עבודה אקדמית? חפשו עכשיו במאגר הענק, האיכותי והעדכני ביותר:

מוענק על כל האתר 7 אחוז הנחה בעת "חרבות ברזל". קוד קופון: "מלחמה"

ב"ה. אנו חב"דניקים ולא נחטא בגזל: יש גם עבודות אקדמיות בחינם (גמ"ח). 15,000 עבודות אקדמיות במחיר שפוי של 99 - 390 שח.  סרטון על מאגר העבודות האקדמיות

اللغة العربية Русский

français              አማርኛ

לא מצאתם עבודה מתאימה במאגר? סמסו לנו דרישות לכתיבה מותאמת אישית - ונפנה למומחה חיצוני בעל תואר שני בתחום שלכם לכתיבה הנתפרת לצרכים שלכם בדיוק!

פרסמו את עבודותיכם הישנות אצלינו וקבלו הכנסה פסיבית נהדרת!

חוות דעת על מרצים

הוצאת ויזה לדובאי תשלום מאובטח בעברית

אמריקן אקספרס – ויקיפדיה    (לא דיינרס)    

תוצאת תמונה עבור פייבוקס 5% הנחה ב-פייבוקס  

bit ביט on the App Store   ×ª×©×œ×•× בחיוב אשראי טלפוני דרך נציג שירות 24/7העברה בנקאית

 

עבודה אקדמית תורכיה-הפיכה צבאית כושלת נגד ארדואן 2016, מהפיכת הטורקים הצעירים, צבא טורקיה כגורם השפעה פוליטי (עבודה אקדמית מס. 11146)

‏290.00 ₪

27 עמודים 

עבודה אקדמית מספר 11146
עבודה אקדמית תורכיה-הפיכה צבאית כושלת נגד ארדואן 2016, מהפיכת הטורקים הצעירים, צבא טורקיה כגורם השפעה פוליטי


שאלת המחקר

כיצד באות לידי ביטוי הפיכות צבאיות בטורקיה?

 

תוכן עניינים

ראש פרק עמוד מס'

מבוא. 3

ההפיכה הצבאית נגד ארדואן 2016. 3

הפיכות בהיסטוריה של הרפובליקה הטורקית. 4

הפיכת 2016 נגד נשיא טורקיה רג'פ טאיפ ארדואן וראש ממשלת טורקיה בינאלי יילדרים.. 4

מהפכת התורכים הצעירים 1908. 7

התורכים הצעירים ודת היהדות. 10

היסטוריה של מערכת החינוך התורכית. 11

השפעת מערכות החינוך על המהפכה ותוכנית הלימודים לאחר ההפיכה. 14

השפעת התורכים הצעירים על חילון מערכת החינוך. 14

התכונות העיקריות של החינוך הדתי תורכי 15

הוראה של דתות שהן לא איסלאמית. 17

חינוך לזכויות אדם.. 18

השפעות מאוחרות של מהפיכת התורכים הצעירים : אהמט אוורן 19

מסקנות וסיכום.. 20

ביבליוגרפיה. 21

 

באופן מסורתי, הצבא הוא מוסד פוליטי משמעותי, ונחשב כמגן הרפובליקה של אטאטורק. על פי חוק, הצבא אמור להגן על החוקה הטורקית ועל אחדות המדינה, ולפיכך הוא ממלא תפקיד פוליטי דרך המועצה לביטחון לאומי, כמגינה על אופיה האחדותי והחילוני של הרפובליקה, ועל הרפורמות של אטאטורק. דרך המועצה, הצבא משפיע על מדיניות ההגנה כנגד כל איום על המדינה, כולל בדלנות אתנית או קיצוניות דתית.

בשנים האחרונות, רפורמות הביאו למאמצים להחליש את האחריות של הצבא בפני החוקה, תחת תוכנית של התאמה לדרישות האיחוד האירופי ונוכחות אזרחית גוברת במועצה לביטחון לאומי. למרות ההשפעה הרבה שלו בנושאים אזרחיים, הצבא זוכה לתמיכה חזקה מהאומה, ונחשב כמוסד שזוכה לאמון הרב ביותר.

חלקים מהצבא הטורקי נכשלו בניסיון ההפיכה הצבאית בטורקיה 2016

 

ב־15 ביולי 2016 החל ניסיון להפיכה צבאית בטורקיה. המהלך הובל בידי קבוצה המהווה חלק מהכוחות המזוינים של טורקיה. כעבור שעות אחדות הסתמן שהניסיון שהובילה כשל.

ניסיון ההפיכה גרם נזק לרכוש ולמעל אלף פצועים. באנקרה, לדוגמה, בניין הפרלמנט הטורקי והארמון הנשיאותי הופצצו. דיווחים מאיסטנבול טענו לקבוצת אנשים שנפצעו לאחר שניסו לחצות את גשר הבוספורוס כמחאה על ההפיכה, וחיילים פתחו עליהם באש. יריות נשמעו ליד שדות תעופה מרכזיים באותן ערים[1].

התגובות לאירוע היו שליליות הן בתוך טורקיה והן בעולם. מפלגות האופוזיציה העיקריות בטורקיה גינו את הניסיון. מנהיגים בין־לאומיים ובהם של האיחוד האירופי, של נאט"ו ושל ארצות הברית, קראו לכבד את המוסדות בטורקיה ואת אלו שנבחרו בה באופן רשמי.

ראש הממשלה בינאלי יילדרים הופיע באמצעי התקשורת ב־16 ביולי 2016, הצהיר שהמצב נמצא "לחלוטין תחת שליטה", וקרא לניסיון ההפיכה "כתם שחור על הדמוקרטיה של טורקיה". בעקבות ההפיכה החלו מעצרים המוניים של אלפי חיילים על ידי הממשלה.

 

מאז הקמת הרפובליקה הטורקית בשנת 1923, בוצעו ארבע הפיכות צבאיות על ידי הכוחות המזוינים של טורקיה: ב־1960, ב־1971, ב־1980 וב־1997. באופן מסורתי, הצבא ראה את עצמו כמגן המדינה שהוקמה תחת מוסטפא כמאל אטאטורק.

בשנים שקדמו לניסיון ההפיכה ב־2016 התרחשו משפטי ארגנקון, בהם המנהיגים האזרחיים נתפסו כמטים את הכף וצוברים כוח ושליטה על הצבא. במשפטים אלו, שנערכו בשנת 2013 והוגדרו כ"אחד מהמאורעות הגדולים שקרו לאחרונה בהיסטוריה הטורקית", 275 אנשים, בהם קציני צבא, עיתונאים, עורכי־דין ואנשי אקדמיה הואשמו בקשירת קשר וניסיון להפיכת הממשל ב־2003 וב־2004. ניסיון ההפיכה הזה, לכאורה, נעשה כחלק מרשת סודית בשם "ארגנקון" וכוון כנגד ראש הממשלה, ארדואן. במקביל, קידם ארדואן בשרשרת הפיקוד קצינים בדרגות נמוכות, דאג שראש המטה הכללי של הכוחות המזוינים של טורקיה נאמן לו וניסה לעשות דמורליזציה לצבא.

ב־13 ביולי, פחות מיומיים לפני ההפיכה, ארדואן חתם על הצעת חוק המקנה חסינות לחיילים טורקים מפני העמדה לדין בזמן השתתפות בפעילויות ביטחון מקומיות, ודורשת שהליכים נגד מפקדים יעברו אישור של ראש הממשלה והליכים נגד חיילים בדרגה נמוכה יותר יעברו אישור של מושל המחוז. הצעת החסינות הזו נתפסה כחלק מדטאנט בין הממשל לבין הכוחות המזוינים.

בתחילת ניסיון ההפיכה שהה ארדואן בנופש בדרוםמערב טורקיה[2].

הפיכת 2016 נגד נשיא טורקיה רג'פ טאיפ ארדואן וראש ממשלת טורקיה בינאלי יילדרים

ב־15 ביולי 2016 בשעה 22:45 נשמעו מטוסי צבא טורקיים טסים מעל אנקרה, ושני הגשרים פתיה סולטאן מהמט והבוספורוס באיסטנבול, המובילים לאירופה, נסגרו.

ראש ממשלת טורקיה בינאלי יילדרים אמר שנעשות פעולות צבאיות "מחוץ לשרשרת הפיקוד", ושמדובר בניסיון בלתי חוקי לצבור כוח על ידי חלק מהצבא. הוא הוסיף ואמר שהמעורבים "ישלמו את המחיר הגבוה ביותר". התקשורת המקומית דיווחה על טנקים בנמל התעופה הבינלאומי איסטנבול אטאטורק, ושמשתמשי האינטרנט בטורקיה נחסמו משימוש בשירותים החברתייםTwitter, Facebook וYouTube. הרשת החברתית Twitter דיווחה לאחר מכן ש"אין לה סיבה לחשוב שהיא נחסמה לחלוטין". בני הערובה אחדים נלקחו למפקדות צבאיות, כולל הולוסי אקר, ראש המטה הכללי של טורקיה. הצבא גם נכנס למשרדי מפלגת השלטון, מפלגת הצדק והפיתוח, הנמצאים באיסטנבול, ודרש מהאנשים לעזוב.

דיווחים מוקדמים טענו שנשיא טורקיה, ארדואן, שוהה בנופש במרמריס שבדרום המדינה, בעוד דיווחים אחרים טענו שראו אותו יוצא עם מטוס פרטי מגבולות המדינה.

לקראת חצות נכנסו חיילים טורקים לבנייניהרשות לרדיו ולטלוויזיה בטורקיה, TRT, באנקרה. במהלך ניסיון ההפיכה כפו החיילים על השדרנית להקריא את הצהרתם, לפיה "שלטון החוק הדמוקרטי והחילוני נשחק על־ידי הממשלה הנוכחית", שטורקיה מובלת כעת על ידי "מועצת השלום" ושהיא "תחזיר את הביטחון לטורקיה". בהצהרה נאמר בין השאר כי "הכוחות המזוינים של טורקיה השתלטו לחלוטין על ניהול המדינה על־מנת להשיב את הסדר החוקתי, את זכויות וחירויות האדם, את שלטון החוק ואת הביטחון הכללי שנפגע. כלל ההסכמים הבין־לאומיים עדיין תקפים. אנו מקווים שיחסינו הטובים עם כל המדינות ימשיכו". הם ציינו כי הם "פעלו כך על־מנת לשמור על הסדר הדמוקרטי, וכי שלטון החוק חייב לעמוד בראש סדר העדיפויות". ההצהרה כללה בתוכה גם הכרזה על תחילתו של ממשל צבאי זמני, וטענה שחוקה חדשה תהיה מוכנה "בהקדם האפשרי". לאחר מכן רשת TRT הורדה מהאוויר, ובהמשך נשמע פיצוץ בבניין ואחריו יריות. נמל התעופה הבינלאומי איסטנבול אטאטורק נסגר, וכל הטיסות ממנו בוטלו[3].

בראיון ברשת CNN Türk, שנערך בשעה 00:28 בעזרת FaceTime, קרא ארדואן לתומכיו לצאת לרחובות למרות העוצר הצבאי שהוטל, באומרו "אין כוח עליון יותר מכוחו של העם. תנו להם לעשות מה שהם רוצים בכיכרות ובשדות התעופה". רבבות אזרחים נענו לקריאתו, יצאו לרחובות והתעמתו עם הטנקים של המורדים. מפקד הצבא הראשון של טורקיה טען שהכוחות המזוינים לא תמכו בהפיכה, ושהמבצעים מייצגים קבוצה קטנה שעליה כמעט הצליחו להשתלט.

בהמשך דווח על פצועים בין המפגינים בגשר הבוספורוס בעקבות ירי בגשר, בעוד טנקים וכוחות אוויריים פתחו באש על בניין הפרלמנט הטורקי. מסוק ששייך לכוחות המורדים הופל על ידי מטוס F16, בזמן שמטוסי קרב טסו מעל אנקרה על מנת לנטרל מסוקים בהם עושים שימוש הכוחות האחראיים על ניסיון ההפיכה.

בהמשך, הכוחות המזוינים של טורקיה הכריזו על שליטתם במדינה באמצעות אתר האינטרנט שלהם.

CNN Türk דיווחו על ההפצצות האוויריות על בניין הפרלמנט, וציינו שיש 12 הרוגים ו־2 פצועים אנושות. חצי שעה לאחר הדיווח על ההרוגים נכנסו חיילים לבנייני CNN Türk, וערוץ זה הורד גם הוא מהאוויר לפרק זמן של כשעה. לאחר מכן דיווח פוליטיקאי טורקי על בפינת הבניין של יחסי־הציבור בפרלמנט, עם פציעות של מספר אנשים, ביניהם אנשי משטרה, אך ללא הרוגים.

17 אנשי משטרה טורקיים נהרגו בהפצצת מסוק במפקדת הכוחות המיוחדים של המשטרה באנקרה.

הנשיאות פרסמה הצהרה הטוענת שהכוחות המורדים נאמנים לפטהוללה גילן ולתנועתו, והם האחראיים על ניסיון ההפיכה. עם זאת, הברית למען ערכים משותפים, מוסד ללא כוונות רווח המשויך לתנועתו של פטהוללה, פרסם הודעת גינוי להפיכה והצהיר שהטענות של ארדואן נגד התנועה היו "מאוד חסרות אחריות".

מפלגת האופוזיציה הטורקית מפלגת העם הרפובליקאית, פרסמה הצהרה המביעה את התנגדותה להפיכה. העיתון הטורקי Hürriyet Daily News דיווח כי מנהיג מפלגת התנועה הלאומית שוחח בטלפון עם ראש הממשלה בינאלי יילדרים על מנת להביע את התנגדותו להפיכה. ראשי מפלגת העמים הדמוקרטית פרסמו הצהרה כי המפלגה הייתה "תחת כל הנסיבות וכעניין של עקרון כנגד כל סוג של הפיכה". גם בזירה הבינלאומית הובעה תמיכה בכיבוד הדמוקרטיה בטורקיה.

ארדואן טס ממרמריס ולקראת 3:30 נחת בנמל התעופה הבינלאומי איסטנבול אטאטורק. הוא הופיע בטלוויזיה בשידור חי מאיסטנבול והצהיר כי יש לו תוכניות "לנקות" את הצבא.

עד הבוקר שלמחרת ניסיון ההפיכה נעצרו יותר מ־1,500 אנשים החשודים בהשתתפות בניסיון הההפיכה.

בשבת, 16 ביולי, נחת מסוק UH60 בלק הוק טורקי בנמל התעופה באלכסנדרופולי, ביוון. שבעה אנשי צבא אשר הסירו את דרגותיהם ואזרח שהיו על המסוק נעצרו לאחר הנחיתה בגין כניסה בלתי חוקית לשטחי המדינה, וביקשו מקלט מדיני. שר החוץ הטורקי, מבלוט צ'בושולו, ביקש את הסגרת הבורחים והחזרת המסוק. הרשויות היווניות ענו כי המסוק הצבאי הטורקי יוחזר ובקשת המקלט נבחנת[4].

 

מהפכת התורכים הצעירים 1908

 

בשנים הבאות עסקה הנהגת הטורקים הצעירים בשאלה איך ניתן להציל את האימפריה העות'מאנית. היה ברור כי ראשית עליה לעבור מודרניזציה מואצת ושנית עליה למצוא בסיס מאחד שיהיה משותף לכל העמים בתחומה ובעיקר לערבים ולטורקים.

קבוצה של סטודנטים, משכילים וקציני הצבא העות'מאני החלו להתארגן בסלוניקי תחת הארמיה השלישית של הצבא העות'מאני. המורדים לא היו קצינים זוטרים ופטריוטיים, כי אם דווקא הקצינים הבכירים שהגיעו מהשכבה השלטת באימפריה. הם הרגישו כי אין ביכולתם למשול באימפריה ביעילות במצב הקיים ולשמור על שלמותה נוכח נחשלותה והסכנות המאיימות עליה. (Mango, Andrew, 1919-1923)

בשנת 1908 הצליחו הטורקים הצעירים לבצע את הפיכתם שכונתה "הפיכת הטורקים הצעירים" והדיחו את הסולטאן. בפועל לא יצאה מעולם הוראה מהמטה הראשי של התנועה שישב אז בסלוניקי לצאת למרד. הגורמים הישירים למרד היו האיום ההולך וגובר על האימפריה ומצבו ההולך ומדרדר של הצבא העות'מאני.

ביבליוגרפיה לדוגמא (בעבודה האקדמית כ-20 מקורות אקדמיים באנגלית ובעברית)

קרב על השלטון בטורקיה: הפרלמנט הופצץ, מסוק הופל

רמטכ"ל טורקיה הזמני: "תם עידן ההפיכות במדינה, 194 מורדים נהרגו"

לואיס, ברנארד צמיחתה של טורקיה המודרנית. מהדורה שלישית. ירושלים: הוצאת מאגנס

 



העבודה האקדמית בקובץ וורד פתוח, ניתן לעריכה והכנסת פרטיך. גופן דיויד 12, רווח 1.5. שתי שניות לאחר הרכישה, קובץ העבודה האקדמית ייפתח לך באתר מיידית אוטומטית + יישלח קובץ גיבוי וקבלה למייל שהזנת

‏290.00 ₪ לקוחות חוזרים, הקישו קוד קופון:

מחיקה ובלעדיות/מצגת


שדה אימייל הינו חובה