עבודה אקדמית? חפשו עכשיו במאגר הענק, האיכותי והעדכני ביותר:

מוענק על כל האתר 7 אחוז הנחה בעת "חרבות ברזל". קוד קופון: "מלחמה"

ב"ה. אנו חב"דניקים ולא נחטא בגזל: יש גם עבודות אקדמיות בחינם (גמ"ח). 15,000 עבודות אקדמיות במחיר שפוי של 99 - 390 שח.  סרטון על מאגר העבודות האקדמיות

اللغة العربية Русский

français              አማርኛ

לא מצאתם עבודה מתאימה במאגר? סמסו לנו דרישות לכתיבה מותאמת אישית - ונפנה למומחה חיצוני בעל תואר שני בתחום שלכם לכתיבה הנתפרת לצרכים שלכם בדיוק!

פרסמו את עבודותיכם הישנות אצלינו וקבלו הכנסה פסיבית נהדרת!

חוות דעת על מרצים

הוצאת ויזה לדובאי תשלום מאובטח בעברית

אמריקן אקספרס – ויקיפדיה    (לא דיינרס)    

תוצאת תמונה עבור פייבוקס 5% הנחה ב-פייבוקס  

bit ביט on the App Store   ×ª×©×œ×•× בחיוב אשראי טלפוני דרך נציג שירות 24/7העברה בנקאית

 

עבודה על שפה טבעית, תוכנה, בלשנות (עבודה אקדמית מס. 4757)

‏290.00 ₪

42 עמ'.

עבודה על שפה טבעית, תוכנה, בלשנות

שאלת המחקר

כיצד באה לידי ביטוי הבנת שפה טבעית בהנדסת תוכנה/בלשנות?

תוכן ענינים

מבוא                                                                       

חלק ראשון:הצגת הבעיה והמושגים הנלווים                   

חלק שני:האם ניתן ללמד מחשב שפה?                         

חלק שלישי:פתרונות עדכניים ל"הבנת שפה טבעית"        

חלק רביעי:נקודת מבט אישית                                      

תחום הסמינר שאותו אני מציג הוא "הבנת שפה טבעית" תת תחום של הבינה המלאכותית.

במהלך הסמינר אני אציג את הבעיה המרכזית שאדון בה והיא היכולת או יותר נכון כרגע החוסר יכולת של מכונה להבין שפה טבעית. כדי לאמוד את הבעיה של הבנת שפה צריך קודם להגדיר את הבעיה והמושגים המשתמעים ממנה בצורה מדויקת כלומר נצטרך להגדיר את מושג ה"הבנה האנושית" ואת מהות ה"בינה המאלכותית" ולכן תחילה אציג את נושאים אלו והקשר שלהם להבנת שפה טבעית.

 בחלק השני של הסמינר אציג את התאוריה של אבי הבלשנות המודרנית נועם חומסקי, אשר טען שהבנת שפה טבעית(שפה חסרת הקשר) טבועה במוח האנושי ולכן לא ניתן ללמד מכונה שפה טבעית, בנוסף אדון בחלק זה ב"מבחן טיורינג" ,המבחן הקביל היום לבדיקה של הבנת שפה טבעית ע"י מכונה.

בחלק בשלישי של הסמינר אציג מספר פתרונות עדכניים, אשר מנסים להתמודד עם הבעיה של הבנת שפה טבעית ע"י מחשב. בחלק זה אתמקד באלגוריתם של מערכת WIZDOC , כאשר מטרת המערכת היא ניתוח מידע טקסטואלי וקביעה משמעות נכונה למילים דו משמעיות, כדי שיהיה ניתן לחפש במידע שבמערכת לפי משמעות ולא רק לפי מחרוזת. בנוסף אציג בחלק זה שתי מערכות אשר התקרבו צעד נוסף לעבר המטרה של לימוד מחשב שפה אנושית.

בחלק הרביעי של הסמינר אציג את נקודת המבט שלי לבעיית הבנת שפה אנושית ע"י מחשב בכלל, ותאוריית חומסקי בפרט. בנוסף אציג בחלק זה מודל פשוט שלפי דעתי מהווה מודל מחזורי שחוזר על עצמו בכל המישורים ובכל התחומים בתהליך ההבנה של בן אדם.

בינה מלאכותית היא ענף של מדעי המחשב העוסק ביכולתם של מחשבים לפעול באופן המציג יכולות המקבילות לבינה האנושית.

קיימות כמה הגדרות ל"בינה מלאכותית" כאשר המקובלת ביותר מבינהם היום היא הגדרה של אלן טיורינג וידועה בשם מבחן טיורינג: מכונה תחשב למכונה בעלת תבונה, אם יינתן לאדם, היושב בחדר סגור, לנהל שיחה באמצעות ממשק מחשב (Console) עם ישות שנמצאת בחדר השני, כאשר אותה ישות תהיה או אדם או מכונה, והמשוחח לא יוכל לזהות האם מולו ניצב אדם או מכונה. בקשר למבחן טיורינג נרחיב בהמשך אבל כבר עכשיו ניתן לראות שההגדרה של טיורינג נעשת ע"י מבחן שממנו נובע שבינה מלאכותית פירושה התנהגות אנושית ברמת הלוגיקה בעיקר.

ג'ון מקארתי הגדיר בינה מלאכותית: "לגרום למכונה להתנהג בדרך שהייתה נחשבת לאינטליגנטית לו אדם התנהג כך". גם הגדרה זאת קושרת קשר ישיר בין ההתנהגות האנושית לבינה מלאכותית.

(בעבודה האקדמית מקורות אקדמים באנגלית ובעברית)

ביבליוגרפיה לדוגמא:

דו-סוטוי מרכוס, בינה מלאכותית: תוכנת היצירתיות, הוצאת משכל  (2023)?

אלי ברודרמן, בינה מלאכותית, סינגולריות טכנולוגית ושאלת ערך האדם, הוצ' פרדס (2023)?


העבודה האקדמית בקובץ וורד פתוח, ניתן לעריכה והכנסת פרטיך. גופן דיויד 12, רווח 1.5. שתי שניות לאחר הרכישה, קובץ העבודה האקדמית ייפתח לך באתר מיידית אוטומטית + יישלח קובץ גיבוי וקבלה למייל שהזנת

‏290.00 ₪ לקוחות חוזרים, הקישו קוד קופון:

מחיקה ובלעדיות/מצגת


שדה אימייל הינו חובה