עבודה אקדמית? חפשו עכשיו במאגר הענק, האיכותי והעדכני ביותר:

מוענק על כל האתר 7 אחוז הנחה בעת "חרבות ברזל". קוד קופון: "מלחמה"

ב"ה. אנו חב"דניקים ולא נחטא בגזל: יש גם עבודות אקדמיות בחינם (גמ"ח). 15,000 עבודות אקדמיות במחיר שפוי של 99 - 390 שח.  סרטון על מאגר העבודות האקדמיות

اللغة العربية Русский

français              አማርኛ

לא מצאתם עבודה מתאימה במאגר? סמסו לנו דרישות לכתיבה מותאמת אישית - ונפנה למומחה חיצוני בעל תואר שני בתחום שלכם לכתיבה הנתפרת לצרכים שלכם בדיוק!

פרסמו את עבודותיכם הישנות אצלינו וקבלו הכנסה פסיבית נהדרת!

חוות דעת על מרצים

הוצאת ויזה לדובאי תשלום מאובטח בעברית

אמריקן אקספרס – ויקיפדיה    (לא דיינרס)    

תוצאת תמונה עבור פייבוקס 5% הנחה ב-פייבוקס  

bit ביט on the App Store   ×ª×©×œ×•× בחיוב אשראי טלפוני דרך נציג שירות 24/7העברה בנקאית

 

סמינריון אירלנד - סכסוך הדמים, הסכם יום שישי הטוב (עבודה אקדמית מס. 5374)

‏290.00 ₪

22 עמ'

סמינריון אירלנד - סכסוך הדמים,  הסכם יום שישי הטוב

שאלת המחקר

כיצד בא לידי ביטוי הסכסוך באירלנד עד הסכם יום השישי הטוב?

תוכן עניינים

מבוא. 3

שאלת המחקר. 3

פוליטיקת אירלנד. 3

חוקת אירלנד. 3

מנהיג מדינת אירלנד. 4

גופים חשובים.. 4

דאל אירן 4

הסנאט האירי 5

ועידת צפון-דרום.. 5

מפלגות מרכזיות. 5

היחסים בין הצפון לדרום.. 6

צבא אירלנד. 7

צפון אירלנד. 7

יום שישי הטוב. 7

הסכם בלפסט. 7

סעיפים עיקריים בהסכם.. 8

משאלי עם אירים.. 10

בעיות עיקריות בהסכם.. 10

מאזן מדינה לאום וגלובליזציה. 13

סיכום.. 17

בתשובה לשאלת המחקר. 17

ביבליוגרפיה. 19

 

סמינריון זה עוסק בסכסוך באירלנד. סכסוך זה הוא דוגמה קלסית של סכסוך דת, והוא נותן לנו שיעור מאלף על מקורם של סכסוכים דתיים, לאומיים וטריטוריאליים ועל הדרכים לפתרונם.

במקורו היה הסכסוך סכסוך דת בין אוכלוסיית ילידים קתולים ממוצא קלטי לבין אוכלוסיית מתיישבים פרוטסטנטים ממוצא סקוטי ואנגלי, שהובאו בידי הממשל האנגלי לצפון-אירלנד במטרה ליצור אחיזה באי באמצעות התיישבות של אוכלוסייה אוהדת. במהלך הזמן קיבל הסכסוך גם אופי מעמדי ולאומי. האירים הקתולים, תושביה המקוריים של אירלנד, נאבקו מאות שנים בכיבוש האנגלי. כשבריטניה רצתה לסגת מן האי, אילצו אותה המתיישבים להמשיך ולשלוט בצפון-אירלנד ולהתמיד במעורבותה בסכסוך .

גם לאחר חלוקת אירלנד בין הצפון, הפרוטסטנטי ברובו, לדרום, הקתולי ברובו, והפיכת צפון-אירלנד (אלסטר) לחלק אוטונומי של בריטניה לא שכך הסכסוך. ההפרדה החד-צדדית של צפון-אירלנד מדרומה נועדה לפתור את בעיית האוכלוסייה הפרוטסטנטית הפרו-בריטית של הצפון. ואולם, היא לא הביאה את הסכסוך לידי סיום, הן משום שלא נפתרה בעיית המיעוט הקתולי בצפון הן משום שהרפובליקה של אירלנד לא ויתרה על זכותה ההיסטורית על הצפון. הסכסוך נפתר רשמית כאשר הושג הסדר עם המיעוט הקתולי ועם הרפובליקה של אירלנד .

ההבדלים הדתיים בין הקתולים לפרוטסטנטים בצפון-אירלנד מוסיפים גם היום להפריד בין החברות המרכיבות את אוכלוסיית הצפון. ההבדלים אינם ניכרים רק בהשתייכות הדתית אלא גם בהשתייכות אתנית ותרבותית: הפרוטסטנטים שומרים על נאמנותם לבריטניה ולתרבות האנגלית, ואילו הקתולים רואים בעצמם חלק בלתי נפרד מאירלנד הגדולה ומתרבותה; הפרוטסטנטים סבורים שהם נאורים ועליונים על הקתולים, ואילו הקתולים רואים בעצמם בניה האמיתיים של הארץ וקורבנות של הכיבוש האנגלי וההתיישבות הפרוטסטנטית.

במאה השלוש עשרה, כחלק מהאימפריאליזם הבריטי התיישבו בריטים (פרוטסטנטים) באירלנד הקתולית, רובם התיישבו בצפון. ב - 1922, סיימה בריטניה את שלטונה האימפריאליסטי על רוב אירלנד ונתנה לה עצמאות אך השאירה את הצפון הפרוטסטנטי תחת חסות בריטית. הפרוטסטנטים נהגו בחוסר שוויון כלפי הקתולים בצפון מה שהביא למאבק אלים מצד הקתולים נגד צפון אירלנד ובריטניה במהלך שנות התשעים.

הסכסוך הסתיים בהסכם "יום שישי הטוב" באפריל 98 שבהמשכו החלה הפסקת הנשק, פירוק המיליציה החמושה והסכם השלום.

אין ספק שאנו חווים כיום סוג של "קץ מדינת הלאום". זהו אינו אלא מצב בו "הקהילה הבינלאומית" – מונח רווי אירוניה בזכות עצמו – מגבילה את הריבונות של מדינות קטנות. בכך מופר כיום העיקרון לפיו הריבונות הלאומית היא מקודשת. ההתערבות המוגברת של ארגונים בינ"ל כמו נאט"ו או קרן המטבע סימנה שריבוי המדינות החדשות בעולם פירושו גם פחות ריבונות לכל אחת מהן, אפילו אם דגלן מעטר בגאון את שדרת הדגלים שבחזית בניין האו"ם בניו יורק. הריבוניות של המדינה מצמצמת כיום בעיקר בשל השינויים הגלובליים בכל מרכיבי הריבונות הקלאסיים החל משליטה על גבולות, הסמכות הפנימית, האוטונומיה בבחירת מדיניות, וכלה בעיקרון אי ההתערבות. לפגיעה בריבונות יש כמובן השלכות על אלמנטים שונים של המדינה המודרנית - עוצמת המדינה מוחלשת, ריכוזיותה נפגמת, והסמכות שלה מעורערת. בבחינת מקרה הבוחן הסיני הראיתי כיצד אלמנטים אלו של החלשה מתרחשים בפועל. ראינו כי הריבונות הסינית הדומיננטית והטוטליטירית החלה מאז תחילת שנות התשעים להיחשף יותר ויותר לחוקים בינ"ל וללחצים חיצוניים, השליטה של הממשלה בסחר הבינ"ל נחלשה מאוד, כמו גם השליטה על מרבית הערוצים המנתבים הגירה החוצה ממנה. כמו כן, נכנסו למדינה כוחות רבים חיצוניים בדמות חברות בינ"ל, וכוח רב עבר מהמדינה לאילי ההון הסיניים החדשים והעביר את מרכז הכוח מדינה לחברה ואחר כך ליחדים .

 

במקביל קורה תהליך שבו במדינה יש זליגה מרמת ממשול של מיקרו למאקרו. נוצרות יותר ויותר שותפויות מסחריות גלובאליות שאינן בשליטת הממשלה, כאשר ארגוני עבודה וארגונים אקולוגים במדינות שונות יוצרים קואליציות חוצי גבולות ומסים להשפיע על המדיניות הסינית. אובדן הריבונות של הממשלה מתבטא גם במעבר סמכויות למרכזים עירוניים; ערים כמו שנחאי או בייג'ין מתחילות לנהל מדיניות חוץ ומסחר משלהן ונהייה קשה יותר ויותר להניח את האצבע על סדר עולמי אחיד וברור. ממשול עולמי הוא סכום של מיליוני מנגנוני שליטה הקשורים זה בזה ומתחרים זה בזה על קביעת האג'נדה, מנגנוני שליטה עם היסטוריות, מטרות, מבנים ותהליכים שונים. מכאן שהחיים בתחילת המאה ה 21 הינם סבוכים ודינאמיים יותר מכל תקופה אחרת. רוזנאו מגדיר את הסדר העולמי הזה כרב-ממדי. המבנה האנרכי של הזירה הבינלאומית מתרחב עשרות ומאות מונים עד לרמה בה נוצרת אנרכיה מסוג חדש שכוללת בתוכה לא רק העדר של סמכות על ביחסים הבינלאומיים, אלא ביזור של סמכויות בין שחקנים שונים הפועלים לצד המדינה ומשפיעים עליה .

 

ביבליוגרפיה לדוגמא (בעבודה האקדמית כ-20 מקורות אקדמיים באנגלית ובעברית) 

הלד, דיוויד משטר דמוקרטי בעידן המודרני והפוסט מודרני: "דמוקרטיה: מערי מדינה לסדר קוסמופוליטי", בתוך: בנימין נויברגר ואילנה קופמן (עורכים)- דמוקרטיה ודמוקרטיזציה.

הנטינגטון סמואל,  "התנגשות הציוויליזציות" בתוך: ברוך זיסר (עורך), אידיאולוגיות פוליטיות מודרניות - מקראה ב' חלק א'; ת"א האוניברסיטה הפתוחה. עמ' 317 – 346;

Ayoob, Mohammed. The Third World Security Predicament. Boulder, CO: Lynne Rienner, pp. 1-20.

 

 

A. Stein and S. Lobell, "Geostructuralism and international politics: the end of the cold war and the regionalization of international security." In David Lake and Patrick Morgan, eds. Regional Orders: Building Security in a New World. University Park, Pennsylvania: The Pennsylvania State University Press, pp. 3-19, 101-124.


העבודה האקדמית בקובץ וורד פתוח, ניתן לעריכה והכנסת פרטיך. גופן דיויד 12, רווח 1.5. שתי שניות לאחר הרכישה, קובץ העבודה האקדמית ייפתח לך באתר מיידית אוטומטית + יישלח קובץ גיבוי וקבלה למייל שהזנת

‏290.00 ₪ לקוחות חוזרים, הקישו קוד קופון:

מחיקה ובלעדיות/מצגת


שדה אימייל הינו חובה