עבודה אקדמית? חפשו עכשיו במאגר הענק, האיכותי והעדכני ביותר:

מוענק על כל האתר 7 אחוז הנחה בעת "חרבות ברזל". קוד קופון: "מלחמה"

ב"ה. אנו חב"דניקים ולא נחטא בגזל: יש גם עבודות אקדמיות בחינם (גמ"ח). 15,000 עבודות אקדמיות במחיר שפוי של 99 - 390 שח.  סרטון על מאגר העבודות האקדמיות

اللغة العربية Русский

français              አማርኛ

לא מצאתם עבודה מתאימה במאגר? סמסו לנו דרישות לכתיבה מותאמת אישית - ונפנה למומחה חיצוני בעל תואר שני בתחום שלכם לכתיבה הנתפרת לצרכים שלכם בדיוק!

פרסמו את עבודותיכם הישנות אצלינו וקבלו הכנסה פסיבית נהדרת!

חוות דעת על מרצים

הוצאת ויזה לדובאי תשלום מאובטח בעברית

אמריקן אקספרס – ויקיפדיה    (לא דיינרס)    

תוצאת תמונה עבור פייבוקס 5% הנחה ב-פייבוקס  

bit ביט on the App Store   ×ª×©×œ×•× בחיוב אשראי טלפוני דרך נציג שירות 24/7העברה בנקאית

 

עבודה אקדמית ג'יהאד, עירק והג'יהאד, מלחמת קודש ג'יהאד עירקי (עבודה אקדמית מס. 11789)

‏290.00 ₪

33 עמודים

עבודה אקדמית מספר 11789
עבודה אקדמית ג

תוכן עניינים

מבוא

ג'יהאד הגנתי

ג'יהאד התקפי

הג'יהאד הסלפי והג'יהאד העירקי

פעילות

ארגונים בולטים בג'יהאד הסלפי

סמכות הג'יהאד

 

עירק

בעיותיה של עירק: מתחים בין עדתיים ופוליטיים

 

הג'יהאד בעירק

הקמת ג'מאעת א-תוחיד אל-ג'יהאד בעירק

השוואה לג'יהאד בסוריה

השוואה: "הג'יהאד האסלאמי בפלסטין" (גא"פ)

אידיאולוגיה

מבנה הארגון והנהגתו

תמיכה ומימון

סיכום

מקורות

 

עבודה אקדמית זו תעסוק בעירק והג'יהאד. הג'יהאד אינו מזוהה מיד עם עירק אבל דווקא בעירק התפתח ג'יהד ייחודי ומעניין[1].

באסלאם, ג'יהאד (בערבית: جهاد) הוא "מאבק דתי" או "מלחמת קודש", אם כי למילה רבדים נוספים במסורת האסלאמית. בפלגים אסלאמיים אחדים בסונה, בעיקר הקיצוניים בהם, הג'יהאד מוזכר כ"עמוד השישי" של האסלאם, וזאת כדי לתת כבוד למעמד הדתי שלו, אף על פי שאין שום עדות לכך בקוראן ואף לא בחדית', בשיעה הג'יהאד נחשב לאחד מעשרת המאפיינים של הדת[2].

ג'יהאד חיצוני - מאמץ צבאי, ואף מלחמה, נגד פגאנים (עובדי אלילים) כדי שיקבלו על עצמם את דת האסלאם, או נגד לא-מוסלמים בכלל אם הם תוקפים מוסלמים או מורדים בשלטון מוסלמי. כינוי אחר לג'יהאד חיצוני הוא "הג'יהאד הקטן" , מה שרומז, לפי כמה מאסכולות האסלאם, על כך שהוא משני בחשיבותו.

ג'יהאד פנימי - מאמץ אישי של המאמין לשיפור עצמי נגד תשוקותיו השפלות וכיבוש יצרו, או הגברת הרגשות השליליים כלפי הכופרים והחוטאים, כגון שנאה ותיעוב כלפיהם. כינוי נוסף לג'יהאד זה הוא "הג'יהאד הגדול" . יש המפרשים את הביטוי "ג'יהאד פנימי" כהשקעת מאמץ בהקמת משפחה, בניית בית וגידול ילדים. בעת החדשה, וגם בימינו, שימש הביטוי במשמעות של רפורמות פנימיות בשלטון ובכלכלה במדינות מוסלמיות.

מקור ההבחנה בין שני סוגי הג'יהאד אינו מצוי בקוראן, אלא בקובצי חדית' שבהם מוחמד מזכיר את הביטויים. לפי אחד מהם, אמר מוחמד ללוחמים ששבו משדה הקרב: "באתם מהמקום הטוב ביותר - מן הג'יהאד הקטן אל הג'יהאד הגדול. שאלו: מהו הג'יהאד הגדול? אמר: כאשר האדם כובש את יצרו". ‏[3]

ומן הפרט אל הכלל, יש להקדים כמה מילים על המושג "טרור" בכלל. אין הגדרה מוסכמת למושג "טרור", ושלל ההגדרות והפרשנויות שלו תלויות במידה רבה בנקודת מבטו של המתבונן. מעשי אלימות הנחשבים במקום מסוים לפעולות טרור עשויים להיחשב במקום אחר למאבק מזוין או להתנגדות לגיטימית. כך, טרוריסט בעיני האחד עשוי להיות בעיני אחרים מהפכן, לוחם חופש, שאהיד או לוחם גרילה.[4] אחת ההבחנות המקובלות היא כאמור ההבחנה בין טרור לגרילה.[5] על-פי הבחנה זו, השימוש בטרור נועד להשגת יעדים פוליטיים באמצעות פגיעה שיטתית ומכוונת באזרחים (או במטרות לא-לוחמניות). לעומת זאת, פעולות גרילה נועדו אף הן להשגת יעדים פוליטיים, אך מכוונות נגד אנשי צבא (או מטרות לוחמניות).[6] כמו כן, יש הנוהגים להוסיף להגדרת הטרור גם את מרכיב הפגיעה באזרחים חפים מפשע. כפי שמציין בועז גנור, תוספת זו הופכת את ההגדרה לסובייקטיבית עוד יותר, באשר היא תלויה בשאלה מיהו אזרח חף מפשע. כך למשל, ארגוני הטרור הנלחמים נגד ישראל טענו לא פעם שאזרחיה אינם בגדר חפים מפשע, שכן הם שותפים ל"דיכוי העם הפלסטיני ולכיבוש אדמתו".

שאלת מחקר

כיצד בא לידי ביטוי התפתחות הג'יהד בעירק באופן ייחודי ?

השערות

הג'יהד בעירק התפתח לאור הטלטלות המדיניות שפקדו את המדינה ולאור התפוררות הריבונות העירקית מאז מלחמת עירק ארה"ב .

מצגת על ג'יהאד עירקי - רפרט פאוורפוינט מקצועי רפרנט כ-20 שקפים- 99 ש"ח


ביבליוגרפיה לדוגמא (בעבודה האקדמית כ-20 מקורות אקדמיים באנגלית ובעברית)

 אבי יששכרוף, בתום עימותים: אל קאעידה הכריז על מדינה בלב עירק.

 Hashami, Sohail H., ed. Just Wars, Holy Wars, and Jihads: Christian, Jewish, and Muslim Encounters and Exchanges (Oxford University Press) 

 Horowitz, Michael. "Defining and confronting the Salafi Jihad". Middle East Strategy at Harvard. 1 March 2016


העבודה האקדמית בקובץ וורד פתוח, ניתן לעריכה והכנסת פרטיך. גופן דיויד 12, רווח 1.5. שתי שניות לאחר הרכישה, קובץ העבודה האקדמית ייפתח לך באתר מיידית אוטומטית + יישלח קובץ גיבוי וקבלה למייל שהזנת

‏290.00 ₪ לקוחות חוזרים, הקישו קוד קופון:

מחיקה ובלעדיות/מצגת


שדה אימייל הינו חובה