עבודה אקדמית? חפשו עכשיו במאגר הענק, האיכותי והעדכני ביותר:

מוענק על כל האתר 7 אחוז הנחה בעת "חרבות ברזל". קוד קופון: "מלחמה"

ב"ה. אנו חב"דניקים ולא נחטא בגזל: יש גם עבודות אקדמיות בחינם (גמ"ח). 15,000 עבודות אקדמיות במחיר שפוי של 99 - 390 שח.  סרטון על מאגר העבודות האקדמיות

اللغة العربية Русский

français              አማርኛ

לא מצאתם עבודה מתאימה במאגר? סמסו לנו דרישות לכתיבה מותאמת אישית - ונפנה למומחה חיצוני בעל תואר שני בתחום שלכם לכתיבה הנתפרת לצרכים שלכם בדיוק!

פרסמו את עבודותיכם הישנות אצלינו וקבלו הכנסה פסיבית נהדרת!

חוות דעת על מרצים

הוצאת ויזה לדובאי תשלום מאובטח בעברית

אמריקן אקספרס – ויקיפדיה    (לא דיינרס)    

תוצאת תמונה עבור פייבוקס 5% הנחה ב-פייבוקס  

bit ביט on the App Store   ×ª×©×œ×•× בחיוב אשראי טלפוני דרך נציג שירות 24/7העברה בנקאית

 

עבודה על אסאד, חאפז אל-אסאד שליט סוריה, אסד האב, האריה הסורי (עבודה אקדמית מס. 2340)

‏290.00 ₪

39 עמודים.

עבודה על אסאד, חאפז אל-אסאד שליט סוריה, אסד האב, האריה הסורי

שאלת המחקר

כיצד בא לידי ביטוי שלטונו של חאפז אסאד בסוריה?

תוכן עניינים

מבוא: רקע על סוריה ושלטונה. 

תולדות אסאד האב. 

חאפאז אל אסאד כשר ההגנה. 

כשליט סוריה. 

חאפאז אל אסאד במלחמת יום הכיפורים

הסכם השלום בין ישראל ומצרים.. 

מרידת האחים המוסלמים.. 

מלחמת שלום הגליל. 

מרידת ריפעת אל-אסד. 

המגעים של חאפאז אל אסאד עם ישראל. 

ועידת מדריד. 

המגעים עם יצחק רבין 

המגעים עם נתניהו וברק. 

הירושה ומורשתו של חאפאז אל אסאד. 

פועלו ואישיותו של חאפאז אל אסאד. 

חאפז אל-אסד – רטרוספקטיבה לאור שלטונו הכושל של בנו 

כהונתו של בשאר כנשיא בצילו של אביו "האריה"

רקע וסיבות לפרוץ ההתקוממות של האביב הערבי לאור מדיניות אסאד האב והבן 

פרוץ המהפכה והשתלשלותה. 

ייחוד התגובה הסורית. 

סיכום ומסקנות. 

ביבליוגרפיה. 

חאפז אל-אסד נולד בשם חאפז אל-וחש, בכפר קרדחה הסמוך לעיר לטקיה, כבן לעדה העלווית (מיעוט אתני בסוריה). בנערותו נשלח לפנימיה בעיר לטקיה ובתוך זמן קצר נעשה מעורב בפעילות פוליטית וציבורית. ב-1946 הצטרף למפלגת אל-בעת'.

נכנס לאקדמיה הצבאית של סוריה והוכשר כטייס. עבר אימונים והשתלמויות במצרים ובברית המועצות. באותם שנים שינה את שם משפחתו מ"אל-וחש" (הפרא) ל"אל-אסד" (האריה).  התחתן עם אניסה מחלוף; לזוג נולדו חמישה ילדים (ארבעה בנים ובת). בתקופת שותפותה של סוריה בקהילייה הערבית המאוחדת שהה בגלות במצרים. בה בעת המשיך בפעילותו במפלגת הבעת', ומשנות ה-60 היה מראשי הסיעה הצבאית השמאלנית שבה. (פטריק סיל)

לאחר הצלחתה של הפיכת מרס  ותפיסת השלטון ע"י הבעת', נתמנה למפקד חיל האוויר. בהפיכv תפסה הסיעה הצבאית את השלטון, ואסד נתמנה שר ההגנה. בתקופת כהונתו בתפקיד זה נוצחה סוריה במלחמת ששת הימים ואיבדה את רמת הגולן. בעקבות זאת התעמת אסד עם שליט סוריה דאז, הרמטכ"ל צלאח אל-ג'דיד, וב-13 בנובמבר  הדיח אותו ואת מקורביו; לימים כונתה הפיכה זו "מהפכת התיקונים".

(אייל זיסר)

כיהן כראש ממשלת סוריה, ואז נבחר לנשיא המדינה (כמועמד יחיד) נבחר שנית ל-7 שנים. בתקופת שלטונו פעל במרץ לשיקום צבא סוריה ולמודרניזציה שלו, ונעזר בסיוע סובייטי רב. בה בעת קידם תוכניות פיתוח נרחבות, במימון מדינות הנפט הערביות וגורמים בינלאומיים. בתקופה זו שררה יציבות פוליטית בסוריה, בין השאר משום שאסד שלט ביד חזקה ודיכא באכזריות את כל מתנגדיו, בעיקר את "האחים המוסלמים". 


אסד נקט מדיניות קיצונית נגד ישראל. הצטרף למצרים בהתקפת הפתע עליה במלחמת יום הכיפורים, ולאחריה ניהל מו"מ קשוח עם ישראל, בד בבד עם מלחמת התשה, עד שחתם על הסכם הפרדת הכוחותברמת הגולן. אסד קיים בקפידה את ההסכם ולא התיר למחבלים לפעול נגד ישראל משטחה של סוריה, אך מסוף שנות ה-70 סייע לגורמים שונים בלבנון בפעולותיהם נגד ישראל. 

ביחסים עם מדינות ערב אימץ עמדה דוקטרינרית קיצונית, והביא למעשה לבידודה של סוריה. היה שרוי בסכסוך תמידי עם הפלג העירקי של הבעת', בראשות צדאם חוסיין; ובניגוד לעמדה הכלל-ערבית, תמך באירן במלחמתהעם עירק. אסד לא סלח לאנואר סאדאת על שחתם על הסכם שלום עם ישראל, וניתק את היחסים הדיפלומטיים עם מצרים למשך עשר שנים.

מאז ומתמיד היה אסד שותף לתחושה הרווחת בסוריה כי לבנון היא חלק ממנה, שנקרע מעליה עקב תככי האימפריאליזם. על רקע מלחמת האזרחים המסלימה בארץ זו, שיגר את צבאו לעזרת הגורמים המוסלמיים הלבנוניים. בסדרה של מהלכים צבאיים ומדיניים עלה בידו לבסס את שליטת סוריה בלבנון, ואף לזכות בהסכמת הליגה הערבית לכך.

בעת פלישת ישראל ללבנון (מלחמת לבנון הראשונה) התעמתו כוחותיה עם צבא סוריה, שהוכה קשות באוויר. אף על פי כן סייעה המלחמה לסוריה לבסס עוד יותר את אחיזתה בלבנון, ואסד כפה על הלבנונים חוקה חדשה, שצמצמה את סמכויות הלא-מוסלמים. אסד המשיך לסייע למלחמת הגרילה נגד ישראל בלבנון, ובעיקר לפעילותם של אנשי חיזבאללה בדרום המדינה.

אסד טיפח את הקשרים ההדוקים ששררו בין סוריה לברית המועצות עוד לפני זמנו. לעומת זאת, יחסיו עם מדינות המערב היו מעורערים. אך החל מפירוקה של ברית המועצות השתנה יחסו והתחילה התקרבות הדרגתית למערב. במהלך מלחמת המפרץ הראשונה צירף יחידות סוריות לכוחות הקואליציה הבינלאומית, ואחר כך שלח את נציגיו לוועידת מדריד, שם נקטו קו קשוח של נכונות לשלום עם ישראל תמורת החזרתה של כל רמת הגולן. בעקבות זאת התנהלו לסירוגין שיחות ישירות בין ישראל לבין נציגיו של אסד (הוא עצמו סירב להיפגש עם כל אישיות ישראלית), אך אלה נקלעו שוב ושוב למבוי סתום. (פטריק סיל)

מצב בריאותו הרעוע של אסד בשנות חייו האחרונות עורר מאבק סמוי למחצה על כס הנשיאות; במאבק זה ניסה אחיו רפאעת לבצר לעצמו עמדת בכורה. בנו הבכור באסל, שנועד להיות יורשו, נהרג בתאונת דרכים , ואסד החליט להעביר את ירושת השלטון לבשאר, בנו השני. ביוני 2000 נפטר הנשיא, וחודש אחר כך בחרה סוריה בבנו בשאר אל-אסד כיורשו.

אסד הביא יציבות לסוריה, אחרי שנים רבות של זעזועים וחילופי שלטון. הגם שלא עלה בידו מעולם להגשים את חלומו, נטילת ההגמוניה בעולם הערבי, הוא הצליח לבסס את ארצו כגורם רב-חשיבות במזרח התיכון, וכאמור, גם מימש במידה רבה את חזון "סוריה הגדולה" במה שנוגע ללבנון. שאיפתו לשקם את הצבא הסורי נופצה כאשר נשמט מתחתיו בסיס הסיוע הסובייטי. מאידך גיסא, מצבה הכלכלי של סוריה השתפר בימיו, והדבר סייע רבות ליציבות שלטונו.

אסד החזיק בשלטון בסוריה במשך קרוב לשלושים שנה. במדינה שידעה חילופי משטר תכופים, זהו הישג שאין שני לו. הוא ניווט את המדינה הסורית דרך משברים, והשליט עליה את המיעוט העלאווי, אל מול התנגדויות מבית ומחוץ.

הישגיו הגדולים של אסד היו בעמידה כנגד מדינת ישראל - במלחמת יום הכיפורים ובהריסת הסדר הישראלי המתוכנן בלבנון לאחר מלחמת שלום הגליל. ברם, הוא לא ניצל הישגים אלו להשגת הסדר בר-קיימא עם מדינת ישראל.

משטרו של אסד היה (ועודו, תחת הנהגת בנו) משטר רקוב ומושחת, המושתת על פולחן אישיות, איום כלפי האזרח ושלילת חירויות היסוד מבפנים, ועל הסתגרות כלפי חוץ. הכלכלה הסורית תחת אסד הייתה כלכלה מפגרת וריכוזית, וחלק ניכר ממנה הושתת על רווחי סמים שהופקו בצורה בלתי חוקית תחת פיקוחו של הצבא הסורי בבקעת הלבנון. סוריה של אסד הייתה תומכת טרור, והרחיקה עצמה ממשפחת העמים בתמיכתה בארגוני טרור כחזבאללה וכארגוני הסירוב, שמרכזיהם היו מזה שנים בדמשק.

מטרתו המרכזית של אסד, השלטת כת הקצינים העלאווית על סוריה והקמת שושלת שלטון משפחתית, הושגה במחיר יקר לאזרח הסורי.

ביבליוגרפיה לדוגמא (בעבודה האקדמית כ-20 מקורות אקדמיים באנגלית ובעברית) 

אייל זיסר, סוריה של אסד על פרשת דרכים,  הוצאת הקיבוץ המאוחד

פטריק סיל, אסד : המאבק על המזרח-התיכון, הוצאת מערכות 

Khouri, F.J.  "Friction and Conflict on the Israeli-Syrian Front" .Middle East Journal 332

David Scott and Charles Hirschkind, editors Powers of the Secular Modern: Talal

Asad and his Interloctures. Stanford: Stanford University Press

 


העבודה האקדמית בקובץ וורד פתוח, ניתן לעריכה והכנסת פרטיך. גופן דיויד 12, רווח 1.5. שתי שניות לאחר הרכישה, קובץ העבודה האקדמית ייפתח לך באתר מיידית אוטומטית + יישלח קובץ גיבוי וקבלה למייל שהזנת

‏290.00 ₪ לקוחות חוזרים, הקישו קוד קופון:

מחיקה ובלעדיות/מצגת


שדה אימייל הינו חובה