עבודה אקדמית? חפשו עכשיו במאגר הענק, האיכותי והעדכני ביותר:

מוענק על כל האתר 7 אחוז הנחה בעת "חרבות ברזל". קוד קופון: "מלחמה"

ב"ה. אנו חב"דניקים ולא נחטא בגזל: יש גם עבודות אקדמיות בחינם (גמ"ח). 15,000 עבודות אקדמיות במחיר שפוי של 99 - 390 שח.  סרטון על מאגר העבודות האקדמיות

اللغة العربية Русский

français              አማርኛ

לא מצאתם עבודה מתאימה במאגר? סמסו לנו דרישות לכתיבה מותאמת אישית - ונפנה למומחה חיצוני בעל תואר שני בתחום שלכם לכתיבה הנתפרת לצרכים שלכם בדיוק!

פרסמו את עבודותיכם הישנות אצלינו וקבלו הכנסה פסיבית נהדרת!

חוות דעת על מרצים

הוצאת ויזה לדובאי תשלום מאובטח בעברית

אמריקן אקספרס – ויקיפדיה    (לא דיינרס)    

תוצאת תמונה עבור פייבוקס 5% הנחה ב-פייבוקס  

bit ביט on the App Store   ×ª×©×œ×•× בחיוב אשראי טלפוני דרך נציג שירות 24/7העברה בנקאית

 

עבודה אקדמית החוק למניעת הטרדה מינית (עבודה אקדמית מס. 124)

‏290.00 ₪

67 עמודים.

עבודה אקדמית מספר 124

עבודה אקדמית החוק למניעת הטרדה מינית

שאלת המחקר

כיצד בא לידי ביטוי החוק למניעת הטרדה מינית?

ראשי פרקים

מבוא:

הרקע הסוציולוגי

מלחמת המינים מקדמא דנא

המהפיכה הפמיניסטית

פרופ' קת'רין מקינון והפמיניזם האקטיבי בארה"ב

-          שאלת המחקר

-          השערות המחקר

-          מתודולוגיה

איכותנית ולא כמותית

עקרונות המחקר האיכותני

מדוע בחרנו בסוג זה למחקרנו

סקירת ספרות

    • ספרות מרכזית
    •  מהי הטרדה מינית?
    •            
    • מה המלומדים המרכזיים מציעים להתמודדות עם התופעה?
    • המאמרים הראשיים בעבודה
    • הטרדה מינית ביחסי מרות
    •  בצבא
    •  בעבודה
    •  במוסדות לימוד
    •            
    • החוק והרקע לחקיקתו.
    • הסיטואציה שהיה עד לחקיקת החוק
    • מה תיקן החוק?
    • מי היו יזמי החוק
    • הלובי הפמיניסטי וד"ר אורית קמיר
      • חוק שוויון ההזדמנויות בעבודה
      • החוק החדש 
      • מטרות החוק
      • כבוד ה אדם וכבוד האשה לאור חוק יסוד כבוד ה אדם וחירותו
    • ראיונות העומק
      • גברים לעומתנשים ביחסם לנושא ההטרדה המינית
      • מסקנות מראיונות העומק
      • ניתוח איכותני
      • סיכום ומסקנות
      • עצות לבאות

 

בעבודה זו אנסה לפרוס היריעה לגבי תופעת ההטרדה המינית במדינה ומידת ההשפעה של החקיקה הרלבנטית בנושא. הניתוח הקלסי של הסוגיה עסק ביחסי עובד מעביד. במקרה דנן אנסה לנתח את חוק ההטרדה המינית (המכונה חדש אך כבר לא) ביחסי מטפל-מטופל, מפקד-פקוד, רופא-פציינט וכו'. העבודה הינה במדעי החברה תתור אחרי הההיבטים הסוציולוגיים העמוקים לתופעה וגם להיביטיה המשפטיים והכלכליים. אנסה לתאר הקונספציות השונות של ההטרדה המינית על פי מודלים מתחום הסוציולוגיה והכלכלה. כאשר כל דגם מסביר היבטים שונים של תופעה ה הטרדה המינית, אבל אין בכל מודל כשלעצמו מענה למכלול הפנים של התופעה. למשל ננתח הקונספציה של ההטרדה המינית עפ"י הדגם הארגוני[1] או לפי דגם הכח החברתי תרבותי[2]. נביא בהרחבה את דעותיה של א' קמיר וכמובן של

 הקלסיציסטית ק' מקינון. לא ניתן להתייחס לתופעת ההטרדה המינית מבלי לנקוט עמדה בשאלה הפמיניסטית ועצם הבחירה במלומדות פמיניסטיות מלמדת על נטייתי שלי. בהמשך אעבור על מערכות יחסי המרות השונות ואתעכב על מקרי קיצון או מקרים שהתפרסמו בתקשורת כמו פרשת גלילי והשר רמון.

שאלת המחקר 

מהי מידת השפעתו של החוק למניעת הטרדה מינית על מעמד האשה במדינה הלכה למעשה?

השערות המחקר

מטרת החוק החדש היא לאסור ולמנוע הטרדה מינית ולקבוע דרכים לטיפול בתלונה על הטרדה מינית- בצורה משוכללת וטובה יותר מהחוק הישן.

בעקבות חקיקת החוק והתקנות למניעת הטרדה מינית, שנכנסו לתוקפם בחודש פחתה תופעת ההטרדה המינית של גברים בכלל ושל מעבידים בפרט בישראל.

מתודולוגיה

מתודה איכותנית: נערוך מחקר איכותני המבוסס על 10 ראיונות שלנשים עובדות ומידת חשיפתן שלהן ושל סביבתן להטרדות מיניות לפני החוק ולאחריו. אנקוט בשיטת מחקר האיכותני.

גישות למחקר האיכותני 

ניתן להבחין בין שתי גישות שונות למחקר איכותני: האחת רואה בו מחקר משלים למחקר הכמותי, המתאים לשדות מחקר שונים או להיבטים שונים של אותו המחקר. לעומתה, הגישה השנייה, רואה במחקר האיכותני מחקר המפצה על בעייתיות הקיימת באופן מובנה במחקר הכמותני. נחווה דעתינו בענווה שבאחרונה אנו מצדדים.

מאז שנות ה-70 של המאה ה-20, חוקרים רבים בדיסציפלינות שונות במדעי החברה טוענים כי מחקר איכותני יכול לעמוד בפני עצמו וכי הוא עדיף, מסיבות תאורטיות, על מחקר כמותני[1]. חוקרים אלו יצאו כנגד התפיסה הפוזיטיביסטית המאפיינת את המחקר הכמותי. בהתאם הם טענו, כי שינוי תאורטי בצורת פרידה מהפוזיטיביזם מחייב גם שינוי מתודולוגי, לעבר שיטות מחקר המתאימות יותר לפרדיגמות המחקריות החדשות. על אף שחוקרים אלו יצאו בעיקר כנגד המחקר הכמותני, הרי שהגדרה של הבדל זה לפי קווים תאורטיים ולא לפי קווים מתודולוגיים מביאה לכך שפעמים רבות ההתנגדויות להלן מועלות גם כנגד מחקרים מהסוג שתואר לעיל. מחקרים שהם איכותיים מבחינת המתודולוגיה, אך פוזיטיביסטיים מההיבט התאורטי. (בן יהושוע).

למרות האמור לעיל, לא ניתן להכליל ביקורת זו במסגרת תאורטית אחת. אין ספק, כי קיימת קרבה רבה בין מחקר איכותני לבין גישה תאורטית פוסט מודרניסטית. אך חוקרים רבים מאמצים את ביקורת הפוזיטיביזם, ולכן את המחקר האיכותי, ואינם מקבלים את כל או אף את מרבית עקרונות הפוסט מודרניזם. להתנגדות לחקירה פוזיטיביסטית מספר סיבות: מהותנות :מחקר כמותי, מטבעו, נאלץ להשתמש בקטגוריות קיימות על מנת לכמת תופעות מהעולם החברתי. מכיוון שכך, מחקר כזה אינו יכול לפרק את הקטגוריות הקיימות בשיח, אלא רק למדוד את היחסים בין קטגוריות אלו. (בן יהושוע).

חוקרים איכותניים מדגישים את חשיבותו של המבט Gaze כפעולה אקטיבית - מבטו של החוקר, שלכאורה רק קולט מידע, למעשה משפיע על השדה ומשנה אותו. הם אף מותחים קו של דמיון מוגבל אמנם לעקרון אי הוודאות - בשניהם עצם פעולת איסוף המידע משפיעה על השדה, ולא ניתן לדעת מה מצבו של השדה במנותק מהמדידה. (שקדי)

ניסינו למצוא ספרות מנחה בעברית ממדף הספרים האיכותני, בשפה העברית המבחר הוא דל, אך שמתי ידי על ספרו של שקדי "מילים שמנסות לגעת".ומשם שאבתי עזרה רבה. (שקדי).
איסוף נתונים איכותניים: ראיונות עומק/ ראיון חתי מובנה / שאלונים.

הפרק של הצגת השדה הוא חשוב ביותר מבחינה מתודית, שקדי מציג שיטת ניתוח שמתאימה לפרדיגמה הקונסטרוקטיבית בגישה הנקראת ' תיאוריה המעוגנת בשדה'. גישה שבה החוקר מבקש לבנות פרשנות ותיאוריה שנובעים מתוך תהליכי הניתוח. בגישה זו החוקר ניגש אל החומרים הנחקרים ללא דעה מוקדמת ולעתים גם ללא פרספקטיבה מושגית. השדה שלי אליו הגעתי ללא דיעות מוקדמות הוא מסגרת 1 מסויימת ברמת השרון מדובר, כאמור, בקליניקת אחה"צ לטיפול בילדים עם ההפרעות התנהגות מטעם עירית רמה"ש והשירות הפסיכולוגי למען הילד.

שיטת הניתוח זו של תיאוריה המעוגנת בשדה בנויה מארבעה שלבים כאשר כל שלב בנוי על השלב הקודם. ארבעת השלבים המוצגים בספרו של שקדי באופן מפורט ביותר הם: הניתוח הראשוני, הניתוח הממפה (מתודולוגיה), הניתוח הממוקד(השדה) והניתוח התיאורטי. ניתוח זה מתבסס על בניית 'עץ קטגוריות'. שקדי מציין בספרו שמחקרים מסוימים יכולים להסתיים בשלב הממוקד שהוא שלב תיאורי, אם כי שאיפת החוקר היא להגיע לרמה הגבוהה יותר שהיא - הפשטה ויצירת תיאוריה. אין זו שאיפתי עדיין בשלב כה מוקדם של חיי האקדמיים אך בהחלט אנסה להבהיר הסוגיה לפי שיטת המחקר האיכותני. אנו מצדדים בשקדי שיש לבטל את הטענה הרווחת בין המפקפקים המבקשים לטעון שמחקר איכותני הוא מחקר אינטואיטיבי סובייקטיבי. גם מחקר המתנהל בגישה איכותנית- קונסטרוקטיביסטית הוא מחקר שיטתי ומובנה. (שקדי)

מצגת הטרדה מינית

ביביליוגרפיה לדוגמא(כ-25 מקורות אקדמיים)

אורית קמיר, פרק י"ב, "כבוד האדם: הטרדה מינית", בספרה פמיניזם, זכויות ומשפט, אוניברסיטה משודרת, משרד הביטחון - ההוצאה לאור.

מרדכי קרמניצר וליאת לבנון "האיסור הפלילי על הטרדה מינית – קידוש האמצעי ומחירו" שערי משפט 285

נויה רימלט, "על מין, מיניות וכבוד: החוק למניעת הטרדה מינית בראי התאוריה הפמיניסטית והמציאות המשפטית", משפטים

ערעור שירות המדינה מדינת ישראל נ' לוי, פ"ד כרך נ"ז (3) עמ' 817 

החלטתו של בית הדין הארצי לעבודה מיום  בעניין 274/06, פלונית נ' אלמוני.

עו"ד נחום פינברג    "בין הטרדה לרומנטיקה" ביטאון זמן הרפואה www.articles.co.il

לשכת עורכי הדין חוות דעת ועדת האתיקה הארצית, www.israel-bar.co.il

Baker, D.D., Terpstra, D.E., and Larnts, K.. The influence of individual characteristics

an


העבודה האקדמית בקובץ וורד פתוח, ניתן לעריכה והכנסת פרטיך. גופן דיויד 12, רווח 1.5. שתי שניות לאחר הרכישה, קובץ העבודה האקדמית ייפתח לך באתר מיידית אוטומטית + יישלח קובץ גיבוי וקבלה למייל שהזנת

‏290.00 ₪ לקוחות חוזרים, הקישו קוד קופון:

מחיקה ובלעדיות/מצגת


שדה אימייל הינו חובה