עבודה אקדמית? חפשו עכשיו במאגר הענק, האיכותי והעדכני ביותר:

מוענק על כל האתר 7 אחוז הנחה בעת "חרבות ברזל". קוד קופון: "מלחמה"

ב"ה. אנו חב"דניקים ולא נחטא בגזל: יש גם עבודות אקדמיות בחינם (גמ"ח). 15,000 עבודות אקדמיות במחיר שפוי של 99 - 390 שח.  סרטון על מאגר העבודות האקדמיות

اللغة العربية Русский

français              አማርኛ

לא מצאתם עבודה מתאימה במאגר? סמסו לנו דרישות לכתיבה מותאמת אישית - ונפנה למומחה חיצוני בעל תואר שני בתחום שלכם לכתיבה הנתפרת לצרכים שלכם בדיוק!

פרסמו את עבודותיכם הישנות אצלינו וקבלו הכנסה פסיבית נהדרת!

חוות דעת על מרצים

הוצאת ויזה לדובאי תשלום מאובטח בעברית

אמריקן אקספרס – ויקיפדיה    (לא דיינרס)    

תוצאת תמונה עבור פייבוקס 5% הנחה ב-פייבוקס  

bit ביט on the App Store   ×ª×©×œ×•× בחיוב אשראי טלפוני דרך נציג שירות 24/7העברה בנקאית

 

עבודת גמר הקשר שיש בין מגדר לבין נכונות לבקש עזרה (עבודה אקדמית מס. 8538)

‏290.00 ₪

40 עמודים.

עבודה אקדמית מספר 8538
עבודת גמר הקשר שיש בין מגדר לבין נכונות לבקש עזרה

שאלת המחקר:

כיצד בא לידי ביטוי הקשר שיש בין מגדר לבין נכונות לבקש עזרה?

תוכן עניינים

מבוא

 סיכום

ביבליוגרפיה 

הקדמה

 

עבודה זו עוסקת בקשר שיש בין מין לבין נכונות לבקש עזרה.

בחרתי בנושא זה מכיוון שאני רואה הנכונות של האדם להיחשף לאדם אחר , ונכונותו להרשות לאחר לפתור את הבעיה כדבר מוגבל אשר רבים מן האנשים רואים בו כעדות לאופי החלש של האדם.

לפי דעתי הנחה זו שגויה לחלוטין.

אני,כנערה מתגברת בת 18 נוטה הרבה פעמים לבקש עזרה מאחר ואף לשתף אנשים אחרים בבעיותיי האישיות,אולם,אחי גל איננו נוטה לשתף אחרים בבעיותיו ועל אחת כמה וכמה שלא לבקש עזרה. עקב כך,נוצרה בי המחשבה כי יתכן שישנו קשר בין מין לבין נכונות אנשים לבקש עזרה ועלה בי הדחף לחקור השערה זו.

בנוסף לכך, הקשר בין המשתנים אותם חקרתי סקרן אותי וגרם לי לצפות לעבודת השדה ולתוצאותיה.

נהניתי בעיקר מהחלק בו נדרשתי לתת לנשאלים את הסקר. התגובות השונות מאוד עניינו אותי, וכמו כן השיחות שנוצרו כתוצאה מהרגשתם של הנשאלים לגבי הנושא.

השילוב בין החלק התיאורטי ובין עבודת השדה הוא המעניין ביותר בעבודה, כיוון שכל ההשערות הופכות לעובדות והתוצאה מפתיעה .

 

 

 

תקציר

אנשים מסוימים יפנו לבקש עזרה כאשר יתמודדו עם מצוקה, לעומת אחרים, שימנעו גם בשעת מצוקה שאין ביכולתם להתמודד עימה לבדם.

מפאת ההבדלים בנכונותם של האנשים לבקש עזרה ולאור העובדה,שחלק מן האנשים מבקשים עזרה בעוד שאחרים לא , החלטתי לחקור לעומק את נושא זה.

נושא עבודה זו הוא הקשר בין מין לבין נכונות לבקש עזרה בשעת מצוקה.

הפרק הראשון בעבודה הוא בנושא מין האדם זהו המשתנה הבלתי תלוי, והוא עוסק בעיקר בהבדלים בין המינים.

הפרק השני בעבודה הוא בנושא נכונות האנשים לבקש עזרה בשעת מצוקה. זהו המשתנה התלוי אשר מתייחס אל הגורמים המניעים את האדם לבקש עזרה מאחר.

הפרק השלישי מקשר בין שני המשתנים, ובו ניתנים טיעונים שונים המוכיחים כי קיים קשר בין שני הפרקים.

 

מטרתו של מחקר השדה היא לאושש את השערת המחקר.

שאלת המחקר – האם ישנו קשר בין מין האדם לבין נכונותו לבקש עזרה בשעת מצוקה.

אוכלוסיית המחקר הנבדקת – 40 בני נוער מתבגרים,עשרים בנות ועשרים בנים.

השערת המחקר – ימצא קשר בין בין מין האדם לבין נכונותו לבקש עזרה בשעת מצוקה.

בנות נוטות לבקש עזרה בשעת מצוקה יותר מאשר בנים.

 

אם כן, שאלת הקשר בין מין האדם לבין נכונותו לבקש עזרה תחקר באמצעות מחקר רוחב השוואתי ע"י שאלון לדיווח עצמי שיימסר לתלמידים, ובו יאספו נתונים על מין האדם ועל נכונותו לבקש עזרה.

 

לסיכום, נשאלת השאלה האם באמת ישנו קשר ישיר או עקיף בין מין האדם לבין נכונותו לבקש עזרה ומהם הגורמים המשפיעים על כך. מטרת העבודה לענות על שאלות אלו, ולאושש את ההשערה.

 

 

תוכן עניינים

 

סקירה ספרותית.

1.                        מבוא.

2.                        פרק ראשון- מין

3.                        פרק שני- נכונות האדם לבקש עזרה

4. פרק שלישי – הקשר בין מין לבין נכונות האדם לבקש עזרה בשעת מצוקה

5.                        שיטת המחקר.

6.                        ממצאים..

7.                        תוצאות.

8.                        דיון והמלצות.

9.                        רשימת מקורות.

10.                          נספחים..

11.שאלון

12. טופס הצעת מחקר.................................................................

 

 

את תוכן העניינים ומספור העמודים אני אעשה אחרי שהעבודה תיהיה מוכנה.

 

 

משתנה בלתי תלוי:מין

מין: כלל התכונות והשינויים האנטומיים והפיסיולוגיים היוצרים הבדל ברור בין זכר לנקבה בעולם החי או הצומח. חלוקת השמות לזכר ולנקבה. (מילון אבן שושן)

מגדר (ג'נדר): ההיבט התרבותי של המין: המשמעות המיוחסת בחברה מסוימת ובתרבותה להבחנה הביולוגית. תפיסת המגדר שונה מחברה לחברה, וייתכנו הבדלים באותה תרבות בין תרבויות משנה שקיימות בה. תפיסת מגדר משתנה גם במהלך ההיסטוריה. את תפקיד המגדר רוכש הפרט בתהליך החיברות מכל סוכני החיברות. הוא לומד מה הן ההתנהגויות המצופות מבעלי הסטטוס: גבר/אישה, נער/נערה, ילד/ילד.

יותר מ 99% מהצופן הגנטי של נשים וגברים זהים לחלוטין, אך מבט בוחן מגלה שמוח הגבר אינו זהה למוח של אישה. מוח הגבר גדול בתשעה אחוזים, גם אחרי שהחישוב הביא בחשבון את גודל הגוף, מדענים במאה ה-19 פירשו זאת כעדות ליכולת פחותה של הנשים. ואולם, לנשים וגברים יש מספר שווה של תאי מוח, רק שאצל הנשים התאים דחוסים יותר. בגנום האנושי יש 30 אלף גנים, והשונות של פחות מאחוז אחד בין המינים היא קטנה, אך שוני זה משפיע על כל תא ותא בגופנו - מהעצבים הקולטים הנאה וכאב ועד תאי העצב המעבירים תפיסה, מחשבות, הרגשות ורגשות. שוני זה בין הגברים לנשים מביא להבדלים בין המינים:בין גברים ונשים ישנם הבדלים פיזיולוגיים וקוגנטיבים..הבדלים פיזיולוגיים בין גברים לנשים הם ברורים ואוניברסאליים. ההבדל הפיזיולוגי העיקרי בין הנקבה לזכר הוא המבנה הכרומוזומלי, דבר שמביא להתפתחות שונה:ישנם הבדלים בין איברי המין של הגברים ושל הנשים: איברי המין והרבייה של האישה הם נרתיק, רחם ושחלות, ואלה שונים מאיברי המין והרבייה של הגבר שהם פין ואשכים. עם זאת,משקל וגובה האישה נמוכים יותר בממוצע מאלה של הגבר, ושריריה חלשים יותר בכ - 30% בממוצע משריריו של הגבר, ותצורתם דקה יותר. כמו כן, גופו של הגבר שעיר יותר מזה של האישה.      

ההבדלים הקוגנטיבים אינם ברורים כל כך. בכל זאת, לבני אדם יש אמונות שונות בנושא ההבדלים המיניים.

לנשים ולגברים יש צרכים וציפיות דומות, וברוב התחומים אין בינהם הבדלים בסיסיים גדולים.עם זאת חלק מההבדלים בין גברים לנשים הם מולדים, כמו למשל העובדה שזכרים תוקפנים יותר מנקבות, בעיקר בגלל השפעת ההורמון הזכרי טסטוסטרון. אולם,הבדלים רבים אחרים מבוססים על התפקידים המיניים שהאדם רוכש,לומד, במהלך חיו.

הכרת השוני מאפשרת לבני מין אחד להבין טוב יותר את המין האחר.

איזון מסוים בין תכונות נשיות לגבריות חיוני לחיים יצירתיים ומועילים בחברה המודרנית, וכל אדם זקוק לשילוב תכונות "גבריות" , כמו כוח ותקיפות, לבין תכונות "נשיות" כמו רגישות ורכות.כיום,בחברה המערבית התפקידים המיניים הפכו ליותר גמישים.למשל גברים מטפלים בילדיהם או במשק הבית , נשים השואפות לקריירה מקצועית.

 

 

ההבדלים בין המינים אשר מאושרים ע"י המדע:

  1. "בנים הם אגרסיבים יותר מבנות" – בנים הם יותר תוקפנים באופן גופני ומילולי.הם מתאבקים במשחקם, והדימיון שלהם נוטה לכלול תוקפנות.
  2. "לבנות כושר מילולי מפותח יותר מאשר לבנים" – העליונות של בנות בשטח מתפתחת בשנות בית הספר התיכון והלאה. בנות מצליחות יותר במשימות הדורשות הבנה של טקסט, כלומר, כתיבה יוצרת, זרימת השפה ואיות.
  3. "בנים מצטיינים ביכולת מתמטית" – התמצאות טובה יותר של הבנים אינה קשורה בתרגול החומר. קיימים אספקטים רבים של השאלה הזו אשר טרם נחקרו.

 

במהלך השנים נוצרה רשת ענפה של דימויים וציפיות לגבי גברים ונשים, אלה הם הסטראוטיפים המיניים. לפיכך, התכונות המאפיינות את הגברים הינם עצמאות, אובייקטיביות, אקטיביות, תחרות, היגיון, הרפתקנות, ביטחון עצמי, מנהיגות, שאפתנות, תוקפנות, ישירות ועוד.

לעומת זאת, התכונות המאפיינות אישה: עדינות, רגישות, טאקט, הבעת רגשות, פגיעות, סדר וצורך חזק בביטחון.

ההבדלים הם לא רק בתוכן התכונות אלה גם בהערכתן כלומר התכונות הגבריות תוארו כרצויות יותר מבחינה חברתית.

יש הטוענים שהמגבלות המיניות וההבדלים המגדריים בין נשים לבין גברים הם תוצר תרבותי של מבנה חברתי המושרש בהיררכיה חברתית ויש הטוענים שהם תוצאת הביולוגיה של האדם וטבועים בנו מלידה.
למרות שההבדלים האנטומיים והפיזיולוגיים בין נשים לבין גברים אינם מוטלים בספק, החוקרים חלוקים בדבר מידת השפעתם על האישיות. בהכללה ניתן לומר כי חוקרים רבים סבורים כי ההבדלים בין המינים טמונים בשילוב גורמים ביולוגים וסביבתיים גם יחד. וקיימת מערכת ציפיות חברתיות שונה מכל מין.
מחקרים שונים שבחנו את הזהות המינית מראים כי החל מרגע הלידה מתקיימת התייחסות נבדלת לבנים ולבנות, ובהשפעת הסביבה עורכים ההורים הבחנה ברורה ביניהם, מחנכים אותם אחרת ומציבים בפניהם מערכת ציפיות שונה.

ישנן חברות שבהן אין חלוקת תפקידים בין המינים וכל אדם אמור לעשות כל עבודה. ישנן חברות שבהן כמעט כל משימה מוגדרת כעבודת נשים או גברים.

לחברה , כפי שנראה, יש השפעה עצומה על עיצוב האישיות ועל חלוקת התפקידים, חברה מסוגלת לעצב כל אישה וכל גבר כרצונה.

תכונות אישיות, דפוסי התנהגות וחלוקת תפקידים משתנים בתרבות ובזמן.

הגבר והאישה אינן נולדים עם התנהגות המותאמת למינם. ההתנהגות הזאת היא בגדר תפקיד הנרכש באמצעות למידה.


העבודה האקדמית בקובץ וורד פתוח, ניתן לעריכה והכנסת פרטיך. גופן דיויד 12, רווח 1.5. שתי שניות לאחר הרכישה, קובץ העבודה האקדמית ייפתח לך באתר מיידית אוטומטית + יישלח קובץ גיבוי וקבלה למייל שהזנת

‏290.00 ₪ לקוחות חוזרים, הקישו קוד קופון:

מחיקה ובלעדיות/מצגת


שדה אימייל הינו חובה