עבודה אקדמית? חפשו עכשיו במאגר הענק, האיכותי והעדכני ביותר:

מוענק על כל האתר 7 אחוז הנחה בעת "חרבות ברזל". קוד קופון: "מלחמה"

ב"ה. אנו חב"דניקים ולא נחטא בגזל: יש גם עבודות אקדמיות בחינם (גמ"ח). 15,000 עבודות אקדמיות במחיר שפוי של 99 - 390 שח.  סרטון על מאגר העבודות האקדמיות

اللغة العربية Русский

français              አማርኛ

לא מצאתם עבודה מתאימה במאגר? סמסו לנו דרישות לכתיבה מותאמת אישית - ונפנה למומחה חיצוני בעל תואר שני בתחום שלכם לכתיבה הנתפרת לצרכים שלכם בדיוק!

פרסמו את עבודותיכם הישנות אצלינו וקבלו הכנסה פסיבית נהדרת!

חוות דעת על מרצים

הוצאת ויזה לדובאי תשלום מאובטח בעברית

אמריקן אקספרס – ויקיפדיה    (לא דיינרס)    

תוצאת תמונה עבור פייבוקס 5% הנחה ב-פייבוקס  

bit ביט on the App Store   ×ª×©×œ×•× בחיוב אשראי טלפוני דרך נציג שירות 24/7העברה בנקאית

 

סמינריון במקרא- אחרית הימים, אפוקליפסיה בתנ"ך, מקרא, תנ"ך, נבואות ישעיהו, הנביא מיכה, ימות המשיח, דברי הימים (עבודה אקדמית מס. 893)

‏290.00 ₪

29 עמ'

סמינריון במקרא- אחרית הימים, אפוקליפסיה בתנ"ך, מקרא, תנ"ך, נבואות ישעיהו, הנביא מיכה, ימות המשיח, דברי הימים

תוכן העניינים

1      מבוא. - 

2      משמעות המושג "אחרית הימים"

3      נבואות ישעיהו ומיכה: קווי הדמיון והשוני 

3.1            הנביא ישעיהו 

3.1.1                 נבואת ישעיהו וחזון אחרית הימים

3.1.2                 הרקע הכרונולוגי לנבואתו 

3.2            הנביא מיכה. 

3.2.1                 מוצא ורקע כרונולוגי 

3.2.2                 פועלו ותוכן נבואותיו 

3.2.3                 חזון אחרית הימים בנבואת מיכה

4      מקוריות הנבואה והפולמוס סביבה

5      סיכום ומסקנות

6      ביבליוגרפיה. - 

 

הספרות האפוקליפטית מוסרת מידע רב על אודות הנושא של אחרית הימים. מבחינה לקסיקאלית, משמעות המונח אחרית הימים הינה "ימות המשיח, כינוי לעתיד הרחוק מאוד". בספרות המקראית אפשר שניתקל כמה פעמים במושג זה, כמו גם בספר ישעיהו שם נכתב: ""וְהָיָה בְּאַחֲרִית הַיָּמִים נָכוֹן יִהְיֶה הַר בֵּית ה' בְּרֹאשׁ הֶהָרִים וְנִשָּׂא מִגְּבָעוֹת וְנָהֲרוּ אֵלָיו כָּל הַגּוֹיִם" (ישעיהו ב' ב).

מבחינה מעשית, כוונתו של המונח "אחרית הימים" רחבה היא ומדברת על אודות מהלך ההיסטוריה וסופה, המעניק לשומע הבנה באשר למקומו בקורות העיתים[1]. המדע וההיסטוריה מתאחדים בתיאור המהפך של סדרי העולם באחרית הימים (באסכטון). השומע והקורא לומדים מתי יתרחש השינוי ומה יתחולל בו. המידע מעניק תקווה לישועה, לשכר המובטח לשומע ולעונש הצפוי לרשעים. שני מונחים חוזרים ונשנים בספר - חיזיון וחזון. במונח "חיזיון" הכוונה היא לפרטים חזותיים המוצגים לפני האדם. במושג "חזון" ניתן לדבר על אודות מהלך ההיסטוריה וסופה, המעניק לשומע הבנה באשר למקומו בקורות העיתים. המדע וההיסטוריה מתאחדים בתיאור המהפך של סדרי העולם באחרית הימים (באסכטון).השומע והקורא לומדים מתי יתרחש השינוי ומה יתחולל בו. המידע מעניק תקווה לישועה, לשכר המובטח לשומע ולעונש הצפוי לרשעים. שני מונחים חוזרים ונשנים בספר - חיזיון וחזון. במונח "חיזיון" הכוונה היא לפרטים חזותיים המוצגים לפני האדם. במושג "חזון" לעומת זאת הכוונה היא למסר על אודות העתיד. בחזיונות הנגלים לאדם בספרות האפוקליפטית טמון חזון, אולם לא כל חזון הוא בהכרח חיזיון . החזון מתייחס לאסכטון ומבטא אמונה בישועה אסכטולוגית. האסכטון, אחרית הימים, הוא הזמן שבו יחול שינוי של ממש במציאות הארצית המוכרת - לעיתים מדובר אף בבריאת שמיים וארץ חדשים - שינוי שיבטיח גמול הולם לרשעים ושכר נאות לצדיקים. יש להבחין בין הספרות האפוקליפטית לבין מה שחוקרים מכנים "אפוקליפטיסיזם" האפוקליפטיסיזם מצביע על מערכת רעיונות ואמונות בדבר הישועה העתידה לבוא בקרוב; השינוי הצפוי בסדרי העולם והפורענות שתתחולל בבוא הישועה או בטרם בואה. לעיתים נכללות במערכת זו גם דמויות שמימיות ואף דמויות ארציות בעלות תפקיד משיחי. האפוקליפטיסיזם עשוי למלא תפקיד בהקמתן ובקיומן של תנועות חברתיות שונות ואף להופיע במסגרת חיבורים מסוגת "ספרות החוכמה" או "ספרות הצוואות". הרעיונות והאמונות הגלומים באפוקליפטיסיזם באים כמובן לביטוי גם בספרות האפוקליפטית, אולם אין די בהופעתם בחיבור כדי לכלול אותו במסגרת הספרות האפוקליפטית.

בספרות האפוקליפטית, מלאך הוא שמגלה את הנסתרות. האדם בשכלו אינו יכול לתפוס לא את מהל כ ההיסטוריה ולא את מבנה היקום. רק העומד מרחוק ומלמעלה - כמלאך - מסוגל לדעת זאת  זהו שוני יסודי בין השקפת העולם המקראית לזו האפוקליפטית . בספרות האפוקליפטית, אין האדם יכול לראות ולחוש את פועלו של האל. מעשי האל אינם ניכרים בהיסטוריה הארצית; כוחות אחרים מלבדו פועלים ביקום. האדם זקוק אפוא למלאך שיגלה ויסביר את מלאכת האל בעולם.

גילוי הנמסר לדמות קדומה משמעו בהכרח דטרמיניזם, בבחינת "הכול צפוי ואין הרשות נתונה".

זאת ועוד, הסקירה ההיסטורית בספרות האפוקליפטית פותחת בעבר הרחוק ועוברת אל העתיד, אל אחרית הימים. כאשר סקירה זו מושמת בפיה של דמות קדומה, הרי שבעבודה כל הנאמר הוא בגדר עתיד, ואילו בעבור קהל השומעים מקצת החזון הוא כבר בגדר עבר. תופעה זו מכונה "נבואה אחר מעשה" או "נבואה אחר זמנה". קהל השומעים אמור להשתכנע מדבריו של האפוקליפטיקן על אודות העתיד משום שדבריו על אודות העבר התבררו כנכונים.

שתי הנבואות המקראיות בהן תעסוק עבודה זו ואף תשווה ביניהן הן נבואותיהם של ישעיהו ומיכה. ההשוואה תיעשה במישור הכרונולוגי וכן במישור התוכני.

ביבליוגרפיה לדוגמא (בעבודה האקדמית כ-20 מקורות אקדמיים באנגלית ובעברית) 

ורמן, כ'.  "הספרות האפוקליפטית בימי הבית השני", עורכת: רחל שפיר, ישראל, משרד הביטחון, ההוצאה לאור

מאק, ח'. , הפרשנות הקדומה למקרא, רעננה, משרד הביטחון, ההוצאה לאור. 


העבודה האקדמית בקובץ וורד פתוח, ניתן לעריכה והכנסת פרטיך. גופן דיויד 12, רווח 1.5. שתי שניות לאחר הרכישה, קובץ העבודה האקדמית ייפתח לך באתר מיידית אוטומטית + יישלח קובץ גיבוי וקבלה למייל שהזנת

‏290.00 ₪ לקוחות חוזרים, הקישו קוד קופון:

מחיקה ובלעדיות/מצגת


שדה אימייל הינו חובה