עבודה אקדמית? חפשו עכשיו במאגר הענק, האיכותי והעדכני ביותר:

מוענק על כל האתר 7 אחוז הנחה בעת "חרבות ברזל". קוד קופון: "מלחמה"

ב"ה. אנו חב"דניקים ולא נחטא בגזל: יש גם עבודות אקדמיות בחינם (גמ"ח). 15,000 עבודות אקדמיות במחיר שפוי של 99 - 390 שח.  סרטון על מאגר העבודות האקדמיות

اللغة العربية Русский

français              አማርኛ

לא מצאתם עבודה מתאימה במאגר? סמסו לנו דרישות לכתיבה מותאמת אישית - ונפנה למומחה חיצוני בעל תואר שני בתחום שלכם לכתיבה הנתפרת לצרכים שלכם בדיוק!

פרסמו את עבודותיכם הישנות אצלינו וקבלו הכנסה פסיבית נהדרת!

חוות דעת על מרצים

הוצאת ויזה לדובאי תשלום מאובטח בעברית

אמריקן אקספרס – ויקיפדיה    (לא דיינרס)    

תוצאת תמונה עבור פייבוקס 5% הנחה ב-פייבוקס  

bit ביט on the App Store   ×ª×©×œ×•× בחיוב אשראי טלפוני דרך נציג שירות 24/7העברה בנקאית

 

עבודה על קונפליקטים, השסע העדתי, לפי תאוריות קונפליקטים, הגישה המרקסיסטית, הפמיניסטית, הפציפיסטית (עבודה אקדמית מס. 11191)

‏190.00 ₪

17 עמודים

עבודה אקדמית מספר 11191

עבודה על קונפליקטים, השסע העדתי, לפי תאוריות קונפליקטים, הגישה המרקסיסטית, הפמיניסטית, הפציפיסטית

 שאלת המחקר

כיצד בא לידי ביטוי ניתוח קונפליקט פוליטי אקטואלי:השסע העדתי?

 תוכן עניינים

מבוא

חלק ראשון

ההסבר של הגישה המרקסיסטית, הפמיניסטית והפציפיסטית להיווצרותם של קונפליקטים, והדרך שהן מציעות לפתרונם

הגישה המרקסיסטית

הדרך לפתרון הקונפליקט

הגישה הפמיניסטית. 

פמיניזם מרקסיסטי 10

הדרך לפתרון הקונפליקט

הגישה הפציפיסטית

הדרך לפתרון הקונפליקט

חלק שני:

ניתוח קונפליקט פוליטי אקטואלי על פי הגישה המרקסיסטית והפמיניסטית. הנושא האקוטאלי: השסע העדתי 

הגישה המרקסיסטית – ניתוח השסע העדתי 

הגישה הפמיניסטית והשסע העדתי 

סיכום

ביבליוגרפיה

גישות רבות ושונות מסבירות היווצרותם של קונפליקטים, ומתיימרות גם להציע פתרונות לקונפליקטים. קונפליקט ניתן להגדיר כהתנגשות בין צדדים בעלי צרכים, אינטרסים, רגשות, דעות, אמונות ו/או ערכים שאינם מתיישבים אלו עם אלו. הקונפליקט מהווה תופעה אנושית טבעית והוא עשוי להתגלע במערכות היחסים שבין יחידים, קבוצות, חברות, ארגונים ומדינות.

מקורות הקונפליקט עשויים להיות: צרכים (פיזיים, חברתיים ואחרים), ערכים (אמונות, העדפות ותפיסות עולם מנוגדות/סותרות), משאבים ועוד.

היווצרות של קונפליקט היא על רקע של יריבות או חוסר הסכמה או חוסר התאמה בין שני צדדים או יותר. סכסוך עשוי להיקרא מצב של יריבות, אי-הסכמה או התאמה בין אנשים, או בין קבוצות של אנשים, ולעתים הסכסוך מאופיין באלימות מילולית או פיזית. סכסוך צבאי בין מדינות או בין אוכלוסיות שונות בתוך מדינה, עשוי להביא למלחמה או למלחמת אזרחים. גם התנגשות בין שיקולים או רגשות נגדיים אצל אדם מכונה לעתים - בהשאלה - סכסוך או סכסוך פנימי. למעשה, סכסוך הוא כל מצב בו יש שני צדדים יריבים או מתנגשים, כששני הצדדים הם לאו דווקא בני אדם. גם 'יריבות' בין בעלי חיים וכדומה עשוי להיות מכונה סכסוך.

קיימות גישות שונות ביחסה של החברה לקונפליקט. האסכולות המסורתיות דוגלות במניעת קונפליקטים בכל מחיר כיוון שלשיטתן הם מזיקים למערכות היחסים בחברה. 

הגישה הפמיניסטית- זוהי תפיסת עולם השמה דגש על הקונפליקט בין המינים. על פי הגישה הפמיניסטית יש להיאבק בדיכוי נשים ובאפליה כנגדן בחברה ולהביא לשוויון הזדמנויות לנשים.

תפיסת העולם הפמיניסטית מפרשת את המציאות החברתית הקשורה לחייהן ומעמדן של נשים בחברה, תוך התמקדות במשמעויות הפוליטיות, החינוכיות, התרבותיות והכלכליות של יחסי גברים-נשים. (דהן-כלב)

לדעתי, כל עוד יעמדו ענייני החוץ והביטחון בראש סדר העדיפויות של ישראל, הנושא העדתי יישאר "עמום" ולא תהיה מהפיכה נוסח קארל מרקס. ניתן לציין את "הקשת הדמוקרטית המזרחית", כדוגמא לפעילות חוץ פרלמנטרית פציפיסטית המתנגדת למאבק אלים בניסיון לשנות את החברה הישראלית במאבק לפלורליזם תרבותי וחברתי. המאבק שהתחיל בקול תרועה רמה, מתקיים כיום כשהוא משמיע בקושי קול ענות חלשה.

הפמיניזם המזרחי מבקש להבחין בין הקטגוריה 'נשים מזרחיות' לבין קטגוריות אחרות בתוכן הן נבלעות, היינו 'מזרחים' ו'נשים', ולתת ביטוי להיבטים השונים והמיוחדים של זהות הנשים המזרחיות. לטענת זרם זה, לנשים המזרחיות ישנו סיפור חיים שונה מאשר לנשים אשכנזיות. סיפור חיים הכולל מוכפפות לא רק מעצם היותן שייכות לקטגוריה "נשים" אלא גם מהיותן שייכות לקטגוריה "מזרחים". (דהן-כלב)

עלייתה של תנועת ש"ס שבשיאה השיגה 17 מנדטים, גררה ריאקציה מצד כוחות אשכנזיים שיצאו למלחמת חורמה בערכי ש"ס. כמובן שזה לא הגיע לכדי ראקציה מרקסיסטית אך פרשת המאסר של אריה דרעי והקמת ישיבת "שאגת אריה" מחוץ לכתלי כלא רמלה בישרה מעין ניצני מרי אזרחי מצד המזרחיים, אם כי ,כאמור, לא ניצנים שהבשילו לכדי מהפיכה מרקסיסטית. (שנהב )

ביבליוגרפיה לדוגמא (בעבודה האקדמית כ-20 מקורות אקדמיים באנגלית ובעברית)

שביט ארי, להציל את ישראל: פיוס בין ישראל הראשונה לישראל השנייה, הוצאת משכל  (2023)

ד"ר אלבז שגיא, שסעים בחברה הישראלית: יציאת חירום. הוצאת כנרת-זב"מ-דביר (2023)

קרניאל יובל לביא-דינור עמית, משבר אמון בתקשורת ובפוליטיקה. הוצאת רסלינג (2022)

Afzalur Rahim, Moni. Managing Conflict in Organizations. Transaction Publishers. p. 15


העבודה האקדמית בקובץ וורד פתוח, ניתן לעריכה והכנסת פרטיך. גופן דיויד 12, רווח 1.5. שתי שניות לאחר הרכישה, קובץ העבודה האקדמית ייפתח לך באתר מיידית אוטומטית + יישלח קובץ גיבוי וקבלה למייל שהזנת

‏190.00 ₪ לקוחות חוזרים, הקישו קוד קופון:

מחיקה ובלעדיות/מצגת


שדה אימייל הינו חובה