עבודה אקדמית? חפשו עכשיו במאגר הענק, האיכותי והעדכני ביותר:

מוענק על כל האתר 7 אחוז הנחה בעת "חרבות ברזל". קוד קופון: "מלחמה"

ב"ה. אנו חב"דניקים ולא נחטא בגזל: יש גם עבודות אקדמיות בחינם (גמ"ח). 15,000 עבודות אקדמיות במחיר שפוי של 99 - 390 שח.  סרטון על מאגר העבודות האקדמיות

اللغة العربية Русский

français              አማርኛ

לא מצאתם עבודה מתאימה במאגר? סמסו לנו דרישות לכתיבה מותאמת אישית - ונפנה למומחה חיצוני בעל תואר שני בתחום שלכם לכתיבה הנתפרת לצרכים שלכם בדיוק!

פרסמו את עבודותיכם הישנות אצלינו וקבלו הכנסה פסיבית נהדרת!

חוות דעת על מרצים

הוצאת ויזה לדובאי תשלום מאובטח בעברית

אמריקן אקספרס – ויקיפדיה    (לא דיינרס)    

תוצאת תמונה עבור פייבוקס 5% הנחה ב-פייבוקס  

bit ביט on the App Store   ×ª×©×œ×•× בחיוב אשראי טלפוני דרך נציג שירות 24/7העברה בנקאית

 

עבודה אקדמית עמדות, פרק סמינריון עמדות, עבודת גמר עמדות מתבגרים, עבודת סמינריון עמדות (עבודה אקדמית מס. 8546)

‏99.00 ₪

8 עמ'.

עבודה אקדמית עמדות, פרק סמינריון עמדות, עבודת גמר עמדות מתבגרים, עבודת סמינריון עמדות

שאלת המחקר:

כיצד באות לידי ביטוי עמדות מתבגרים?

תוכן עניינים

מבוא

 סיכום

ביבליוגרפיה 

עמדות

העמדה מתייחסת כהערכה כללית חיובית או שלילית שיש לפרט על אנשים, אובייקטים ורעיונות שונים. לפי הערכה זו האדם חושב, מרגיש ונוהג - אלו בעצם מרכיבי העמדה. עמדות הן מרכיבים בעלי משקל כבד באישיות והן נרכשות ומתגבשות עם חלוף השנים. כמובן חשוב לציין שעמדה היא לא עניין של מה בכך אלא מסתכמת לעיתים בהכללת יתר עקבית ולא רציונלית של הפרט על מנת לספק דחפים פסיכולוגיים מסוימים. (ברזניץ)

מרכיבי העמדה-

כאמור עמדה מתפקדת בשלושה מישורים – קוגניטיבי - מחשבתי, אמוציונאלי - רגשי והתנהגותי. המרכיב המחשבתי של העמדה כולל דעות ומחשבות לגבי נושא העמדה. המרכיב הרגשי כולל את הרגשות שהאדם מייחס לאותו נושא. לעומתם המרכיב ההתנהגותי כולל את היחס ההתנהגותי בנושא ומושפע לרוב משני המרכיבים האחרים. אמנם על פי רוב ישנה התאמה בין שלושת מרכיבי העמדה אך לא תמיד - ישנם מצבים תיאורטיים ואף מעשיים בהם לא קיימת התאמה בין מחשבותיו של האדם, רגשותיו והתנהגותו. לחוסר התאמה זה יכולים להיות מספר גורמים והוא יכול להיראות במספר דרכים. מקרה אחד הוא חוסר התאמה בין מרכיבי העמדה עצמה – אדם מרגיש בצורה כזו או אחרת לגבי נושא מסוים, חושב בהתאם אך מתנהג בצורה שנוגדת לגמרי את עקרונותיו כפי שהציג אותם. יתכן גם המצב ההפוך בו האדם חושב ומתנהג בצורה מסוימת ומרגיש ההיפך . מקרה אחר הוא חוסר התאמה בין עמדה כוללנית לבין עמדה ספציפית הקשורה אליו באופן אישי, ניתן להבין את הגורם לחוסר התאמה זה. אי התאמה בין מרכיבי העמדה או בין עמדות מפר את האיזון של תמונתנו הכוללנית על העולם והדבר גורם למתח ששואף לדיכוי מידי (כפי שנזכר בתיאורית חוסר האיזון הקוגניטיבי) . (ברזניץ, זיו)

היווצרות עמדות-

עמדה היא מרכיב נרכש באישיותו של אדם. היא מתפתחת ומתחזקת אט אט וישנם מספר גורמים המשפיעים על התפתחות זו.

*השפעות חברתיות על עמדות - דרך מרכזית לרכישת עמדה היא כמובן דרך החברה. מאז ומתמיד היה האדם יצור חברתי המנהל יחסי גומלין עם החברה, מקבל ומוסר מידע לכל הסובב אותו עוד מיום היוולדו. גם היווצרות עמדות מושפעת מגורמים חברתיים. דרך אחת היא דרך החיקוי. ע"י התבוננות משחזר הפרט התנהגויות שונות – במקרה זה גם חשיבות והרגשות. דרך שנייה היא דרך ההתניה האופרנטית לפיה חוזר הפרט על עמדות הזוכות לחיזוק ואהדה מצד החברה. עמדותינו הראשוניות מושפעות מן ההורים שהם האנשים הכי קרובים מוכרים לנו.

*השפעות קוגניטיביות על עמדות – ככל שאנחנו מתוודעים לעולמנו ולסביבתנו מתגבשות הדעות שלנו וכן גם עמדותינו בהתאמה.

* השפעות התנהגותיות על עמדות – תיאורית חוסר איזון הקוגניטיבי אשר נוסחה בראשונה ע"י פסטיגנר בשנת 1957 ומתבססת על הנחות של היידר טוענת שלפרט צורך יסודי לשמור על איזון בין מרכיבי ידע שונים. במצב שמידע חדש לא מסתדר עם ידע קודם יערכו שינויים כך שייווצר איזון מחדש. מכאן ניתן לומר שקליטת ידע חדש יתרום לחיזוק או שינוי של עמדות קיימות ויתרום לקיום מערכת עמדות יציבה יותר ויותר. (זיו)

עמדות קיצוניות -

* סטריאוטיפים – סטריאוטיפ פירושו מערכת של אמונות לגבי מאפייניהם של אנשים המשתייכים לקבוצה, המוכללת על כל חבר בקבוצה. כמאפיין לעמדה אופיו של סטריאוטיפ יכול להיות חיובי וגם שלילי, ואחד מתפקידיו הוא סיפוק הצורך לארגן את מערכת התייחסותנו לחברה הסובבת אותנו. כמובן השלכותיו השליליות אינן מן הפסולות היות והוא עשוי לגרום למספר דברים המערערים את השלווה והאחידות בחברה כמו – הדגשת הבדלים בין הקבוצות, טשטוש הבדלים בתוך הקבוצה הסטריאוטיפית ותפיסה סלקטיבית.

* דעה קדומה- כנגזרת לסטריאוטיפ דעה קדומה משמעותה עמדה שלילית כלפי אדם על סמך השתייכותו לקבוצה מסוימת בלבד. (זיו)

שינוי עמדות-

הושקעו מאמצים רבים בניסיון לבחון את המשפיעים על שינוי עמדות, נושא בעל חשיבות בתחומים שונים. מצויות שתי גישות תיאורטיות לשינוי עמדות:

* גישת התגובה הקוגנטיבית – על פי גישה זו אנו בודקים נימוקים המובאים בפנינו במטרה להשפיע עלינו כך שנשנה את עמדותינו. במצב כזה עמדותינו הקודמות משפיעות על ניתוח הנימוקים הללו ולכן גישה זו נקראת גם בשם גישה מערכתית שכן ההתייחסות לאבחון הנימוקים מושפעת מכל המערכת הקוגנטיבית שלנו.

* בשנות השמונים פותחו גישות שונות לשינוי עמדות, לפיהן בני האדם חוסכים מעצמם את השקעת האנרגיות הכרוכה בחשיבה על התכנים המוצגים בפניהם ובמקום זאת מושפעים מהתייחסות שטחית לרמזים תקשורתיים שונים הקשורים למאפייני מעביר המסר, מאפייני המסר עצמו ובמצב הזמני של קבלת המסר. (זיו)

לסיכום ניתן לומר שעמדה היא דעה, הרגשה ודפוס התנהגות שקשה מאוד לשנותו עקב טביעותו באדם ובאופיו. היא משהו נרכש שמתעצב ומתחזק עם הזמן. יש לה תפקיד חשוב באופן ארגון השקפה ותפיסת עולם ויחד עם זאת ברוב המקרים היא חסרת בסיס והגיון ואף מזיקה. 

 


העבודה האקדמית בקובץ וורד פתוח, ניתן לעריכה והכנסת פרטיך. גופן דיויד 12, רווח 1.5. שתי שניות לאחר הרכישה, קובץ העבודה האקדמית ייפתח לך באתר מיידית אוטומטית + יישלח קובץ גיבוי וקבלה למייל שהזנת

‏99.00 ₪ לקוחות חוזרים, הקישו קוד קופון:

מחיקה ובלעדיות/מצגת


שדה אימייל הינו חובה