עבודה אקדמית? חפשו עכשיו במאגר הענק, האיכותי והעדכני ביותר:

מוענק על כל האתר 7 אחוז הנחה בעת "חרבות ברזל". קוד קופון: "מלחמה"

ב"ה. אנו חב"דניקים ולא נחטא בגזל: יש גם עבודות אקדמיות בחינם (גמ"ח). 15,000 עבודות אקדמיות במחיר שפוי של 99 - 390 שח.  סרטון על מאגר העבודות האקדמיות

اللغة العربية Русский

français              አማርኛ

לא מצאתם עבודה מתאימה במאגר? סמסו לנו דרישות לכתיבה מותאמת אישית - ונפנה למומחה חיצוני בעל תואר שני בתחום שלכם לכתיבה הנתפרת לצרכים שלכם בדיוק!

פרסמו את עבודותיכם הישנות אצלינו וקבלו הכנסה פסיבית נהדרת!

חוות דעת על מרצים

הוצאת ויזה לדובאי תשלום מאובטח בעברית

אמריקן אקספרס – ויקיפדיה    (לא דיינרס)    

תוצאת תמונה עבור פייבוקס 5% הנחה ב-פייבוקס  

bit ביט on the App Store   ×ª×©×œ×•× בחיוב אשראי טלפוני דרך נציג שירות 24/7העברה בנקאית

 

עבודה אקדמית בנדורה, פסיכולוגיה חברתית, השפעה רוברט סירס, יסודות חברתיים של חשיבה והתנהגות, מסוגלות עצמית תרגיל השליטה (עבודה אקדמית מס. 1280)

‏290.00 ₪

17 עמ'

עבודה אקדמית מספר 1280

עבודה אקדמית בנדורה, פסיכולוגיה חברתית, השפעה רוברט סירס, יסודות חברתיים של חשיבה והתנהגות, מסוגלות עצמית תרגיל השליטה

 שאלת המחקר

כיצד באה לידי ביטוי תיאוריית הלמידה החברתית של בנדורה?

תוכן עניינים

מבוא

ביוגרפיה

בנדורה הושפע מרוברט סירס

כיצד למידה ממודל יכולה להשפיע על הפחתת חרדה

יסודות חברתיים של חשיבה והתנהגות

מסוגלות עצמית: תרגיל השליטה

תיאורית הלמידה החברתית תהליך הלמידה של הפרט -  בלמידה מתוך חיקוי

אלברט בנדורה לא מסכים עם הגישה הפסיכואנליטית

למידה על ידי חיקוי דגם:

מסוגלות עצמית

שכנוע מילולי-

עוררות רגשית-

דטרמינזם הדדי (Reciprocal Determinism)

היכולת הקוגניטיבית

למידה באמצעות צפייה (Observational Learning)

בנדורה: יכולות לתפתח תגובות רגשיות על ידי התבוננות בחוויות מכאיבות או משמחות.

ויסות עצמי (Self-Regulation)

התבוננות עצמית

יישומים של תיאוריית הלמידה החברתית של בנדורה

סיכום

ביבליוגרפיה

אלברט בנדורה הוא תאורטיקן קנדי חשוב במדעי ההתנהגות. פסיכולוג וחוקר מרכזי בתחום הפסיכולוגיה החברתית. מהוגי תאוריית הלמידה החברתית-קוגניטיבית ומושג המסוגלות העצמית.

בנדורה הושפע תחילה מעבודתו של רוברט סירס, על הגורמים המקדימים המשפחתיים של התנהגות חברתית ולמידת הזדהות. מחקריו הראשונים עסקו בתפקידם של מודלים חברתיים ביצירת הנעה והתנהגות של האדם. בשיתוף עם הדוקטורנט הראשון שלו, ריצ'רד וולטרס, ערך בנדורה מחקרים על למידה חברתית ועל תוקפנות. המחקרים הצביעו על תפקידם המכריע של מודלים חברתיים בהשפעה על התנהגות האדם, והובילו לתוכנית מחקר על המנגנון של למידה מתוך צפייה במודל.  ערך ניסויים שנודעו בהיסטוריה של הפסיכולוגיה בשם "ניסויי בובת בובו" ("ניסוי בנדורה"), בהם הראה כי ילדים שצפו במבוגר שהכה בובה, נטו בהמשך להכות בובה בעצמם, יותר מאשר ילדים שצפו במבוגר שלא הכה בובה.

תורת הלמידה החברתית היא תיאוריה של תהליך הלמידה והתנהגות חברתית המציעה שניתן לרכוש התנהגויות חדשות על ידי התבוננות וחיקוי של אחרים. בנדורה קובע כי למידה היא תהליך קוגניטיבי המתרחש בהקשר חברתי ויכול להתרחש אך ורק באמצעות התבוננות או הדרכה ישירה, גם בהעדר רבייה מוטורית או חיזוק ישיר. בנוסף להתבוננות בהתנהגות, למידה מתרחשת גם באמצעות התבוננות בתגמולים ובעונשים, תהליך המכונה חיזוק שילוב. כאשר התנהגות מסוימת מתוגמלת באופן קבוע, סביר להניח שהיא תימשך; לעומת זאת, אם התנהגות מסוימת תיענש כל הזמן, סביר להניח שהיא תיפסק. התיאוריה מתרחבת על תיאוריות התנהגות מסורתיות, שבהן ההתנהגות נשלטת רק על ידי חיזוקים, על ידי שימת דגש על התפקידים החשובים של תהליכים פנימיים שונים אצל האדם הלומד. אלברט בנדורה לא מסכים עם הגישה הפסיכואנליטית הטוענת שאדם מונע רק על ידי כוחות פנימיים, ובאותו אופן לא מסכים עם הגישה הגורסת כי אדם מונע רק על ידי כוחות חיצוניים סקינר. בנדורה האמין שהפרט מושפע מגורמים חיצוניים סביבו, ושסביבתו מושפעת גם היא על ידי גורמים תהליכים פנימיים שלו, ע"י השפעה הדדית בין שלושה מרכיבים: סביבה E, אדם P והתנהגות B.

סביבה משמע גירוי הנמצא בסביבתו של האדם. אדם משמע קוגניציות תהליכים של עיבוד מידע במוחו של הפרט של הפרט, אך גם מאפייניו כגון מים, מראה, מעמד, גזע וגיל. התנהגות משמע תגובותיו פעולותיו של האדם.

בנדורה טען כי כל אחד מן המרכיבים הללו משפיעים ומושפעים אחד מן השני.

התנהגותו של אדם מושפעת ע"פ בנדורה גם מחיזוק ועונש של הפרט, בין אם ישיר, נצפה או עצמי. הכוונה ב'חיזוק נצפה' אינה רק בפעולת הצפייה. הכוונה היא גם לציפייה של אדם לקבל חיזוק בעתיד. חיזוק ועונש עצמי- בני אדם שופטים עצמם לאור המטרות שהצביעו לעצמם, ובהתאם לכך מחזקים או מענישים את עצמם.

למידה על ידי חיקוי דגם: הלמידה העיקרית של אדם נעשית בהתבוננות על אחרים המשמשים לנו מודל לחיקוי. למידה זו אינה תהליך של העתקת התנהגות. האדם לומד כללים להתנהגות למשל ללמוד לדבר ולהרכיב משפטים חדשים ולומד רק את ההתנהגויות שמוצא לנכון. תהליך הלמידה: 1. צפייה בהתנהגות. 2. זכירת ההתנהגות ותוצאותיה. 3. הנעה במידה והתוצאה משלב 2 הייתה חיובית, הסיכוי שהפרט יחקה אותה יגדל, וההפך. 4. תרגום להתנהגות וקבלת חיזוקים עליה.

מצגת בנדורה למידה חברתית, תיאוריית הלמידה החברתית, בנדורה

(בעבודה האקדמית כ-20 מקורות אקדמים באנגלית ובעברית)

ביבליוגרפיה לדוגמא:

רימון־אור ע', תורתו של זיגמונד פרויד ויישומיה בחינוך, הוצ' פרדס (2020)

שחר ח' (2020). חינוך לחיים ערכיים בתרבות טכנולוגית, הוצ' פרדס

Miller, Patricia H.. Theories of developmental psychology. New York: Worth Publishers

Bandura, A.. "Longitudinal analysis of the role of perceived self-efficacy for self-regulatory learning in academic continuance an achievement". Journal of Educational Psychology

 


העבודה האקדמית בקובץ וורד פתוח, ניתן לעריכה והכנסת פרטיך. גופן דיויד 12, רווח 1.5. שתי שניות לאחר הרכישה, קובץ העבודה האקדמית ייפתח לך באתר מיידית אוטומטית + יישלח קובץ גיבוי וקבלה למייל שהזנת

‏290.00 ₪ לקוחות חוזרים, הקישו קוד קופון:

מחיקה ובלעדיות/מצגת


שדה אימייל הינו חובה