עבודה אקדמית? חפשו עכשיו במאגר הענק, האיכותי והעדכני ביותר:

מוענק על כל האתר 7 אחוז הנחה בעת "חרבות ברזל". קוד קופון: "מלחמה"

ב"ה. אנו חב"דניקים ולא נחטא בגזל: יש גם עבודות אקדמיות בחינם (גמ"ח). 15,000 עבודות אקדמיות במחיר שפוי של 99 - 390 שח.  סרטון על מאגר העבודות האקדמיות

اللغة العربية Русский

français              አማርኛ

לא מצאתם עבודה מתאימה במאגר? סמסו לנו דרישות לכתיבה מותאמת אישית - ונפנה למומחה חיצוני בעל תואר שני בתחום שלכם לכתיבה הנתפרת לצרכים שלכם בדיוק!

פרסמו את עבודותיכם הישנות אצלינו וקבלו הכנסה פסיבית נהדרת!

חוות דעת על מרצים

הוצאת ויזה לדובאי תשלום מאובטח בעברית

אמריקן אקספרס – ויקיפדיה    (לא דיינרס)    

תוצאת תמונה עבור פייבוקס 5% הנחה ב-פייבוקס  

bit ביט on the App Store   ×ª×©×œ×•× בחיוב אשראי טלפוני דרך נציג שירות 24/7העברה בנקאית

 

עבודה אקדמית בנושא יהלומי הדמים לאור זכויות אדם ופעילות הסהר הבין לאומי, אפריקה, מלחמת אזרחים סיירה לאון, קימברלי, אנגולה (עבודה אקדמית מס. 10800)

‏290.00 ₪

24 עמודים

עבודה אקדמית מספר 10800

עבודה אקדמית בנושא יהלומי הדמים לאור זכויות אדם ופעילות הסהר הבין לאומי, אפריקה, מלחמת אזרחים סיירה לאון, קימברלי, אנגולה

שאלת המחקר

כיצד באים לידי ביטוי אופני ההתמודדות הבינ"ל עם אלימות הקשורה ליהלומי הדמים?

תוכן עניינים

שאלת המחקר. 

מבוא. 

פרק 1 – סיירה לאון 

מדינות נוספות להשוואה לסיירה לאון עם דילמת יהלומי הדמים

גורמים בינלאומיים שהתעוררו לפעולה

הסהר האדום

הצלב האדום

פרק 2 – בית הדין הפלילי ICC

יהלומי דמים וזכויות האדם.

פרק 3 – הליך קימברלי 

תהליך קימברלי KPCS

הביקורת על תהליך קימברלי

הבעיה המוסרית.

מדינות חברות בוועידת התכנון של תהליך קימברלי

מגבלות החקיקה

מגבלות האכיפה:

סיכום

ביבליוגרפיה 

תופעה חמורה נקראת יהלומי הדמים. יהלומים אלה קיבלו את שמם עקב השימוש שלהם במימון פעילות לחימה של מורדים, מתנגדי משטר וצבאות טרור הפועלים באפריקה. כריית יהלומי דמים בעבודות פרך גרמה לכך שרבים מבני אפריקה הפכו ליתומים ואלמנות, כאשר חלק גדול מכורי היהלומים הם ילדים.

מרבץ היהלומים הראשון התגלה במאה ה19 בדרום אפריקה. מאז, נכרכו בכריית אבני הגלם של היהלומים מעשי אלימות, פשע ופגיעה בזכויות האדם. 

כרייתם של יהלומי דמים ומכירתם, נחשבת להפרה חמורה של זכויות האדם עקב מספר סיבות. ראשית, כריית היהלומים נעשית בכפייה ותחת איומים, על ידי אזרחי מדינות שבהן מתרחש הסכסוך, בתנאי מחיה קשים, תוך הגבלת החופש של האדם ותחושת הביטחון שלו, פגיעה בגופו ולעתים גם נטילת חייו. שנית, מכירת יהלומי הדמים מממנת את המשכו של הסכסוך המזוין בין קבוצות מורדים וארגוני גרילה תוך פגיעה באוכלוסייה אזרחית, במקום מגוריהם, בחייהם ובגופם, באפשרות לחיות בכבוד ובביטחון. הילדים והגברים שכורים יהלומים באפריקה נתונים לסכנה, לתנאי היגיינה ירודים ותנאי מחיה מאד קשים. לרוב הם מרוויחים פחות מדולר אחד ליום עבור כרייה ידנית של יהלומים עם מסננת, את או אזמל‏. הפרת זכויות האדם על רקע כריית יהלומי דמים ומכירתם התרחשה ומתרחשת במדינות רבות ביבשת אפריקה, בהן: אנגולה, הרפובליקה הדמוקרטית של קונגו, הרפובליקה של קונגו, סיירה לאון, ליבריה, חוף השנהב וזימבבואה. 

אנגולה היא מדינה עשירה במרבצים של אוצרות טבע כגון נחושת, זהב, ברזל ויהלומים. היא הייתה מושבהקולוניאלית של פורטוגל[1]. עם ההכרזה על עצמאותה פרצה מלחמת אזרחים. המלחמה נמשכה 27 שנים והותירה את אוכלוסיית אנגולה פצועה וכואבת: מיליון הרוגים, ארבעה מיליון עקורים, מאות אלפי יתומים, עשרות אלפי קטועי גפיים ונכים, ערים שלמות הרוסות, ורעב גדול עקב שדות רבים שלא עובדו ולא הניבו יבול. למעשה, אנגולה יכולה להתהדר בתואר המפוקפק "מקום לידתם של יהלומי הקונפליקט". לאחר התפרקות ברית המועצות וסיומה של המלחמה הקרה, נפסק הסיוע של מעצמות המערב לכוחות הלוחמים באנגולה. ולכן הפלגים השונים עברו לניצול משאבי הטבע המקומיים MPLA ניצלה את הנפט וUNITAניצלה את היהלומים. וכך, נסיבות במלחמת האזרחים היו כר פורה לשיגשוגו של סחר לאחוקי ביהלומים. רווחי הסחר שימשו את הפלגים הלוחמים לרכישת כלי נשק ומימון לחימת הגרילה, שהעצימה את המלחמה. [2]

לפי דו"חות האו"ם החל משנות ה90 של המאה ה20, לאחר התפרקות ברית המועצות, הארגון האנגולי החמוש אוניטה UNITA היה אחראי לכ25%30% מכלל יצוא היהלומים הבלתי חוקי של אנגולה. והכנסותיו הגיעו לעתים ל250 אלף דולר ליום, זאת כאשר חלק גדול ממכירת היהלומים התבצע לרכישת נשק ממדינות ברית ורשה שהתפרקה. תנועות לזכויות אזרח טוענים כי בין UNITA מכרה יהלומים למימון המשך פעילותה בשווי של 3.72 מיליארד דולר ל"דה בירס", ענקית היהלומים, אם כי היא הכחישה זאת‏.  האו"ם החליט להטיל סנקציות על סחר ביהלומים שמקורם באזורי שליטה תחת UNITA, עם הכרזת החוק "דה בירס" הודיעו כי הם תומכים בו. 

המערך לתיעוד תנועת יהלומי הגלם בעולם, המכונה תהליך קימברלי, גובש על ידי האו"ם  בזיקה ישירה למתחולל במלחמת האזרחים באנגולה וכהמשך להטלת הסנקציות עליה. אולם, הפרת זכויות האדם בענף היהלומים האנגולי לא פסקה לאחר תום מלחמת האזרחים, ויש עדויות כי גם בראשית המאה ה21, לאחר תום הסכסוך, נמשכת ההתעללות בבני אדם תחת המשטר החוקי של אנגולה.

ביבליוגרפיה לדוגמא (בעבודה האקדמית כ-20 מקורות אקדמיים באנגלית ובעברית)

גולן תמר ורון תמר, גורילות ודיפלומטיה מפגשי אדם וטבע באנגולה, תל אביב: הוצאת עם עובד

אבן זוהר חיים, כריית יהלומים בעולם מדיניות ואסטרטגיה במרכזי הגלם, רמת גן: הוצאת תייסי 

 Roberts, Janine . Glitter and Greed: The Secret World of the Diamond Cartel. New York:

Disinformation

 Conflict Diamonds, United Nations Department of Public Information

 

 

העבודה האקדמית בקובץ וורד פתוח, ניתן לעריכה והכנסת פרטיך. גופן דיויד 12, רווח 1.5. שתי שניות לאחר הרכישה, קובץ העבודה האקדמית ייפתח לך באתר מיידית אוטומטית + יישלח קובץ גיבוי וקבלה למייל שהזנת

‏290.00 ₪ לקוחות חוזרים, הקישו קוד קופון:

מחיקה ובלעדיות/מצגת


שדה אימייל הינו חובה