עבודה אקדמית? חפשו עכשיו במאגר הענק, האיכותי והעדכני ביותר:

מוענק על כל האתר 7 אחוז הנחה בעת "חרבות ברזל". קוד קופון: "מלחמה"

ב"ה. אנו חב"דניקים ולא נחטא בגזל: יש גם עבודות אקדמיות בחינם (גמ"ח). 15,000 עבודות אקדמיות במחיר שפוי של 99 - 390 שח.  סרטון על מאגר העבודות האקדמיות

اللغة العربية Русский

français              አማርኛ

לא מצאתם עבודה מתאימה במאגר? סמסו לנו דרישות לכתיבה מותאמת אישית - ונפנה למומחה חיצוני בעל תואר שני בתחום שלכם לכתיבה הנתפרת לצרכים שלכם בדיוק!

פרסמו את עבודותיכם הישנות אצלינו וקבלו הכנסה פסיבית נהדרת!

חוות דעת על מרצים

הוצאת ויזה לדובאי תשלום מאובטח בעברית

אמריקן אקספרס – ויקיפדיה    (לא דיינרס)    

תוצאת תמונה עבור פייבוקס 5% הנחה ב-פייבוקס  

bit ביט on the App Store   ×ª×©×œ×•× בחיוב אשראי טלפוני דרך נציג שירות 24/7העברה בנקאית

 

עבודה אקדמית ירושה, מוסר ומשפט עברי, חוסר מוסריות צוואה (עבודה אקדמית מס. 11957)

‏290.00 ₪

22 עמודים

עבודה אקדמית מספר 11957

עבודה אקדמית ירושה, מוסר ומשפט עברי, חוסר מוסריות צוואה

 שאלת המחקר

כיצד באים לידי ביטוי ירושה, מוסר ומשפט עברי?

 תוכן עניינים

מבוא      

1. מוסר ומשפט     

1.1 המוסר הטבעי והחוק האנושי      

2. דיני ירושה במסורת ישראל    

דיון 

ביבליוגרפיה    

 

דיני הירושה הם חלק אינטגרלי מכל מערכת משפטית מתפקדת. המטרה של דיני הירושה היא ליצור תשתית להסדרים פרטיים. בזכות דיני הירושה מובטח ליורשים המוגדרים בחוק שהם יקבלו את אשר הם זכאים לו, והמוריש יכול לקבוע, במקרים המוגדרים בחוק, למי יועבר רכושו לאחר מותו. "יורש חוקי" הנו כל אדם אשר זכאי לרשת על פי דין או על פי צוואה.

חברות רבות הסדירו את התנהלות היורשים והגדירו מהם ההסדרים הראויים, חוקית ומוסרית, במצב זה. לעתים ישנה התנגשות בין רצונו של נפטר לבין הקביעה החוקית בנדון. זהו המקרה כשאדם אינו רוצה להוריש את נכסיו או כספו ליורשו החוקי, או במצב שבו היורש החוקי עבר עבירה שנוטלת ממנו את זכותו הטבעית.

שיטות משפטיות מתייחסות לכך בצורות שונות ומגוונות. ישנן גישות הנותנות למוריש את הזכות לכתוב צוואה והן אינן מתערבות בהחלטותיו גם אם בחירתו אינה תואמת את הנורמות החברתיות ואת מה שנתפס בתרבות כטוב וראוי. גישות אחרות אוסרות לחלוטין להוריש שלא בהתאם לנורמות המקובלות. בין שתי הגישות האלו ישנו פסיפס עשיר של עמדות.

עבודה זו תעסוק במקרים שבהם ירושה אינה עומדת בקריטריונים מוסריים. במקרה שבו אדם הוא יורש חוקי של צוואה אך התפיסה המוסרית שרווחת בחברה אינה מתירה לראות את היורש נהנה מזכויות כלשהן. השאלה שהעבודה תבקש לענות עליה היא האם ראוי ששיקולים מוסריים ינחו שופטים הבאים לבחון את תוקפה של צוואה. על מנת לדון בשאלה זו הפרקים הבאים יקדימו הקדמות הנוגעות ליחס שבין מוסר לחוק. הפרק הראשון יזכיר כמה ציוני דרך שסבבו סביב יחס זה במרוצת ההיסטוריה של התרבות המערבית. הפרק לאחר מכן יפרט כמה עקרונות יסוד שנוגעים לירושה בדין העברי. לאחר מכן ייערך דיון שבו ייבחן הנושא הזה מכמה זוויות. המיקוד של הדיון בצומת שבין המשפט הישראלי, הדין העברי ושיטות משפט זרות.

ביבליוגרפיה לדוגמא (בעבודה האקדמית כ-20 מקורות אקדמיים באנגלית ובעברית)

שלי קרייצר לוי ואיילת בלכר פריגת "הנה היה אדם ואיננו" על פרשנות צוואה, נשמה חסרה, וכבוד המת", כתב עת הון משפחתי, כרך א, מס' 1

אמנון רובינשטיין שבטי מדינת ישראל: ביחד ולחוד - ליברליזם ורב-תרבותיות בישראל, הוצאת דביר

יובל סיני ישום המשפט העברי בבתי המשפט בישראל

 

תח-9


העבודה האקדמית בקובץ וורד פתוח, ניתן לעריכה והכנסת פרטיך. גופן דיויד 12, רווח 1.5. שתי שניות לאחר הרכישה, קובץ העבודה האקדמית ייפתח לך באתר מיידית אוטומטית + יישלח קובץ גיבוי וקבלה למייל שהזנת

‏290.00 ₪ לקוחות חוזרים, הקישו קוד קופון:

מחיקה ובלעדיות/מצגת


שדה אימייל הינו חובה