עבודה אקדמית? חפשו עכשיו במאגר הענק, האיכותי והעדכני ביותר:

מוענק על כל האתר 7 אחוז הנחה בעת "חרבות ברזל". קוד קופון: "מלחמה"

ב"ה. אנו חב"דניקים ולא נחטא בגזל: יש גם עבודות אקדמיות בחינם (גמ"ח). 15,000 עבודות אקדמיות במחיר שפוי של 99 - 390 שח.  סרטון על מאגר העבודות האקדמיות

اللغة العربية Русский

français              አማርኛ

לא מצאתם עבודה מתאימה במאגר? סמסו לנו דרישות לכתיבה מותאמת אישית - ונפנה למומחה חיצוני בעל תואר שני בתחום שלכם לכתיבה הנתפרת לצרכים שלכם בדיוק!

פרסמו את עבודותיכם הישנות אצלינו וקבלו הכנסה פסיבית נהדרת!

חוות דעת על מרצים

הוצאת ויזה לדובאי תשלום מאובטח בעברית

אמריקן אקספרס – ויקיפדיה    (לא דיינרס)    

תוצאת תמונה עבור פייבוקס 5% הנחה ב-פייבוקס  

bit ביט on the App Store   ×ª×©×œ×•× בחיוב אשראי טלפוני דרך נציג שירות 24/7העברה בנקאית

 

עבודה אקדמית טורקיות, נשים טורקיה, מעמד האישה הטורקית, נשות תורכיה, נשים בטורקיה (עבודה אקדמית מס. 701)

‏290.00 ₪

37 עמודים. 

עבודה אקדמית מספר 701

עבודה אקדמית טורקיות, נשים טורקיה, מעמד האישה הטורקית, נשות תורכיה, נשים בטורקיה

שאלת המחקר

כיצד באות לידי ביטוי נשים בטורקיה?

תוכן עניינים

מבוא. 

סקירה היסטורית של טורקיה.

היסטורייה בימי העת העתיקה. 

תיאורו של אבן בטוטה והנשים הטורקיות. 

האימפריה העות'מאנית. 

הרפובליקה הטורקית , אטאטורק ושחרור האישה. 

מעמד הנשים לפני האסלאם ובמהלכו – בימי התקופה הטרום אסלאמית. 

החוק האיסלאמי 

הרמון הנשים.. 

השפחות ושעבוד בימי האסלאם. 

טורקיה בימי העת החדשה – התקופה המודרנית. 

קידומן של הנשים בהיבטים דתיים ומדיניים.. 

ההבדל ביחס לנשים בין מזרח ומערב בטורקיה. 

מהו פמיניזם?. 

היסטוריה פמיניסטית

שאלת האישה ו'פמיניזם' באימפריה העות'מאנית ובטורקיה. 

רפורמות מוסטפא כמאל אטאטורק. 

השינויים התגשמותם באמצעות עקרונות הכמאליזם-תקציר השינויים העיקריים.. 

עקרון הרפובליקה. 

עקרון הלאומיות. 

עקרון העממיות. 

עקרון המהפכנות. 

עקרון החילוניות.

עקרון המדינתיות. 

הרפורמות בחינוך. 

חינוך נשים בטורקיה. 

הלידה אדיב-אדיוואר. 

סיכום.. 

ביבליוגרפיה. 

 

הפמיניזם בטורקיה בא בשלושה גלים. הגל השני של פמיניזם ממלכתי שבו התמקדתי, הונהג על ידי מוסטפא כמאל אטאטורק והרפורמות שהנחיל בכל תחומי החיים, אף כי אין ספק שלא היה היחיד שפעל למטרה זו בתקופה הנידונה. בהמשך הצגתי את חינוך הנשים בטורקיה, שהחל עוד באמצע המאה ה-19, ותרומתו להתעוררות התודעה הפמיניסטית ומתן הבמה לנשים משכילות לומר את דברן בנושא. לבסוף הצגתי את אחת הדמויות הבולטות ביותר באותה תקופה, אישה פמיניסטית חזקה שפעלה רבות בנושא, ושבמידה רבה הינה תוצר של התקופה בה נולדה – הלידה אדיב-אדיוואר.

ניתן לראות שהיו סיבות רבות לשינוי העצום שחל במעמד האישה במהלך העשורים הראשונים של המאה העשרים. סיבות חיצוניות – כמו חשיפה למערב, מהפכות אירופאיות (למשל המהפכה הצרפתית שדיברה על חירות אחווה ושוויון), התעוררות הפמיניזם בעולם, חינוך מיסיונרי, מלחמות עולם, וכן גם סיבות פנימיות – התפוררות האימפריה העות'מאנית, המהפכה הלאומית, נשים כמו הלידה אדיב-אדיוואר ועוד.

אפשר לומר שהגל הפמיניסטי השני בטורקיה מגיע לשיאו עם מתן זכות הבחירה לנשים (כמו גם הזכות להיבחר) בשנת 1934, כאשר היא מקדימה ארצות אחרות כמו צרפת ושוויץ מבחינה זו.

עם זאת, על אף הגאונות והתעוזה שבתורתו של אטאטורק, ספק אם דוקטורינה תרבותית-פוליטית שהייתה מתאימה וחיונית לרפובליקה צעירה בשנים המוקדמות של המאה הקודמת, מתאימה לשמש כמצע פוליטי ישים ואופרטיבי גם במאה העשרים ואחת. השאיפה הכמאליסטית החד משמעית למודרניזציה ולמערביזציה, אשר פעלה לקירוב טורקיה לאירופה, אינה מתיישבת עוד בעולם הדמוקרטי של המאה העשרים ואחת עם שורה של צעדים פנים טורקיים שננקטים כדי לשמר היבטים אחרים של המורשת הכמאליסטית.

מאז אמצע המאה ה-19 עוברת טורקיה שינויים רבים בכל תחומי החיים. נראה שלפני פרק הזמן המדובר, לא נעשה ניסיון משמעותי של נשות טורקיה לשנות את המצב הקיים של הגמוניה גברית. גברים החליטו, נלחמו, פעלו והנשים היו פסיביות.

גם בתקופות קדם אנו יכולים למצוא דוגמאות לנשים חזקות (כמו אמהות הסולטאנים העות'מאניים, שיכלו לכוון במידה מסוימת את ההתרחשויות באימפריה). אך בתקופה זו, גם אישה שהייתה חזקה ובעלת השפעה חייתה בתוך השיח הגברי ופעלה מתוכו, ולכן עשתה זאת מאחורי הקלעים.

אחת הסיבות המרכזיות לשינויים החברתיים בטורקיה היא הגיאוגרפיה שלה. טורקיה נמצאת באזור שמחבר בין שלוש יבשות, שלוש תרבויות, ובמידה מסוימת גם נקרעת ביניהן. כשההשפעות האירופאיות התחזקו, נמשכו בעלי השררה בטורקיה לכיוון זה וכך נוצרו רפורמות אטאטורק, שלא בכדי מכונה כך – אב העם הטורקי, שהרי הוא האב הרוחני שהנהיג את טורקיה (העירונית לפחות) למודרניות אירופאית במאה ה-20.

בכפרים הטורקיים אנו יכולים להרגיש, אפילו בימינו, את ההשפעה האסלאמית הצפון-אפריקאית. לא כולם קיבלו בידיים פתוחות את הרפורמות שהנהיג מוסטפא כמאל, ורבים ניסו לשמר את הנורמות והערכים שהכירו. כך קיבלנו "טורקיה מזרחית" לעומת "טורקיה מערבית", כשהשוני הוא כפר לעומת עיר, יותר מאשר מרחק גיאוגרפי.

טורקיה היא מקום מרתק, תוסס עדיין, מקום מפגש בין מזרח ומערב – מבחינה גיאוגרפית כמו גם מבחינה תרבותית וערכית. נושא מעמד האישה הוא נושא טעון בפני עצמו, שעוד לא הוגדר באופן מוחלט בעולם, לא כל שכן במקום כמו טורקיה.

ביבליוגרפיה לדוגמא (בעבודה האקדמית כ-20 מקורות אקדמיים באנגלית ובעברית) 

ספר העובדות העולמי של ה-CIA, 2019

ג' טאוב. הנאורות (עורך) (הוצאת מוסד ביאליק, ירושלים, 2018)

ארליך חגי. המזרח התיכון – המשבר הגדול מאז מוחמד, ידיעות ספרים, 2017

קפלן, סם. "הפוליטיקה של החילוניות הצבאית והמיליטריזם הדתי בתורכיה לאחר ההפיכה" מערכות

Court, Deborah. Qualitative research and intercultural understanding : conducting qualitative research in multicultural settings. Abingdon, Oxon ; Routledge, 2018

Davidson, H. Roderic, Turkey, a Short History, Huntington

Dogramaci, Emel, States of Women in Turkey, Ankara, Meteksan Co Ltd

Edib-Adivar, Halide, Memories of Halide Edib, London


העבודה האקדמית בקובץ וורד פתוח, ניתן לעריכה והכנסת פרטיך. גופן דיויד 12, רווח 1.5. שתי שניות לאחר הרכישה, קובץ העבודה האקדמית ייפתח לך באתר מיידית אוטומטית + יישלח קובץ גיבוי וקבלה למייל שהזנת

‏290.00 ₪ לקוחות חוזרים, הקישו קוד קופון:

מחיקה ובלעדיות/מצגת


שדה אימייל הינו חובה