוגית של ילדיהם.

אוֹריינות, במשמעותה הבסיסית, היא היכולת לקרוא ולכתוב. בהתאם לכך, מקור השם הוא מהמילה בר-אוריין, שפרושה בארמית הוא אדם היודע לקרוא בתורה (בארמית: אורייתא).

במהלך הזמן חלים שינויים בתפיסת המושג אוריינות, כך שהוא כולל מובנים רבים יותר ויותר.

האוריינות אינה מתייחסת רק למיומנות הטכנית של הקריאה והכתיבה, אלא ליכולת של האדם להשתמש במיומנויות אלו לצורך העברה וקליטה של מסרים. כלומר, רכישת מיומנות של הבנת הנקרא והבעה בכתב.

כמו כן, האוריינות חוצה את ההבחנה המקובלת בין השפה הכתובה לשפה המדוברת‏. במשמעות רחבה יותר, המושג אוריינות מציין שליטה במגוון יכולות תקשורתיות הנחוצות לצורך תפקוד נאות בחברה. למשל: דיבור, האזנה והתבוננות.

המושג אוריינות מתפתח ומשתנה בהתאם לטכנולוגיה המשמשת את החברה‏. ההתפתחות של טכנולוגיות מידע ותקשורת והשפעותיהן על אורח החיים הובילו להרכבה נוספת של המושג אוריינות‏. אוריינות טכנולוגיתפירושה שליטה בסיסית בטכנולוגיית התקשורת המודרנית. אוריינות דיגיטליתמתייחסת ליכלות השימוש במחשב ובתקשורת נתונים. יש הכוללים במושג גם כישורים מתמטיים בסיסיים, הנחוצים אף הם לתפקוד נאות בחברה.

המושג ניצני אוריינות מדגיש את ההיבט ההתפתחותי של תהליכי רכישת הקריאה והכתיבה. המחקר העוסק בניצני אוריינות מתמקד בכל הכישורים, הידע, והעמדות של הילדים בטרם כניסתם לבית הספר ובסביבה הפיזית והאנושית שהמבוגרים יוצרים עבור הילדים כדי לתמוך בהתפתחותם האוריינית בתקופה זו (Whitehurst & Lonigan). ילדים מגיעים לבית הספר עם מגוון כישורים שעשויים לסייע להם ברכישת הקריאה, הכתיבה והלמידה בכלל. הבדלים בכישוריהם האורייניים של ילדים צעירים מנבאים הבדלים מאוחרים יותר ברכישת הקריאה והכתיבה. רמת ניצני האוריינות של הילדים בגן מנבאה הישגים אורייניים בבית הספר (Aram & Levin, submitted; Shatil, Share & Levin, גם הישגיהם האקדמיים בכלל (Baydar, Brooks-Gunn, & Furstenberg). הרציפות בהישגי הילדים מהגן לבית הספר, מחדדת את הצורך לחקור את המקורות האפשריים להבדלים בין ילדים בכישורי האוריינות כבר בגן (Adams).

גישות החוקרות התפתחות קוגניטיבית בהקשר חברתי מציבות את האינטראקציה הורה-ילד כמניע מרכזי בהתפתחות הילד. הבדלים בתפיסת ההורים את עצמם כמתווכים, והבדלים בכמות ובאיכות התיווך מסבירים שונות בתפקודם של ילדים צעירים. על פי גישות אלה, החוויות אשר חווה הילד עם מבוגר המגיב אליו הן המשמעותיות ביותר בהתפתחותו ההכרתית (Klein; Rogoff). ילדים צעירים חווים עם הוריהם מגוון של חוויות אורייניות אשר עשויות לקדם את רמת ניצני האוריינות שלהם. קריאת ספרים לילדים; כתיבה משותפת של ברכות, פתקים ורשימות; שיחות משפחתיות; צפייה בתכניות בטלוויזיה; משחקי חריזה; קריאה משותפת של דפוס סביבתי; משחקי חריזה ומשחקי אותיות כל אלו הן חוויות אורייניות המתרחשות באופן טבעי בחיי היום יום במשפחות רבות. פעילויות אורייניות עם ילדים מתרחשות בבית ומחוץ לבית (ברחוב, בסופרמרקט, בספריה וכדומה) וההורים בוחרים ומתאימים את הפעילויות האורייניות לתחומי העניין של ילדיהם ולכישוריהם (Saracho).

מצגת פיתוח אוצר מילים, הקראת סיפורים גיל הרך, ניצני אוריינות, הקשר בין הקראת סיפורים בגן הילדים לבין אוצר המילים

ביבליוגרפיה לדוגמא (בעבודה האקדמית כ-20 מקורות אקדמיים באנגלית ובעברית) 

 אוריינות בכיתה א'. מדריך למורה בבית הספר היסודי ממלכתי, האגף לתוכניות לימודים, ירושלים.

א' שקדי, מילים המנסות לגעת : מחקר איכותני - תאוריה ויישום, רמות.

נ. צבר-בן יהושוע (עורכת), מסורות וזרמים במחקר האיכותי (עמ' 76-31). הוצאת דביר.

 


העבודה האקדמית בקובץ וורד פתוח, ניתן לעריכה והכנסת פרטיך. גופן דיויד 12, רווח 1.5. שתי שניות לאחר הרכישה, קובץ העבודה האקדמית ייפתח לך באתר מיידית אוטומטית + יישלח קובץ גיבוי וקבלה למייל שהזנת

‏290.00 ₪ לקוחות חוזרים, הקישו קוד קופון:


שדה אימייל הינו חובה