עבודה אקדמית? חפשו עכשיו במאגר הענק, האיכותי והעדכני ביותר:

מוענק על כל האתר 7 אחוז הנחה בעת "חרבות ברזל". קוד קופון: "מלחמה"

ב"ה. אנו חב"דניקים ולא נחטא בגזל: יש גם עבודות אקדמיות בחינם (גמ"ח). 15,000 עבודות אקדמיות במחיר שפוי של 99 - 390 שח.  סרטון על מאגר העבודות האקדמיות

اللغة العربية Русский

français              አማርኛ

לא מצאתם עבודה מתאימה במאגר? סמסו לנו דרישות לכתיבה מותאמת אישית - ונפנה למומחה חיצוני בעל תואר שני בתחום שלכם לכתיבה הנתפרת לצרכים שלכם בדיוק!

פרסמו את עבודותיכם הישנות אצלינו וקבלו הכנסה פסיבית נהדרת!

חוות דעת על מרצים

הוצאת ויזה לדובאי תשלום מאובטח בעברית

אמריקן אקספרס – ויקיפדיה    (לא דיינרס)    

תוצאת תמונה עבור פייבוקס 5% הנחה ב-פייבוקס  

bit ביט on the App Store   ×ª×©×œ×•× בחיוב אשראי טלפוני דרך נציג שירות 24/7העברה בנקאית

 

עבודת סמינריון המג'לה (הקודקס של האימפריה העותומנית המבוסס על המשפט המוסלמי), מג'אלה לעומת הקודקס האזרחי החדש (עבודה אקדמית מס. 44)

‏290.00 ₪

31 עמודים.

עבודה אקדמית מספר 44

עבודת סמינריון המג עבודת סמינריון המג

שאלת המחקר:

כיצד בא לידי ביטוי השינוי המשפטי של הקודקס האזרחי החדש בדין האזרחי הישראלי לעומת המג'לה?

תוכן עניינים

מבוא. 

אירופה

קודקס - הצעת חוק דיני ממונות

המג'לה - ביטולה במשפט הישראלי

השוואה בין המג'לה לקודקס

סיכום

ביבליוגרפיה.

 

עבודה זו תעסוק בהשוואה בין המג'לה (הקודקס של האימפריה העותומנית המבוסס על המשפט המוסלמי) לבין מפעל הקודיפיקציה הנוכחי במשפט הישראלי. 

 המג'לה היא קובץ דינים אזרחיים עות'מאני, שהיווה את הקוד האזרחי של האימפריה העות'מאנית בסוף המאה ה-19 ותחילת המאה ה-20. חקיקת המג'לה הייתה הניסיון הראשון להביא לקודיפיקציה של הדינים האזרחיים הלקוחים מן השריעה במדינה מוסלמית. בארץ ישראל הייתה המג'לה בתוקף בעת שלטון האימפריה העות'מאנית, ונותרה בתוקף עוד שנים רבות לאחר מכן. גם בתקופת המנדט הבריטי, ואף לאחר קום מדינת ישראל נותרו חלק מהוראות המג'לה בתוקף, והן חדלו מלחול במסגרת המשפט בישראל רק בשנת 1984.

להלכה, עם קום המדינה נשלט המשפט האזרחי שלנו על ידי קודקס אזרחי – המג'לה. המג'לה, שבוססה על הדין המוסלמי ועל קודקסים קונטיננטליים, נקבעה בקודקס האזרחי של האימפריה העותמנית בעשור השביעי ובעשור השמיני של המאה התשע-עשרה.

היא נקלטה אל תוך המשפט של ארץ ישראל המנדטורית והושארה בו בלא שינוי: המחוקק המנדטורי פעל בעיקר בתחום המשפט המסחרי. לאחר-מכן היא נקלטה גם אל תוך המשפט של מדינת ישראל . עם זאת, למעשה, מעמדה של המג'לה נפגע פגיעה אנושה עוד בשלב מוקדם לחלותה בארץ ישראל - עם כיבוש הארץ על ידי בריטניה: הקהילה המשפטית המקומית נותקה מחוגי המשפט העות'מני ומשפת המג'לה - השפה התורכית - ותחת זאת עברה לתחום ההשפעה של המשפט האנגלי . יתר על כן: בתורכיה עצמה המג'לה הוחלפה בשנת 1926 בקוד האזרחי השווייצרי . בכך נסתם הגולל על הסיכוי של המשך פיתוחה בכור מחצבתה. בחלוף השנים, המג'לה נתפשה כמיושנת מבחינת מידת ההתאמה של הסדריה למציאות הכלכלית והחברתית של ישראל ומבחינת דרך הניסוח הקזואיסטית שלה . הפסיקה בתקופת המנדט ובתקופת המדינה, החילה אפוא בתחום המשפט האזרחי, באורח נרחב, הלכות של המשפט האנגלי, כהשלמה להוראות המג'לה. החקיקה האזרחית החדשה נועדה להחליף זיקה כפולה זו למקורות משפט זרים בהסדר ישראלי מקורי וחדיש.

המשפט הישראלי אימץ את שיטת המשפט הקונטיננטלי, בכל הקשור לעליונותה של תרופת האכיפה.[1] יתר על כן, גם בהצעת הקודקס עצמה (להלן "ההצעה"), הנהוגה בשיטת משפט זו, ניתן לראות חתירה נוספת לשיטה זו.[2] הוראת החוק הרלוונטית בענייננו, הינה סעיף 447 להצעה, אשר מתייחסת לתרופת האכיפה ולתחולתו של חריג הצדק.[3]
על פי סעיף 447 (א), הנפגע זכאי לאכיפת החיוב, אלא אם מתקיימים חמישה סייגים כאשר הרביעי מביניהם הוא סייג הצדק. על פי סייג זה, המעוגן בסעיף 447 (א)(4) האכיפה תישלל, כאשר אכיפת החיוב היא בלתי צודקת בנסיבות העניין. יחד עם זאת, בניגוד לדין המצוי, ההצעה מוסיפה שני סייגים לאלו הקבועים בסעיף 447(א). כאשר הסייג השני מביניהם, אשר מופיע בסעיף 447 (ב)(2) קובע, כי האכיפה לא תישלל, על אף חריג הצדק, כאשר ידובר בחיוב להימנע מפגיעה בזכות במקרקעין או במיטלטלין, אלא אם כן מצא בית המשפט, כי קיימים טעמים מיוחדים לנהוג אחרת.[4] במסמך זה, אתמקד בסייג הנ"ל ובפגיעה בזכות במקרקעין

לינק למצגת אקדמית ספיציפית ב-99 שח

ביבליוגרפיה לדוגמא (בעבודה האקדמית כ-20 מקורות אקדמיים באנגלית ובעברית)

ידין ש'. רגולציה חדשה: מהפכה במשפט הציבורי (2018, הוצאת נבו)

נתנאל מונדר חוק הגנת הצרכן ותקנותיו - הדין, ההלכה, התיאוריה והמעשה, הוצאת אוצר המשפט (ספטמבר 2017)

ג' טדסקי, "ביטול המג'לה - רקעו ומועדו" עיוני משפט ב 458.

ג' טדסקי וא' רוזנטל, פקודת הנזיקין לאור תולדות התהוותה ותיקוניה, IV-V.

Wikipedia

 

תח


העבודה האקדמית בקובץ וורד פתוח, ניתן לעריכה והכנסת פרטיך. גופן דיויד 12, רווח 1.5. שתי שניות לאחר הרכישה, קובץ העבודה האקדמית ייפתח לך באתר מיידית אוטומטית + יישלח קובץ גיבוי וקבלה למייל שהזנת

‏290.00 ₪ לקוחות חוזרים, הקישו קוד קופון:

מחיקה ובלעדיות/מצגת


שדה אימייל הינו חובה