עבודה אקדמית? חפשו עכשיו במאגר הענק, האיכותי והעדכני ביותר:

מוענק על כל האתר 7 אחוז הנחה בעת "חרבות ברזל". קוד קופון: "מלחמה"

ב"ה. אנו חב"דניקים ולא נחטא בגזל: יש גם עבודות אקדמיות בחינם (גמ"ח). 15,000 עבודות אקדמיות במחיר שפוי של 99 - 390 שח.  סרטון על מאגר העבודות האקדמיות

اللغة العربية Русский

français              አማርኛ

לא מצאתם עבודה מתאימה במאגר? סמסו לנו דרישות לכתיבה מותאמת אישית - ונפנה למומחה חיצוני בעל תואר שני בתחום שלכם לכתיבה הנתפרת לצרכים שלכם בדיוק!

פרסמו את עבודותיכם הישנות אצלינו וקבלו הכנסה פסיבית נהדרת!

חוות דעת על מרצים

הוצאת ויזה לדובאי תשלום מאובטח בעברית

אמריקן אקספרס – ויקיפדיה    (לא דיינרס)    

תוצאת תמונה עבור פייבוקס 5% הנחה ב-פייבוקס  

bit ביט on the App Store   ×ª×©×œ×•× בחיוב אשראי טלפוני דרך נציג שירות 24/7העברה בנקאית

 

סמינריון טרור ומוסר (עבודה אקדמית מס. 8928)

‏290.00 ₪

42 עמ'.

סמינריון טרור ומוסר

שאלת המחקר:

כיצד בא לידי ביטוי טרור ומוסר?


תוכן עניינים

 

מבוא:. 3

טרור פיזי היום ומחר. 3

מחלוקות לגבי ההגדרה. 4

שיטות פעולה של ארגוני טרור היום ובעתיד. 6

הטרור האסלאמי והמלחמה העתידית. 8

היבטי מימון וניהול של ארגוני טרור אסלאמי 9

מימון הטרור. 10

יסודות במימון הטרור. 11

מקורות המימון העכשוויים והעתידיים.. 11

האמצעים המשפטיים נגד מימון הטרור. 14

מימון הטרור בישראל. 15

הדין בישראל. 19

המלחמה העתידית: פגיעה בתשתיות מידע קריטיות בשירות הטרור מהו סייבר טרור?. 22

הגדרה. 22

סייבר-ספייס והסכנות הטמונות בו 23

שימושים טרוריסטיים באינטרנט. 23

1. אמצעי תעמולה. 23

2. התקפת אתרים.. 24

3. המלחמה העתידית: האיום העתידי – הסייבר-טרור. 25

מימון הטרור והשימוש באינטנרט. 27

מקורות המימון 27

המערכת הפיננסית הישראלית ומימון הטרור. 29

האקטיביסטים Hacktivist 30

השוואה לעולם.. 31

ארה"ב. 31

בריטניה. 32

קנדה ומדינות נוספות. 32

האיחוד האירופי 33

סיכום.. 33

ביבליוגרפיה. 35

 

חוקר טרור בחן ומצא בספרות המקצועית כ 100 הגדרות למושג טרוריזם בטקסטים אקדמיים ואחרים. למאמץ בלתי נלאה זה של אקדמאים יש אולי הסבר פשוט והיא אהבתם האובססיבית של אקדמאים לכנסים אקדמיים. בעידן של טרור יש נכונות רבה לשלם ולממן כנסים אקדמים בנושאי טרור.

 

ואולם להגדרות יש לעתים קרובות גם אמפלקציות מוסריות ומשפטיות כאחת. דוגמא להגדרה שיש לה השלכות משפטיות מרחיקות כלת היא ההגדרה שניתנה בבית המחוקקים האמריקאי לפיה טרוריזם מוגדר כ:

  • Activities that involve violent acts or acts dangerous to human life that are a violation of the criminal laws of the United States …and appear to be intended to intimidate or coerce a civilian population to influence the policy of a government by intimidation or coercion or to affect the conduct of a government by mass destruction assassination or kidnapping.

 

במסגרת אחד מעשרות ואולי מאות הכנסים המוקדשים לבחינת הטרוריזם בחן הפלוסוף גרמי וולדרון באופן בקורתי את ההגדרה זו. עיקר טרונייתו של וולדרון הופנתה כלפי חוסר הקשר הנגזר מן ההגדרה של המושג טרוריזם לבין טרור כמובנו בחיי יום יום. מה שהופך את הטרוריזם לפעולה כה נפשעת הוא לדעתו של וולדרון העובדה כי TERROR TERRORIZES. הטרוריזם מטיל חיתתו על האוכלוסיה האזרחית. הוא פוגע באופן עיוור שרירותי חסר היגיון לכל הפחות חסר היגיון מבחינתו של הקורבן. לאמיתו של דבר עיקר ההיגיון בטרור הוא חוסר ההיגיון שבו והאופן השרירותי בו הוא מופעל. וולדרון מצטט מספרה של ARENDT המתארת את החיים תחת השלטון הנאצי וכותבת:

 

  • The bestial, desperate terror which when confronted by real present horror inexorably paralyzes everything that is not mere reaction" and she continues and states: that: "under conditions of total terror not even fear can any longer serve as an adviser of how to behave."

 

המאפיין טרוריזם לדעתו של וולדרון הוא לפיכך הטרור שבו. הטרור הוא מצב של שתוק מוחלט של הכוחות הנפשיים של האדם והחברה. טרור לפיכך איננו סתם פחד. פחד סתם לעתים קרובות מדרבן את האדם לפעול באופן רציונלי כדי להבטיח את קיומו ואת האינטרסים שלו. טרור הוא פחד המשתק את תהליכי החשיבה ושקול הדעת האנושיים. הוא הופך את האדם מיצור חושב ופועל לאוטומטון המקדיש את כל משאביו הרוחניים להישרדות. זהו לפיכך מתכון לתהליך של דה-הומנזיציה של הקרבן ההופך מאדם עם אהבות שנאות יצרים תאוות לאדם שכל כוחותיו הנפשיים מוקדשים באופן בלעדי להישרדות. התוצר הסופי של הטרור הוא לפיכך האדם השורד. וודלרון מתאר את ההשרדות באופן הבא:

Disoriented, paralyzed by pervasive fear, rendered helpless inarticulate and unthinking by the terror raining daily from the skies the population may become like a panic stricken herd of animals running hither and yon in a vain quest for safety and security, incapable of following the instructions of their rulers even instructions intended to enhance their security.

 

השיתוק הנגזר מן הטרור מקורו בקונפליקט בין הרצון המתמיד המכוון כל כולו להישרדות לבין חוסר היכולת הטוטלי לפעול כדי להבטיח או לקדם את ההישרדות שהרי הטרור מטבע ברייתו הוא עיוור ושרירותי והיכולת לפעול על מנת לשרוד היא מוגבלת. אף שהרצון לשרוד משתלט על האדם באופן אשר איננו מותיר בו מקום ליצרים רגשות או מחשבות אחרות, הרצון להישרד איננו מביא ואיננו יכול להביא בעקבותיו להישרדות. התשוקה הטוטלית לשרוד איננה מבטיחה הישרדות ואפילו איננה מבטיחה התנהגות אשר תגדיל את ההסתברות של הישרדות. ההישרדות היא תוצר של מקרה עיוור ולא תוצר של התנהגות זו או אחרת.

 

טרור מסוג זה איננו בהכרח רק תוצר של טרוריזם. תאורים של ההשפעה של מגפות מידבקות כמו המגיפה השחורה על החברות של ימי הבניים דומים במידה לא מבוטלת לתאור של טרור במובן של ארנדט. אפילו התגובה למגפת האיידס בצפון אמריקה הייתה דומה במקצת לתאור של ארנדט. עם זאת האפקט של טרוריזם מכוון – טרוריזם אנושי שמקורו רצון אנושי ליצר טרור הוא חזק יותר ואפקטיבי יותר מן האפקט של טרור שמקורו בטבע. במלים אחרות מספר קטן יחסית של קרבנות של טרוריזם אנושי מביא לאפקט חזק מזה של מספר גדול יותר של קרבנות של טרור שמקורו בטבע. בישראל יש רבים המזכירים לנו יום יום כי מספר הקרבנות בתאונות דרכים גבוה באורח משמעותי ממספר הקרבנות הנרצחים בפעילות טרור. המוות בתאונות דרכים כמו גם המוות בטרור הוא לעתים קרובות מוות שרירותי ועיוור. הוא הדין גם במוות שהוא תוצאה של מחלה תאונת עבודה. במובן מסויים המוות היחיד שאיננו עיוור או שרירותי הוא ההתאבדות. אלא שסרטן התקפות לב ותאונות דרכים נתפשות ומתפרשות באופן טיפוסי כחלק מסיכוני הרקע של חיים נורמליים בחברה והם אינם מביאים בעיקבותיהם באופן טיפוסי לטרור כמובנו אצל וולדרון.

 

טרוריזם מאופיין אצל וולדרון לא על פי תוצאותיו אלא על פי הכוונות העומדות מאחוריו. הפעולה הטרוריסטית מאופיינת על ידו לא כפעולה המביאה או עתידה או צפוייה להביא בעקבותיה פחד משתק מן הסוג עליו הוא מדבר אלא כפעולה המכוונת להביא לפחד שכזה. לא הפחד המשתק הוא העיקר בטרוריזם אלא הכוונה של הטרוריסט להביא בפעולתו לפחד המשתק את הפרט ואת החברה בעקבותיו. הכוונה העומדת מאחורי הפעילות הטרוריסטית יכולה אך איננה חייבת להיות התכלית הבלעדית או הסופית של הטרוריסט. היא יכולה להיות האמצעי בו משתמש הטרוריסט להשיג מטרות אחרות כגון לשנות את המבנה הפוליטי או החברתי או להקים מדינה משלו או סתם לבטא מחאה או שנאה או קנאה או אולי אפילו כדי לערוך ניסוי מדעי כדי לבחון את השלכות הטרור על בני האדם ואולם הטרור הוא המכשיר בו מתכוון הטרוריסט להשתמש צורך השגת התכלית הסופית אם יש כזו. 

 

בכור, גיא.  בין הרצוי למצוי, המשפט בעולם הערבי". הוצאת המרכז הבינתחומי הרצליה.

זיסר, אייל. סוריה של אסד :על פרשת דרכים, הקיבוץ המאוחד: ת"א.

זיסר, אייל. פניה של סוריה – חברה משטר מדינה, הקיבות המאוחד: ת"א

 


העבודה האקדמית בקובץ וורד פתוח, ניתן לעריכה והכנסת פרטיך. גופן דיויד 12, רווח 1.5. שתי שניות לאחר הרכישה, קובץ העבודה האקדמית ייפתח לך באתר מיידית אוטומטית + יישלח קובץ גיבוי וקבלה למייל שהזנת

‏290.00 ₪ לקוחות חוזרים, הקישו קוד קופון:

מחיקה ובלעדיות/מצגת


שדה אימייל הינו חובה