עבודה אקדמית? חפשו עכשיו במאגר הענק, האיכותי והעדכני ביותר:

מוענק על כל האתר 7 אחוז הנחה בעת "חרבות ברזל". קוד קופון: "מלחמה"

ב"ה. אנו חב"דניקים ולא נחטא בגזל: יש גם עבודות אקדמיות בחינם (גמ"ח). 15,000 עבודות אקדמיות במחיר שפוי של 99 - 390 שח.  סרטון על מאגר העבודות האקדמיות

اللغة العربية Русский

français              አማርኛ

לא מצאתם עבודה מתאימה במאגר? סמסו לנו דרישות לכתיבה מותאמת אישית - ונפנה למומחה חיצוני בעל תואר שני בתחום שלכם לכתיבה הנתפרת לצרכים שלכם בדיוק!

פרסמו את עבודותיכם הישנות אצלינו וקבלו הכנסה פסיבית נהדרת!

חוות דעת על מרצים

הוצאת ויזה לדובאי תשלום מאובטח בעברית

אמריקן אקספרס – ויקיפדיה    (לא דיינרס)    

תוצאת תמונה עבור פייבוקס 5% הנחה ב-פייבוקס  

bit ביט on the App Store   ×ª×©×œ×•× בחיוב אשראי טלפוני דרך נציג שירות 24/7העברה בנקאית

 

עבודת סמינריון בתים משותפים- בית משותף בישראל ומשפט משווה, קנין, נדל"ן (עבודה אקדמית מס. 9183)

‏290.00 ₪

30 עמודים.

עבודה אקדמית מספר 9183

עבודת סמינריון בתים משותפים- בית משותף בישראל ומשפט משווה, קנין, נדל"ן

שאלת המחקר:

כיצד באים לידי ביטוי דיני בתים משותפים?

תוכן עניינים

מבוא. 

דיני בתים משותפים.

הגדרות המושגים: רכוש משותף , דירה.

דיני הרכוש המשותף.

תחולתם של דיני השיתוף הכלליים - השימוש ברכוש המשותף ופירוק השיתוף.

ביצוע שינויים או תיקונים בדירה.

הצמדת חלק מהרכוש המשותף לדירה.

דיני תקנון מוסכם של בית משותף.

השבחת הרכוש המשותף.

משפט משווה.

אנגליה.

United States. 

Canada. 

Denmark. 

סיכום

ביבליוגרפיה

פסיקה.

נספח

בבתים משותפים קיימים מנגנוני קבלת החלטות מגוונים. ישנם עניינים שלגביהם כל דייר יכול לעשות כרצונו, בלי לבקש רשות מדייר או דיירים אחרים. לעומת זאת, ישנם עניינים שלגביהם די ברוב רגיל, עניינים הדורשים רוב מיוחס כלשהו (שני שלישים, שלושת רבעי וכו' – כגון שינוי תקנון, התקנת מעלית, שיקום בית משותף שנהרס), עניינים הדורשים הסכמה פה אחד (כגון, הצמדות), ולבסוף עניינים שאותם לא ניתן לעשות אפילו כאשר ישנה הסכמה פה אחד (כגון, הצמדת רכוש משותף "הכרחי", לפי סעיף 55(ג) לחוק המקרקעין).

העבודה תנתח ותאפיין את סוגי המקרים השונים ותנסה לעמוד על הצידוקים לכל אחת מן הקטגוריות, כולל הקטגוריה האחרונה והמעניינת השוללת תוקף (לפחות קנייני) מהסכמה של כל הדיירים.

תיקון חשוב בחוק המקרקעין, -:1 הוא "תיקון המעליות",[1] המאפשר לרוב מיוחד של בעלי שני שלישים מהדירות בבית המשותף להחליט על התקנת מעלית ברכוש המשותף. תיקון נוסף חשוב לחוק הוא התיקון המאפשר הוצאת חלקים מהרכוש המשותף לשם הרחבת דירה[2]. הסדרים אלה כופים על המיעוט השלמה עם פגיעה מסוימת באינטרס שלו בקניינו (המשותף) לשם קידום האינטרס הקומונלי. בצד הפסיקתי, ניתן להצביע על הלכת צודלר[3] הידועה, שבה הורחבה זכותם של בעלי רוב החלקים במקרקעין להחליט על שיקום בית משותף שנהרס,[4] אף אם הבית לא הוקם "מחדש" במצבו הקודם, אלא באופן משופר, וזאת, אומנם, בנסיבות המיוחדות של אותו מקרה.[5]

למגמות אלה ניתן למצוא אחיזה גם בזרמים המדגישים את רעיון "האחריות החברתית" של בעל הקניין[6], ואף לאימוץ גישות של "צדק חלוקתי"[7]. שוב אין בעל הקניין זכאי להתעלם מהאינטרסים של סביבתו, ועליו להסכין למתן משקל ראוי לאינטרס החברתי - הן במעגל המצומצם (של בעלי הדירות האחרים בבית המשותף) והן במעגל הציבורי הרחב יותר. באותו רצף רעיוני מצויה גם הטלת הנטל על רוכש ראשון לרשום הערת אזהרה כתנאי לעדיפותו על-פי סעיף 9 לחוק המקרקעין[8]. אין צריך לומר כי גם התפשטותו החובקת-כל של עקרון תום-הלב משמשת "מוליך" דוקטרינרי מתבקש להשלטת נורמות המחייבות יתר התחשבות של הפרט באינטרסים לגיטימיים של זולתו. עיקרון זה חל עקרונית, למרות התפרשותו הזהירה, גם כאמצעי המסייג את ההגנה על זכות הקניין[9].

בקודקס החדש נשמרת מגמת מדיניות זו בדיני הבתים המשותפים, ואף מורחבת במידת-מה. זאת, בעקבות המגמה הכללית בקודקס לחזק היבטים של קואופרטיביות בין צדדים וסולידריות חברתית. מגמה כללית זו תבוא לידי ביטוי בקודקס, למשל, בריכוך אופייה של האחריות החוזית באמצעות דין סיכול "מרוכך"[10], באימוץ חקיקתי של מוסד ההתרשלות התורמת בדיני החוזים[11] ובריכוך האחריות של מבטיח הבטחת מתנה[12]. זאת, נוסף על הסדרים המבקשים לחזק את הצדק החלוקתי, ובכך לשפר את הסולידריות בין הצדדים.

כאמור לעיל, משמעות ההתחשבות באינטרס הקומונלי היא צמצום משקלה של הזכות המשפטית כגורם בלעדי בהסדרת היחסים בין השכנים בבית משותף. הטענה של בעל דירה כי הוא בעל זכות "קניין" ברכוש המשותף, וכי על-כן אין לשנות את מצב הקניין שינוי של קבע ללא הסכמתו באופן שישנה את תשתית השיתוף שהתקיימה לפני כן ואת מהות קניינו (המשותף), נשענת על ההנחה בדבר עליונותה של ה"זכות" המשפטית בשיח המשפטי. ההתחשבות ברצונם של בעלי דירות אחרים, כתוצאה מדרישת הקואופרטיביות, מחייבת התייחסות לאינטרסים שלא השתכללו בהכרח לכלל "זכות" נוגדת. אכן, החלשת "שיח הזכויות" על-חשבון "שיח האינטרסים" היא התפתחות כללית במשפט המודרני, אשר זוכה בביטויים שונים בקודקס[13]. ניתן לתאר זאת כמעבר מ"קווי-ציור מחודדים", בתמונה הנורמטיבית הכללית, לתווים "מעוגלים" ו"רכים".

מעבר לחיזוק מסוים של המימד הקומונלי, כאמור, פרק הבתים המשותפים בקודקס מבקש לייעל הסדרים מסוימים ולשפר את איכותם. לצורך כך כלולים בו תיקונים "נקודתיים" חשובים.

בעבודה זו יוצגו עיקרי ההסדרים וטעמיהם, על רקע הדין הקיים. כמו כן יוצגו מושגי-היסוד של הבית המשותף: "בית משותף", "רכוש משותף" ו"דירה". בהמשך יתקיים דיון בסוגיות-יסוד בדיני הבתים המשותפים, כגון: עקרון הטפלות של הרכוש המשותף, תחולתם של דיני השיתוף הכלליים על הרכוש המשותף, ביצוע שינויים בדירה, דיני הצמדות, מעמד התקנון והשבחת הרכוש המשותף. נושאים מרכזיים אלה מעצבים את אופיים של דיני הבתים המשותפים. בהסדרים הקיימים טמונות חולשות, שעל חלקן כבר עמדו הפסיקה והספרות. הרוויזיה בקודקס, כמתואר בעבודה זו, משפרת הסדרים אלה ויוצרת יתר התאמה בינם לבין הדין הכללי.

מצגת בתים משותפים

ביבליוגרפיה לדוגמא (בעבודה האקדמית כ-20 מקורות אקדמיים באנגלית ובעברית) 

יהושע ויסמן דיני קניין - בעלות ושיתוף

מיגל דויטש קניין חלק א

מיגל דויטש "נטל הרישום של הערת אזהרה במקרקעין - הלכת גנז והשלכותיה" הפרקליט מז 181.

מיגל דויטש פרשנות הקודכס האזרחי א 458-444.


העבודה האקדמית בקובץ וורד פתוח, ניתן לעריכה והכנסת פרטיך. גופן דיויד 12, רווח 1.5. שתי שניות לאחר הרכישה, קובץ העבודה האקדמית ייפתח לך באתר מיידית אוטומטית + יישלח קובץ גיבוי וקבלה למייל שהזנת

‏290.00 ₪ לקוחות חוזרים, הקישו קוד קופון:

מחיקה ובלעדיות/מצגת


שדה אימייל הינו חובה