עבודה אקדמית? חפשו עכשיו במאגר הענק, האיכותי והעדכני ביותר:

מוענק על כל האתר 7 אחוז הנחה בעת "חרבות ברזל". קוד קופון: "מלחמה"

ב"ה. אנו חב"דניקים ולא נחטא בגזל: יש גם עבודות אקדמיות בחינם (גמ"ח). 15,000 עבודות אקדמיות במחיר שפוי של 99 - 390 שח.  סרטון על מאגר העבודות האקדמיות

اللغة العربية Русский

français              አማርኛ

לא מצאתם עבודה מתאימה במאגר? סמסו לנו דרישות לכתיבה מותאמת אישית - ונפנה למומחה חיצוני בעל תואר שני בתחום שלכם לכתיבה הנתפרת לצרכים שלכם בדיוק!

פרסמו את עבודותיכם הישנות אצלינו וקבלו הכנסה פסיבית נהדרת!

חוות דעת על מרצים

הוצאת ויזה לדובאי תשלום מאובטח בעברית

אמריקן אקספרס – ויקיפדיה    (לא דיינרס)    

תוצאת תמונה עבור פייבוקס 5% הנחה ב-פייבוקס  

bit ביט on the App Store   ×ª×©×œ×•× בחיוב אשראי טלפוני דרך נציג שירות 24/7העברה בנקאית

 

סמינריון הזדהות עם קבוצות, יריבות, קונפליקט חברתי, יחסים בין קבוצות, קבוצה, קבוצות חברתיות (עבודה אקדמית מס. 2565)

‏290.00 ₪

49 עמודים.

עבודה אקדמית מספר 2565

סמינריון  הזדהות עם קבוצות, יריבות, קונפליקט חברתי,  יחסים בין קבוצות, קבוצה,  קבוצות חברתיות

שאלת המחקר:

כיצד באה לידי ביטוי הזדהות עם קבוצות חברתיות?

תוכן עניינים

מבוא: אינטראקציה והשפעה חברתית

הנוכחות של אחרים

תנאים מקדימים

חשיבה קבוצתית

פגמים בתהליך קבלת ההחלטות בחשיבה קבוצתית

יריבות בין קבוצות חברתיות

שאלת מחקר

יחסים בין קבוצתיים

דעות קדומות כלפי עולים

חיים משותפים בין קבוצות רוב לקבוצות מיעוט בעולם

קבוצות שולטות ונשלטות, שאלת הכוח ודרך ההתמודדות עם קונפליקטים

הגישה של הקונפליקט החברתי

יחסים בין קבוצות כבסיס לסטריאוטיפים

הגורמים אשר משפיעים על שסע

אופייה של המדינה והמשטר

סיכום

ביבליוגרפיה

 

כמעט לכל קבוצה אליה אנו משתייכים יש סדרה גלויה או מרומזת של אמונות, עמדות והתנהגויות שהיא מחשיבה לנכונות. כל חבר בקבוצה שסוטה מהנורמות החברתיות האלה מסתכן בבידוד ודחייה חברתית. בעזרת חיזוקים ועונשים חברתיים הקבוצות אליהן אנו משתייכים משיגות את הציות שלנו. בנוסף לכך, אם אנו מעריכים או מעריצים קבוצות או אנשים אחרים, אנו נציית לנורמות שלהם ונאמץ את האמונות, העמדות וההתנהגויות שלהם בכדי להידמות להם, להזדהות איתם. תהליך זה נקרא הזדהות (identification). קבוצות הזדהות

(reference groups) הן קבוצות איתן אנו מזדהים: אנו פונים אליהן כדי להעריך ולווסת את הדעות והפעולות שלנו. קבוצות התייחסות יכולות לשמש גם כמסגרת התייחסות בכך שהן מספקות לנו לא רק אמונות ועמדות ספציפיות, אלא גם פרספקטיבה כללית דרכה אנו רואים את העולם – אידיאולוגיה או סט של פירושים מוכנים לסוגיות ואירועים חברתיים. אם בסופו של דבר אנו מאמצים את העמדות האלה ומבצעים אינטגרציה בין האידיאולוגיה של הקבוצה לבין מערכת הערכים שלנו, אומרים שקבוצת הייחוס יצרה הפנמה. אם כן, תהליך ההזדהות יכול להיות גשר בין ציות להפנמה. אדם לא חייב להיות חבר בקבוצת ההזדהות בכדי להיות מושפע מהערכים שלה. החיים היו פשוטים אם כל אחד היה מזדהה רק עם קבוצת הזדהות אחת. אבל רובנו מזדהים עם כמה קבוצות הזדהות, דבר שעלול להוביל ללחצים מתנגשים. הדוגמה הבולטת ביותר לכך היא הקונפליקט שאנשים צעירים חווים בין קבוצת ההתייחסות של המשפחה לבין קבוצת ההזדהות של בני גילם. מחקר שנערך על דעות פוליטיות של סטודנטיות בקולג' הראה שבכל שנה בקולג' הן התרחקו מהעמדות של ההורים שלהן והתקרבו לעמדות של קהילת הקולג'.

מהזדהות להפנמה - רבות מהאמונות והעמדות החשובות שלנו התבססו במקור על הזדהות. בכל פעם שאנו מתחילים להזדהות עם קבוצת התייחסות חדשה, אנו נוקטים בתהליך של "מדידה" של סט חדש של אמונות ועמדות. מה שאנו "באמת מאמינים" בו יכול להשתנות מיום ליום.

יתרון אחד של הפנמה על פני ציות הוא שהשינוי נשמר לבד. מקור ההשפעה המקורי לא צריך לפקח על האינדיבידואל כדי לשמר את השינוי. אם כן, מבחן ההפנמה הוא יציבות ארוכת טווח של האמונות, העמדות וההתנהגויות. במחקר עוקב על הסטודנטיות בקולג' 25 ו- 50 שנה מאוחר יותר נמצא שהן נשארו עם הדעות של הקולג'.

אנו אף פעם לא נגמלים מהצורך להזדהות עם קבוצות התייחסות תומכות.

לעיתים קרובות אנו בוחרים את קבוצות ההתייחסות שלנו כיוון שהן חולקות את העמדות שלנו, וקבוצות ההתייחסות שלנו בתורן מסייעות לפתח ולשמר את העמדות שלנו. הקשר הוא מעגלי. לכן ההבחנה בין הזדהות להפנמה היא מועילה להבנת השפעה חברתית, אבל בפועל לא תמיד ניתן להפריד ביניהן.

מצגת רפרט על קבוצות

דוגמא מהביבליוגרפיה (בעבודה האקדמית כ-20 מקורות אקדמיים באנגלית ובעברית) 

ד"ר דריה מעוז, פרופ' עמירם רביב, פרופ' עמי שקד, אמנות הזוגיות, זב"מ (2019)

קליין נעמי, לא זה לא מספיק, תרגם מאנגלית: ברוך גפן, ספרי נובמבר, 2018.

מקנזי ולייבסלי . מודל התפתחותי של טיפול קבוצתי קצר מועד. בתוך: רוזנוסר, נ. ונתן, ל. (עורכים). הנחיית קבוצות – מקראה . ירושלים: המרכז לחינוך קהילתי ע"ש חיים ציפורי, 187-200.

Brewer M. B.The Psychology of Prejudice: Ingroup Love or Outgroup Hate? Journal of Social Issues 55: 429-444

Brewer, M., & Miller . Beyond the contact hypothesis: Theoretical perspectives on desegregation. In N. Miller & M. Brewer (Eds.) Groups in contact: The psychology of desegregation (pp. 281-302). Orlando, FL: Academic Press

 


העבודה האקדמית בקובץ וורד פתוח, ניתן לעריכה והכנסת פרטיך. גופן דיויד 12, רווח 1.5. שתי שניות לאחר הרכישה, קובץ העבודה האקדמית ייפתח לך באתר מיידית אוטומטית + יישלח קובץ גיבוי וקבלה למייל שהזנת

‏290.00 ₪ לקוחות חוזרים, הקישו קוד קופון:

מחיקה ובלעדיות/מצגת


שדה אימייל הינו חובה