עבודה אקדמית? חפשו עכשיו במאגר הענק, האיכותי והעדכני ביותר:

מוענק על כל האתר 7 אחוז הנחה בעת "חרבות ברזל". קוד קופון: "מלחמה"

ב"ה. אנו חב"דניקים ולא נחטא בגזל: יש גם עבודות אקדמיות בחינם (גמ"ח). 15,000 עבודות אקדמיות במחיר שפוי של 99 - 390 שח.  סרטון על מאגר העבודות האקדמיות

اللغة العربية Русский

français              አማርኛ

לא מצאתם עבודה מתאימה במאגר? סמסו לנו דרישות לכתיבה מותאמת אישית - ונפנה למומחה חיצוני בעל תואר שני בתחום שלכם לכתיבה הנתפרת לצרכים שלכם בדיוק!

פרסמו את עבודותיכם הישנות אצלינו וקבלו הכנסה פסיבית נהדרת!

חוות דעת על מרצים

הוצאת ויזה לדובאי תשלום מאובטח בעברית

אמריקן אקספרס – ויקיפדיה    (לא דיינרס)    

תוצאת תמונה עבור פייבוקס 5% הנחה ב-פייבוקס  

bit ביט on the App Store   ×ª×©×œ×•× בחיוב אשראי טלפוני דרך נציג שירות 24/7העברה בנקאית

 

עבודה סמינריונית פסק-דין פלילי כראיה במשפט אזרחי (עבודה אקדמית מס. 3463)

‏290.00 ₪

22 עמודים.

עבודה אקדמית מספר 3463

שאלת המחקר

כיצד בא לידי ביטוי פסק-דין פלילי כראיה במשפט אזרחי?

תוכן עניינים

מבוא

 

ההצעות לשינוי החוק בדרך שתתיר קבלת פס"ד במשפט אזרחי

פסק דין פלילי כראיה לכאורה במשפט אזרחי (ההצעה האנגלית)

מהן התוצאות הנובעות מקבלת הצעה זו ?

 

פסק דין שלילי כראיה כמעט מכרעת במשפט אזרחי (ההצעה הישראלית)

 

היש לקבל פסק דין פלילי מזכה כראיה במשפט אזרחי

 

תוצאות הנובעות מקבלת פס"ד פלילי במשפט אזרחי

סיכום

ביבליוגרפיה 

ההצעה לפיה ישפיע פסה"ד הפלילי על תוצאות ההתדיינות בתיק האזרחי מהווה סטיה מעקרון ההדדיות. שכן פסה"ד ישמש (לפי המוצע) כראיה רק אם יהיה זה פס"ד מרשיע. התוצאה היא שבו בזמן שהנאשם יהיה צפוי לסיכון שפסה"ד ישמש ראיה כנגדו אם יורשע, אין יריבו האזרחי צפוי לכך שפסה"ד יפגע בסיכויי תביעתו האזרחית אם הנאשם יזוכה. אלא שקיימת דעה שאין לייחס לעקרון ההדדיות משקל מכריע וכי יש להסתפק במקרים אחדים בכך שהאדם, אשר נגדו מבקשים להסתמך על פסק הדין, הופיע כצד באותו משפט, באופן שהיתה לו אפשרות מלאה להביא ראיות ולהשמיע את טענותיו. זהו הרעיון שממצאי פסק הדין צריכים לחייב אדם אשר "היה לו יומו בבית המשפט".

לא זה המקום לדון בהשקפה בדבר מעשה בית דין ביחס לאדם אשר היה לו יומו בבית המשפט 17. די אם נציין שבהקשר זה של עבירות סטטוטוריות היא מעוררת קושי ניכר.

ביבליוגרפיה לדוגמא (בעבודה האקדמית כ-20 מקורות אקדמיים באנגלית ובעברית) 

 .975 ,972 .E.R All 2 ,[] Milestone .v Lickiss

 

 כיום לאור התיקון לפקודת ביטוח כלי רכב (סיכוני צד שלישי), - , ניתן אפילו במקרים אחדים (בהם יש למבוטח חסינות בפני התביעה האזרחית) לתבוע את חברת הביטוח מבלי שבכלל תוגש תביעה נגד המבוטח [ראה סעיפים 10 1 (א) ו10-1(ב)].

 

 ניתן לתאר דוגמאות קיצוניות יותר בהן יש למבוטח אינטרס ממשי שחברת הביטוח תפצה את הנפגעים. נניח שהמבוטח מעורב בתאונה שבה נפצע בן משפחתו אשר ישב לידו במכונית. נניח עוד שפוליסת הביטוח מכסה את אחריותו כלפי אותו בן משפחה שנפגע. במקרה כזה עשוי המבוטח להיות מעוניין להקל על הנפגע לזכות בפיצויים. הוא עלול אפילו לכוון את תוצאות המשפט הפלילי (על ידי הודאה באשמה או בדרך אחרת) כך שיורשע בדין ובלבד שיסייע בכד לנפגע לזכות בפיצויים. במלים אחרות, המבוטח עלול לקבל על עצמו את התוצאות הנובעות מהרשעה בעבירה פלילית הנראית לו "קלה" ובלבד שהנפגע יזכה בפיצויים. שבה היה לאדם אינטרס במשפט האזרחי להוכיח את אשמתו בעבירה פלילית, : ע"א 373/54 אהרונסט נ. נוימן (פס"ד י', 1211) וראה הערה 45 להלן.

 

 מובן שאין זה הכרחי לקבוע לצדדים אלו דין זהה לזה שיחול על הנאשם. ניתן לתאר שפס"ד פלילי מרשיע ישמש ראיה מכרעת או כמעט מכרעת בתביעה שתוגש נגד הנאשם עצמו ואילו כנגד אחרים ישמש פסק הדין ראיה, או ראיה לכאורה.

 

 : 441 .Rev .L Crim ,[] Courts Civil the in Criminal The ,Andrews.

המחבר מציע שפסה"ד הפלילי יתקבל כראיה במשפט האזרחי. אין הוא דוגל בכך שפסק הדין הפלילי ישמש ראיה מכרעת ולדעתו יש לתת לצדדים חופש גמור לדון מחדש בכל השאלות שנפסקו במשפט הפלילי (ראה בעיקר בסוף עמ' 453). וכן את ההצעה שהועלתה על ידי הוועדה טענה בתיקון החוק באנגליה בנקודה זו (339.Comm).

לדיון בהצעה זו : the on Report Fifteenth : Committee Reform Law ,Dean

58 .M.L.R 31 ,() Hewthorn .v Hollington in Rule. נראה שההצעה מרחיקת לכת בנקודה אחת : פסה"ד המרשיע יתקבל כראיה לכאורה גם נגד צדדים שלא היו מיוצגים במשפט הפלילי.

 

 לניתוח הנמקה זו מאמרו של Dean הנ"ל.

 

 אך אם כן הדבר, מדוע להגביל זאת למשפטים אזרחיים, ומדוע לא תותר הגשת פסק הדין המרשיע במשפט פלילי (אם לא כראיה לכאורה, לפחות כראיה סתם), ומדוע לשלול מבית המשפט הפלילי בחיפושיו אחר האמת את האמצעים ששופט אזרחי רשאי להעזר בהם ?

 

 דרישת הסיוע, כפי שנדרשה בס' 6 לפקודת העדות בוטלה בחוק לתיקון דיני הראיות - ותחתיה נקבעה הוראה המחייבת את השופט במקרים אחדים לפרט מה הניע אותו להסתפק בעדות יחיד.


העבודה האקדמית בקובץ וורד פתוח, ניתן לעריכה והכנסת פרטיך. גופן דיויד 12, רווח 1.5. שתי שניות לאחר הרכישה, קובץ העבודה האקדמית ייפתח לך באתר מיידית אוטומטית + יישלח קובץ גיבוי וקבלה למייל שהזנת

‏290.00 ₪ לקוחות חוזרים, הקישו קוד קופון:


שדה אימייל הינו חובה