עבודה אקדמית? חפשו עכשיו במאגר הענק, האיכותי והעדכני ביותר:

מוענק על כל האתר 7 אחוז הנחה בעת "חרבות ברזל". קוד קופון: "מלחמה"

ב"ה. אנו חב"דניקים ולא נחטא בגזל: יש גם עבודות אקדמיות בחינם (גמ"ח). 15,000 עבודות אקדמיות במחיר שפוי של 99 - 390 שח.  סרטון על מאגר העבודות האקדמיות

اللغة العربية Русский

français              አማርኛ

לא מצאתם עבודה מתאימה במאגר? סמסו לנו דרישות לכתיבה מותאמת אישית - ונפנה למומחה חיצוני בעל תואר שני בתחום שלכם לכתיבה הנתפרת לצרכים שלכם בדיוק!

פרסמו את עבודותיכם הישנות אצלינו וקבלו הכנסה פסיבית נהדרת!

חוות דעת על מרצים

הוצאת ויזה לדובאי תשלום מאובטח בעברית

אמריקן אקספרס – ויקיפדיה    (לא דיינרס)    

תוצאת תמונה עבור פייבוקס 5% הנחה ב-פייבוקס  

bit ביט on the App Store   ×ª×©×œ×•× בחיוב אשראי טלפוני דרך נציג שירות 24/7העברה בנקאית

 

עבודה אקדמית ועדת קבלה ישוב, הזכות למגורים, חופש ההתאגדות, חוק ועדות קבלה ליישובים, קיבוצים, מושבים, מסגרת קהילתית, חופש הקניין, שוויון ערבים, קעדאן (עבודה אקדמית מס. 2444)

‏290.00 ₪

47 עמודים.

עבודה אקדמית מספר 2444

עבודה אקדמית ועדת קבלה ישוב, הזכות למגורים, חופש ההתאגדות, חוק ועדות קבלה ליישובים, קיבוצים, מושבים, מסגרת קהילתית, חופש הקניין, שוויון ערבים, קעדאן

שאלת המחקר

כיצד בא לידי ביטוי חוק ועדות קבלה ליישובים?

תוכן עניינים

הקדמה

מהי ועדת קבלה

ועדת קבלה לכל מי שיבקש לגור ביישוב שהחוק חל עליו

קריטריונים לדחיית מועמד ע"י ועדת קבלה

ערעור על ועדת הקבלה

בג"צ האגודה לזכויות האזרח נגד חוק ועדת הקבלה

אפליה מצד ועדות הקבלה וטענת השפעה על ההון החברתי

לעומק חוק ועדות קבלה

חוק ועדות קבלה והאיסור החוקי על קיום קהילות נפרדות

דחיית מועמדים ע"י ועדות קבלה מטעמים לא עניניים

"משפחה הגיעה 'מגונדרת' מדי לוועדת הקבלה"

"ההתרשמות הייתה שהמשפחה רוצה להסתגר בביתה"

"דחו אותנו כי אנחנו בעלי תשובה"

"המועמדים רוצים לעשות על גבינו סיבוב נדל"ני"

"המבקש הוא רווק"

הצעת חוק - מתן אפשרות להפעיל ועדות קבלה גם ליישובים גדולים יותר

צורת התאגדות של הישובים

אפליה במגורים וחוק יסוד הלאום

אפליה בקבלה לישוב על רקע לאומי

זכות המגורים והעילות להגבלתה

פס"ד קעדאן – אפליה על רקע לאום ערבי

פסיקת בג"ץ, ותוצאותיה לעותרים

יוזמות לשינוי החקיקה בעקבות הפסיקה

הגבלת הזכות למגורים בגין פגיעה בזכויות של אחרים

חופש ההתאגדות או הזכות לקיום מסגרת קהילתית

הקניין

הגבלת הזכות למגורים כפגיעה בשוויון

ערבים ומוסלמים מודרים מישובים יהודיים - הלכת קעדאן

שוויון הזכות למגורים

פסק-הדין of Education Board. v Brown

היטמעות

סיכום הנושא הלאומי

סיכום

ביבליוגרפיה

עבודה זו תעסוק בנושא מרתק: ועדות קבלה למושבים וליישובים קהילתיים. ישנן טענות רבות לאפליה בועדות קבלה ליישובים קהילתיים ולהרחבות של קיבוצים ומושבים. בעקבות תיקון לפקודת האגודות השיתופיות ("חוק ועדות קבלה") חלו שינויים בהליכי הקבלה ליישובים קהילתיים ולשכונות הרחבה של קיבוצים ומושבים.

על פי התיקון, הליכי קבלה באמצעות ועדת קבלה חלים רק ביישובים בנגב ובגליל שבהם עד 400 בתי משפחה (ובהרחבות של קיבוצים ומושבים – כאשר מספר בתי המשפחה ביישוב ובהרחבה יחד קטן מ-400).

ביישובים קהילתיים ובשכונות הרחבה שאינם בנגב ובגליל, החוק לא מאפשר עוד לדרוש ממי שמבקש/ת להתגורר בהם לעבור ועדת קבלה. מי שכבר גר בהם יוכל להעביר את זכויותיו לאחר בלי צורך באישור ועדת קבלה. מגרשים חדשים יוצאו למכירה על ידי רשות מקרקעי ישראל בלי להתנות את ההתמודדות עליהם בקבלת אישור של ועדת קבלה.

ועדת קבלה הוא גוף שהוסמך לבחון מועמדים המבקשים להתגורר ביישוב מסוים, ולהחליט מי רשאי להתגורר במקום.

ועדות קבלה פעלו בישראל בשכונות וביישובים מאז תחילת ימי היישוב החדש. בסוף המאה ה20 ותחילת המאה ה21 נוצרה תרעומת על עצם קיומן של ועדות הקבלה ועלתה לדיון שאלת החוקיות שלהן, במיוחד ביישובים קהילתיים, בהם אין שיתוף כלכלי. בעקבות זאת חוקקה הכנסת חוק שהסדיר את נושא ועדת הקבלה, קבע תנאים לפעילותם והגביל את פעילותם ליישובים קטנים. [2]

נושא ועדות הקבלה ביישובים קהילתיים הועלה מספר פעמים בפני בית המשפט העליון. בבג"ץ קעדאן, ביטל בג"ץ החלטה שלא לקבל בניזוג ליישוב קציר אך ורק בשל היותם ערבים.

מנגד, בפסק דין של אדם שתבע את המושב אמירים שלא קיבל אותו, העיר השופט אליקים רובינשטיין: "ככל שפוחת האופי ה"שיתופי" של ההתיישבות החקלאית מכבר, נוכח ההפרטות, כן נחוצה שקיפות רבה יותר באשר לאופיין של החלטות, אף כי עדיין לא כל הרוצה ליטול את השם ייטול, ועדיין יש בידי מושב ויישוב קהילתי, ולא כל שכן קיבוצים ומושבים שיתופיים, לבדוק היטב את המבקשים לבוא בשעריהם, ולהימנע מקבלת פלוני".

על רקע בג"ץ קעדאן, קבע מינהל מקרקעי ישראל בסוף שנת 2003 כללים לגבי פעולת ועדות הקבלה של היישובים. בפועל, המשיכו להתקיים ביישובים ועדות קבלה, אך הכללים אפשרו למסורבים לערער לבית המשפט ולהביא לשינוי ההחלטה.

אל מול חשש שהכללים לא יעמדו בפני בג"ץ חוקק בכנסת חוק שאישר קיום ועדות קבלה ליישובים בנגב ובגליל של עד 400 משפחות. על פי החוק, ועדת הקבלה מורכבת מנציגי היישוב, התנועה שהיישוב חבר בה, נציג הסוכנות ונציג המועצה האזורית. כן קובע החוק שניתן לערער על החלטת ועדת הקליטה בפני ועדת השגות שחברים בה נציגים שלא מן היישוב.

החוק אושר בכנסת כתיקון לפקודת האגודות השיתופיות בתחילת 2011, ונודע בשם "חוק ועדות הקבלה"[3]. המתנגדים לחוק רואים בו פתח לאפליה, אך עתירתם לבג"ץ בדרישה לבטל את החוק נדחה ברוב דעות. בעתירה אחרת קבע בג"ץ שאין מניעה לקיום ועדות קבלה ביישובים בני פחות מ400 תושבים ביהודה ושומרון, הגם שאינם בנגב ובגליל, מכיוון שהחוק אינו חל ביהודה ושומרון. עתירה של מועצה אזורית מטה יהודה נגד הכנסת בדרישה להכללת אזור המועצה בחוק נמשכה בהמלצת השופטים אשר הציעו לפנות קודם לכנסת בבקשה לתיקון החוק.

בפסק דין שניתן על ידי בית המשפט המחוזי בנצרת מובאת חוות דעתו של היועץ המשפטי שקובעת כי אין מקום לקביעת תנאי של חובת חברות באגודה שיתופית קהילתית / מוניציפלית, כתנאי להקצאת מגרשי מגורים בהרחבה ביישוב והעברת זכויות במגרשים אלה סעיף 36.

ביבליוגרפיה לדוגמא (בעבודה האקדמית כ-20 מקורות אקדמיים באנגלית ובעברית) 

יהושע ויסמן "התיישנות ושיהוי laches –הילכו שניהם יחדיו?" ספר יעקב טירקל – פרקי הגות, עיון ומשפט (עורכים: אהרן ברק, קארין כרמית יפת, אליקים רובינשטיין) (הוצאה אקדמית נבו, ירושלים) (2020) ע' 465

ו' דשא מערכת המשפט בישראל, הוצאת נבו (2019)

נילי שגיא חוק הדיור הלכה למעשה, נבו (2019)

אלון גילדין דיור בר-השגה במשפט, הוצאת נבו (2018)

Salomon .v Salomon

 


העבודה האקדמית בקובץ וורד פתוח, ניתן לעריכה והכנסת פרטיך. גופן דיויד 12, רווח 1.5. שתי שניות לאחר הרכישה, קובץ העבודה האקדמית ייפתח לך באתר מיידית אוטומטית + יישלח קובץ גיבוי וקבלה למייל שהזנת

‏290.00 ₪ לקוחות חוזרים, הקישו קוד קופון:

מחיקה ובלעדיות/מצגת


שדה אימייל הינו חובה