עבודה אקדמית? חפשו עכשיו במאגר הענק, האיכותי והעדכני ביותר:

מוענק על כל האתר 7 אחוז הנחה בעת "חרבות ברזל". קוד קופון: "מלחמה"

ב"ה. אנו חב"דניקים ולא נחטא בגזל: יש גם עבודות אקדמיות בחינם (גמ"ח). 15,000 עבודות אקדמיות במחיר שפוי של 99 - 390 שח.  סרטון על מאגר העבודות האקדמיות

اللغة العربية Русский

français              አማርኛ

לא מצאתם עבודה מתאימה במאגר? סמסו לנו דרישות לכתיבה מותאמת אישית - ונפנה למומחה חיצוני בעל תואר שני בתחום שלכם לכתיבה הנתפרת לצרכים שלכם בדיוק!

פרסמו את עבודותיכם הישנות אצלינו וקבלו הכנסה פסיבית נהדרת!

חוות דעת על מרצים

הוצאת ויזה לדובאי תשלום מאובטח בעברית

אמריקן אקספרס – ויקיפדיה    (לא דיינרס)    

תוצאת תמונה עבור פייבוקס 5% הנחה ב-פייבוקס  

bit ביט on the App Store   ×ª×©×œ×•× בחיוב אשראי טלפוני דרך נציג שירות 24/7העברה בנקאית

 

עבודה סמינריונית חוזים מבחינה פמיניסטית, שוויון מגדרי בדיני חוזים, פמיניזם ומשפט (עבודה אקדמית מס. 2045)

‏290.00 ₪

38 עמודים.

עבודה אקדמית מספר 2045
עבודה סמינריונית חוזים מבחינה פמיניסטית, שוויון מגדרי בדיני חוזים, פמיניזם ומשפט

 

תוכן עניינים

מבוא: השוויון כמפגש רעיוני בין חוזים לפמיניזם

 המחסור בנורמה של שוויון בדין החוזים - מבט פנימי

בעיית המחסור בנורמה של שוויון מזווית פמיניסטית

שינוי נקודת המוצא הרעיונית

ערעור האבחנה בין "פרטי" ל"ציבורי"

ניתוח מזוית הקורבן

ההפליה כמבצר פטריארכלי

החיבור לחיים

שוויון בדיני חוזים

קריאה פמיניסטית.

סיכום

ביבל'

 

על פי המצב המשפטי בישראל דהיום אין הכרה עקרונית בקיומה של חובת שוויון ביחסים חוזיים-פרטיים. האפשרות להטלתה של חובת שוויון נדונה (בהקשר של מכרזים פרטיים) בע"א רביב נ' בית יולס, 2אך בסופו של דבר, במשך הדיון הנוסף בעניין, 3הוכרע שאין להטילה. לו הייתי עוצרת כאן הייתי יכולה לאמר אפוא כי אין חובת שוויון בדיני החוזים. בכל זאת מצאתי מקום לסייג את תאור המצב המשפטי במילה "כנראה" משום שלהערכתי הדין בנקודה זו הינו בלתי יציב, וקיימת - בתוכו ומחוצה לו - התלבטות ממשית בשאלה האם הינו הדין הראוי. לפחות מעמדתו של השופט ברק בפסק הדין בע"א 294/91 חברת קדישא נ' קסטנבאום, 4משתמע כי חובת השוויון עשויה להגיע אל דיני החוזים דרך החובה הכוללת של צדדים לחוזה, ואפילו פרטיים הם, לכבד את זכויות היסוד של זולתם 5 . ואכן, התבטאות פסיקתית זו עולה בקנה אחד עם השקפתו האקדמית של השופט ברק ועם האמור בעניין זה בכתביו. אף על פי כן נראה כי ברגעי כתיבתן של שורות אלה לא קנה לו השוויון מקום ברור בתוך דיני החוזים המצויים בישראל, ומעמדו רופף למדי6. גם במשפט האנגלו-אמריקני מוגדרת השאלה כאחת הסוגיות השנויות ביותר במחלוקת בזמננו7.

בפמיניזם, לעומת זאת, טבועה מחויבות עמוקה וראשונית לרעיון השוויון. חשיפת ההפליה והחתירה למיגורה על ידי הנחלת השוויון הן נקודות המוצא הרעיוניות בפמיניזם. אלה הן נקודות המוצא המשותפות לזרמים השונים והמגוונים בפמיניזם, הידועים גם בכינוי "פמיניזמים". בראש ובראשונה מדובר, כמובן, בחתירה אל שוויונן של נשים. אבל, באורח טבעי מתרחב הדבר, וצריך להתרחב, גם לשאיפה לשוויונן של קבוצות רבות נוספות, קבוצות אשר למדו על בשרן (ועודן למדות) את פגעי ההפליה8. ומה בין החוזים לפמיניזם? טענתי הכללית היא שקיימת חשיבות רבה בהפגשתם של דיני החוזים עם קולות הפמיניזם - הן מצידו של הדין החוזי והן מצידן של הגישות הפמיניסטיות9. חשוב לחשוף את אותם מקומות שבהם הנורמה החוזית, המוצגת כנייטרלית ונורמלית, בנויה על אדנים שהם גבריים במהותם: על תפיסות יסוד שהן טבעיות יותר עבור גברים מאשר עבור נשים ועל הנחות המשקפות יותר את נסיון החיים הגברי והערכים הנובעים ממנו. בחיבור זה אבקש להתמקד בהיבט ספציפי של טענה כללית זו ולהראות את חשיבות בחינתם של דיני החוזים מפרספקטיבה פמיניסטית בצומת השוויון. תהליך בקורתי זה מבליט את הצורך, והייתי אומרת אפילו את הצורך הדחוף, למצוא בדין החוזים הקיים דרך ברורה להגן מפני הפליה חוזית. כפי שאראה בהמשך, דרך זו דורשת את עיגונה של חובת השוויון בתוך דין החוזים.

את הדיון הביקורתי בשאלת תחולת עקרון השוויון בדיני החוזים ניתן היה לעשות מתוך דיני החוזים עצמם, ובכלי הביקורת המשפטית המסורתיים. כאמור לא זו תהיה דרכי. הדבר נובע מאמונה רבה בחשיבותו החברתית של המשפט ובטחון רב בהיותו מכשיר חברתי רב עוצמה (הגם שחלקה נסתרת). לכן אשתמש הפעם בכלים ביקורתיים חיצוניים. ברוב רובה של הדרך אשתמש בגישה הפמיניסטית למשפט, על רבים מתוך גווניה וזרמיה, אך לעיתים אוסיף עליה גם כלים השייכים לשיח הפוסט-מודרני ואינם שלובים בהכרח בפמיניזם. לא אוכל כמובן לדחוס אל תוך מסגרת הדיון את המבואות התיאורטיים הנדרשים להצגה ראויה של כליי. אעשה בהם אפוא שימוש פרגמטי ואטול מתוכם רק את ראשי החץ הביקורתיים המתאימים לדיון הנוכחי, מבלי להראות את החץ כולו ואת כור מחצבתו10. ובכל זאת, כדי לסבר מעט את האוזן אומר כי השיח הפמיניסטי מסווג בעשורים האחרונים בין שלושת הגישות המובילות בביקורת המשפטית, לצידן של הגישה הכלכלית למשפט וגישת ה-(S.L.C) Studies Legal Critical, ויש אפילו שתיארו את הפמיניזם כבעל הפוטנציאל המשמעותי ביותר מבין הגישות. 11ככזה שמור לפמיניזם מקום של כבוד בחזית השיח העכשווי המתנהל ביחס למשפט. יש אפוא הצדקה, ואני מאמינה שגם תועלת לא מבוטלת, בבחינת שאלת השוויון בדיני החוזים מזווית זו.

 

 


ביבליוגרפיה לדוגמא (בעבודה האקדמית כ-20 מקורות אקדמיים באנגלית ובעברית)

גבריאלה שלו "חופש וצדק בדיני חוזים" שנתון משפט העבודה ה, 153
9 .Ch , Contract of Freedom of Limits The Trebilcock .J Michael

192 at ."Discrimination".

 

ו: Feminist of Understanding an Toward :Jurisdiction Feminist" ,Brooks .L Roy

322 ,317 .Rev .L .Kan .U 43 ",Procedure

 


העבודה האקדמית בקובץ וורד פתוח, ניתן לעריכה והכנסת פרטיך. גופן דיויד 12, רווח 1.5. שתי שניות לאחר הרכישה, קובץ העבודה האקדמית ייפתח לך באתר מיידית אוטומטית + יישלח קובץ גיבוי וקבלה למייל שהזנת

‏290.00 ₪ לקוחות חוזרים, הקישו קוד קופון:


שדה אימייל הינו חובה